Van plastische huwelijkschirurgie tot 'Wie is de papa': bizarre realityshows

Van plastische huwelijkschirurgie tot Wie is de papa: bizarre realityshows © vtm

Voor een portie entertainment moet je tegenwoordig naar vtm zappen. Op die zender loopt Blind Getrouwd, de jongste tv-vondst waar meerwaardezoekers voor thuisblijven. We volgen het wedervaren van koppels die met elkaar in het huwelijksbootje stappen. Sappig detail: ze zien elkaar voor het eerst wanneer ze aan het altaar staan. Compleet van de pot gerukt? Het kan nog gekker. Hier komen de vreemdste realityshows ooit.

Who’s your daddy

Who’s your daddy

Bij de Amerikaanse zender Fox zijn ze niet vies van een beetje controverse. Aan hun brein ontsproot Who’s your daddy. Het concept was simpel: een jonge vrouw die als kind werd geadopteerd maakt in de uitzending kennis met 8 mannen. Ze moet gokken wie uit het gezelschap haar biologische vader is. Weet ze hem eruit te pikken, dan wint ze 50 000 dollar (meer dan 45 000 euro). Het is eens iets anders dan De Mol, natuurlijk. In elke aflevering kwam een andere vrouw aan bod. Het programma kreeg heel wat tegenwind - onder meer van adoptie-instellingen - en werd bestempeld als het dieptepunt in de geschiedenis van reality-tv. Het protest zwol zo fel aan dat Fox een paar afleveringen annuleerde.

Joe Millionaire

Joe Millionaire

Een groep vrouwen dingt naar de hand van een aantrekkelijke man. Tot dusver niets ongewoons. Ze verkeren echter in de waan dat hij miljonair is terwijl het gaat om een bouwvakker. In de laatste aflevering komt de waarheid aan het licht. Is het de dames alleen om het geld te doen of geven ze het heerschap een kans ook al blijkt hij over een minder vette bankrekening te beschikken dan eerst gedacht? Da’s het opzet van ‘Joe Millionaire’, uiteraard bedacht in de Verenigde Staten. Er kwam ook een Nederlandse versie.

I Wanna Marry Harry

I Wanna Marry Harry

Matt Hicks gelijkt als twee druppels water op de Engelse prins Harry en dus besloot tv-zender Fox dat het weer eens tijd was om een groep vrouwelijke vrijgezellen in het ootje te nemen. De vrouwen verblijven op een prachtig Engels landgoed waar ze de ‘prins’ proberen te veroveren. Aan het eind van iedere aflevering wijst hij twee vrouwen aan: eentje overnacht met hem in een luxueuze suite, de ander moet het programma verlaten. Aan het einde blijft enkel de ware over, die te horen krijgt dat ze niet te maken heeft met de echte prins maar met een gewone jongen. Is hij dan nog zo begeerlijk?

Whisker Wars

Whisker Wars

In Whisker Wars volgden de kijkers met veel interesse heren die meedoen aan baardencompetities. Ze proberen allemaal een zo lang mogelijke of zo bijzonder mogelijke baard te laten groeien. Een hevige concurrentiestrijd.

Bridalplasty

Bridalplasty

En dan nu het favoriete programma van Jeff Hoeyberghs. Een trouwshow met een extraatje zeg maar: de bruiden-in-spe dienen een lijstje in met gewenste cosmetische ingrepen. De winnares van elke aflevering mag een item uit die opsomming kiezen. Degene die het grootste aantal ingrepen kan afvinken op de lijst, wint. De bruidegom mag zijn aanstaande niet zien tot haar transformatie compleet is.

H8R

H8R © Photonews

In H8R worden celebs geconfronteerd met onverlaten die een nogal negatieve mening over hen spuiden op het internet. Onder meer Kim Kardashian verleende met veel plezier haar bereidwillige medewerking aan het programma. Het spektakel werd echter na een paar afleveringen en vernietigende kritieken afgevoerd.

Chains of Love

Chains of Love

‘Chains of Love’ speelt zich af in een luxueus landhuis in L.A. De deelnemers worden vastgeketend aan vier personen van het andere geslacht. Na vierentwintig uur moeten ze er eentje kiezen. Het hoeft niet te verbazen dat dit vehikel bij veel kijkers plaatsvervangende schaamte opwekte.

Adam zkt. Eva

Adam zkt. Eva

Mogo Mogo behoort tot de Pareleilanden en vormde het decor voor Adam zkt. Eva, een datingshow die op de Nederlandse zender RTL 5 werd uitgezonden. Twee kandidaten, die op zoek zijn naar een date, worden op de paradijselijke plek gedropt zonder kleren. Na enkele episodes duikt er een derde op die roet in het eten kan gooien. Adam zkt. Eva wekte heel wat commotie op. Er werd onder meer een pornoactrice op het eiland losgelaten - die het volgens de makers moeilijk had om een lief te vinden vanwege haar beroep. In recensies werd het toepasselijk genoeg ‘een lullig programma’ genoemd.

Mr. Personality

Mr. Personality

Mr. Personality werd uitgezonden op - alweer - de Amerikaanse zender Fox. Het was de bedoeling dat een vrouw haar toekomstige echtgenoot selecteerde uit twintig vrijgezellen die een masker droegen om ze zo enkel op basis van hun persoonlijkheid te beoordelen en niet om hun uiterlijk. De presentatrice was Monica Lewinksy, die we nog kennen omdat ze andere maatstaven hanteert om mannen te beoordelen.
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook