Nu in de zalen (9 maart)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

The Divergent Series: Allegiant

The Divergent Series: Allegiant


Voor het eerst verlaten Tris en Four de enige stad en familie die ze ooit gekend hebben. Ze vluchten naar de andere kant van de muur die Chicago omringt. Wat ze daar ontdekken, stelt alles in vraag wat ze dachten te weten. Wanneer ook in deze wereld een genadeloze strijd losbarst die de hele samenleving bedreigt, moeten Tris en Four razendsnel uitmaken wie ze kunnen vertrouwen...

Regisseur : Robert Schwentke
Cast : Shailene Woodley, Zoë Kravitz, Miles Teller
Genre : Science-Fiction, Avontuur

Klaar voor de wereld achter de muur? Win een duoticket voor Divergent 3: Allegiant!

Concussion

Concussion


Omalu is een briljante neuropathologist die als eerste de ontdekking deed van CTE bij een professionele Amerikaanse football-speler. Dit hersentrauma is het gevolg van het beoefenen van de sport. Hij vecht om de waarheid aan het licht te laten komen en brengt zichzelf hierbij in ongenoegen bij een van de machtigste en meest geliefde instituten van de wereld.

Regisseur : Peter Landesman
Cast : Will Smith, Guju Mbatha-Raw, Alec Baldwin
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb

Vanitas

Vanitas


Sarah, een jonge kunstrestauratrice, ontdekt tijdens haar stage in Parijs dat er kostbare museumstukken worden vervalst. Ze brengt haar vriendin Valerie op de hoogte van haar ontdekkingen. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid achter één van de best bewaarde geheimen uit de kunstwereld: het mysterieuze project dat de naam 'Vanitas' draagt.

Regisseur : Oscar Spierenburg
Cast : Laura Verlinden, Dirk Roofthooft, Manon Verbeeck
Genre : Drama

Top 5 : 1. Deadpool

Top 5 : 1. Deadpool


Gebaseerd op Marvel Comic's meest onconventionele antiheld. Deadpool vertelt het verhaal van Wade Wilson, voormalig lid van de Special Forces en nu een huurling. Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.

Regisseur : Tim Miller
Cast : Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein
Genre : Actie, Science-Fiction, Fantasy

Deze film heeft een score van 8.9 op IMDb

Top 5 : 2. London Has Fallen

Top 5 : 2. London Has Fallen


Geheim agent Mike Banning wordt opgeroepen om naar London te komen voor de begrafenis van de Engelse premier. Een terroristische organisatie is van plan een aanslag te plegen op alle aanwezige wereldleiders om daarna de wereld over te nemen. Mike moet samen met de president van de Verenigde Staten en een Engelse MI-6 agent alles uit de kast trekken om de terroristen te stoppen. Wat volgt is een spectaculaire achtervolging door de straten van London. Lukt het Mike om de wereld te redden?

Regisseur : Babak Najafi
Cast : Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman
Genre : Actie, Politie, Thriller

Deze film heeft een score van 6.5 op IMDb

Top 5 : 3. Belgica

Top 5 : 3. Belgica


Twee broers, Frank en Jo, zijn elkaar een beetje uit het oog verloren. Tot Frank, de oudste broer, begint te werken in het café van Jo. Een gouden zet, want binnen de kortste keren wordt Belgica de hotspot van het Gentse nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, vol seks, drugs en rock ’n roll. The sky lijkt de limit. Voor even toch, want het feest blijft niet duren.

Regisseur : Felix van Groeningen
Cast : Tom Vermeir, Stef Aerts, Charlotte Vandermeersch, Dominique Van Malder, Sara De Bosschere, Jean-Michel Balthazar, Sam Louwyck
Genre : Komedie

Belgica: aan tafel met Charlotte Vandermeersch

Win een duoticket en/of een soundtrack van 'Belgica'!

Top 5 : 4. The Revenant

Top 5 : 4.  The Revenant


The Revenant is een meeslepende en intrigerende filmervaring, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het is een episch avontuur van één man over overleven en de buitengewone kracht van de menselijke geest. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen en wordt hij verraden door zijn vertrouweling John Fitzgerald. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.

Regisseur : Alejandro González Iñárritu
Cast : Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter
Genre : Thriller, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.3 op IMDb

Close-up: Leonardo DiCaprio

De beproevingen die Leonardo DiCaprio moest doorstaan voor zijn nieuwe film The Revenant


Top 5 : 5. Zootropolis

Top 5 : 5.  Zootropolis


De moderne zoogdierenstad Zootropolis is een stad als geen ander. Zootropolis bestaat uit een grote mengelmoes van leefomgevingen ( zo is er het warme Sahara Square en het niet zo warme Tundratown) waar alle dieren samen leven. Het is een plaats waar iedereen, van de grootste olifant tot de kleinste muis, zichzelf kan zijn. Maar wanneer Officer Judy Hopps aankomt, merkt ze al snel dat het niet zo simpel is om het allereerste konijn bij de politie te zijn. Ze is vastbesloten om zichzelf te bewijzen tegenover al haar grote en sterke collega's. Daarom grijpt ze de kans om een moeilijke zaak op te lossen met beide handen (of euhm, poten), ook al moet ze daarvoor samenwerken met de sluwe, scherpzinnige vos: Nick Wilde.

Regisseur : Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush
Stemmencast : Ginnifer Goodwin, Jason Bateman
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 8.8 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook