Nu in de zalen (13 april)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

The Brothers Grimsby

The Brothers Grimsby

De beste huurmoordenaar van MI6 (Mark Strong) heeft een broer. Helaas is hij een Engelse voetbal hooligan (Sacha Baron Cohen) uit het dorp Grimsby. Nobby heeft alles wat een man uit het arme dorpje zich kan wensen: negen kinderen en de meest aantrekkelijke vriending in Noord-Engeland (Rebel Wilson). Er mist maar één ding in zijn leven, zijn jongere broertje Sebastian. Nadat ze als kinderen zijn geadopteerd door verschillende families heeft Nobby 28 jaar lang naar hem gezocht. Wanneer hij hoort waar Sebastian zich bevindt, gaat Nobby meteen naar hem toe. Helaas weet hij niet dat zijn broer een MI6 agent is, die ook nog eens net een complot heeft ontdekt dat de wereld in gevaar brengt. Al vluchtend en onterecht beschuldigd van een misdaad die hij niet heeft begaan, realiseert Sebastian zich dat als hij de wereld wilt redden, hij de hulp nodig zal hebben van de grootste idioot.

Regisseur : Louis Leterrier
Cast : Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Rebel Wilson
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6,7 op IMDb

De gekste personages van Sacha Baron Cohen

The Jungle Book

The Jungle Book

"The Jungle book" is de langverwachte live-action versie van het avontuur van Mowgli (Neel Sethi), het mensenkind dat werd opgevoed door een wolvenfamilie. De film werd geregisseerd door Jon Favreau ("Iron Man") en is gebaseerd op de tijdloze verhalen van Rudyard Kipling en geïnspireerd op de klassieke Disney animatiefilm.

Mowgli realiseert zich dat hij niet langer welkom is in de jungle wanneer de beruchte en gevreesde tijger Shere Khan (Idris Elba) zweert dat hij alles wat hij als een bedreiging ziet zal elimineren uit de jungle. Gedwongen om het enige 'thuis' dat hij ooit gekend heeft te verlaten vertrekt Mowgli op een spannend en bloedstollend avontuur waarin hij zichzelf zal ontdekken. Hij wordt tijdens zijn reis begeleid door zijn strenge mentor, panther Bagheera (Ben Kingsley), en de vrijgeestige beer Baloo (Bill Murray). Onderweg kruist Mowgli de wegen van andere junglebewoners die niet altijd de beste bedoelingen met hem hebben, zoals Kaa (Scarlett Johansson) - een python die met haar verleidende stem en blik het mensenjong zal hypnotiseren - en de gladde King Louie (Christopher Walken) die Mowgli probeert te overtuigen hem het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem te onthullen: vuur.

Regisseur : Jon Favreau
Cast : Idris Elba, Scarlett Johansson, Neel Sethi
Genre : Familie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.3 op IMDb

Triple Nine

Triple Nine

In de keiharde actiethriller Triple 9 zien we hoe de meedogenloze Russische maffiose Irene (Kate Winslet) een groep corrupte agenten chanteert om een gewelddadige overval te plegen. Het lijkt Michael (Chiwetel Ejiofor), de groepsleider van de agenten, een goede deal...Maar dit krijgt al snel een gruwelijke en onomkeerbare wending... In Triple 9 zien we een A-list cast, met onder anderen Aaron Paul, Norman Reedus, Woody Harrelson en Anthony Mackie.

Corrupte agenten sluiten een levensgevaarlijke deal met de Russische maffia om een overval te plegen. Na een zenuwslopende, maar geslaagde missie dwingt de maffia de agenten een tweede overval te plegen. Een hopeloze zaak lijkt het, nu ook de recherche (Woody Harrelson) hen op de hielen zit. Met de dood in de ogen bedenken ze een plan ter afleiding. Marcus (Anthony Mackie) krijgt de opdracht om een triple 9, de code voor 'officer down', op zijn partner Chris (Casey Affleck) uit te voeren... een levensgevaarlijk plan met een bloedstollend kat-en-muisspel als gevolg...

Regisseur : John Hillcoat
Cast : Kate Winslet, Aaron Paul, Norman Reedus, Woody Harrelson, Anthony Mackie
Genre : Politie, Thriller

Deze film heeft een score van 6.5 op IMDb

Top 5 : 1. Batman vs. Superman : Dawn of Justice

Top 5 : 1. Batman vs. Superman : Dawn of Justice

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

Regisseur : Zack Snyder
Cast : Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill
Genre : Actie, avontuur, fantasy

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb

Top 5 : 2. Kung Fu Panda 3

Top 5 : 2. Kung Fu Panda 3

Als Po's lang vermiste vader plotseling opduikt, reizen vader en zoon naar een geheim pandaparadijs waar ze een groot aantal hilarische panda’s ontmoeten. Maar als de bovennatuurlijke slechterik Kai aan een tocht door China begint en onderweg alle Kung Fu meesters verslaat, wordt van Po het onmogelijke verwacht. Hij moet een compleet pandadorp, vol met luie en onhandige panda’s, trainen en veranderen in het ultieme leger van Kung Fu Pandas.

Regisseur : Jennifer Yuh en Alessandro Carloni
Genre : Animatie

Deze film heeft een score van 7.5 op IMDb

Top 5 : 3. Gods of Egypt

Top 5 : 3. Gods of Egypt

De meedogenloze god van de duisternis Set heeft het voorspoedige Egypte ondergedompeld in chaos en oorlog. De heldhaftige sterveling Bek onderneemt een epische tocht om zijn ware liefde te redden en de wereld te verlossen van deze tiran. Samen met de gevallen god Horus begint hij een onwaarschijnlijke strijd tegen Set en zijn leger die hen naar het hiernamaals en de hemel brengt. Zijn ze klaar voor de ultieme confrontatie?

Regisseur : Alex Proyas
Cast : Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites
Genre : Actie, Fantasy

Deze film heeft een score van 5.7 op IMDb

Top 5 : 4. Divergent 3: Allegiant

Top 5 : 4. Divergent 3: Allegiant

Voor het eerst verlaten Tris en Four de enige stad en familie die ze ooit gekend hebben. Ze vluchten naar de andere kant van de muur die Chicago omringt. Wat ze daar ontdekken, stelt alles in vraag wat ze dachten te weten. Wanneer ook in deze wereld een genadeloze strijd losbarst die de hele samenleving bedreigt, moeten Tris en Four razendsnel uitmaken wie ze kunnen vertrouwen...

Regisseur : Robert Schwentke
Cast : Shailene Woodley, Zoë Kravitz, Miles Teller
Genre : Science-Fiction, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.0 op IMDb

Divergent 3: Allegiant, het verhaal gaat verder

Top 5 : 5. A Bigger Splash

Top 5 : 5. A Bigger Splash

'A Bigger Splash' is een glamoureuze, broeierige thriller van regisseur Luca Guadagnino met Matthias Schoenaerts, Tilda Swinton, Ralph Fiennes en Dakota Johnson.

De zorgeloze vakantie van het celebritykoppel Paul (Matthias Schoenaerts) en Marianne (Tilda Swinton) op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria wordt opgeschud door het plotse opduiken van Harry (Ralph Fiennes) en zijn dochter Penelope (Dakota Johnson). Harry is een luidruchtige driftkikker, en vooral: hij is de ex van Marianne. Wat volgt is een broeierige wervelwind van jaloezie, passie, en uiteindelijk ook gevaar voor alle betrokken partijen...

Regisseur : Luca Guadagnino
Cast : Matthias Schoenaerts, Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 6.4 op IMDb

Lees hier onze bespreking van A Bigger Splash en maak hier kans op leuke prijzen van de film!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook