Waarom je Star Wars™ The Force Awakens absoluut moet bekijken? Hierom!

Het vervolg waar iedereen naar uitkeek ... pik 'm uit de Op aanvraag-catalogus Proximus TV!

Waarom je Star Wars™ The Force Awakens absoluut moet bekijken? Hierom! © STAR WARS © 2016 & ™ Lucasfilm Ltd. All rights reserved


Eindelijk is het dan zover: Star Wars™ The Force Awakens maakt z’n intrede in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Luke Skywalker heeft zich op een onbekende locatie teruggetrokken. The First Order wil de Nieuwe Republiek vernietigen en gaat naar hem op zoek, maar ze stuiten op fel verzet!

Met Harrison Ford, Daisy Ridley, John Boyega, Carrie Fisher, …

'Star Wars™ The Force Awakens' is vanaf nu beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening!

Personages

Personages © STAR WARS © 2016 & ™ Lucasfilm Ltd. All rights reserved

Star Wars™ The Force Awakens speelt zich ongeveer 30 jaar na Return of the Jedi af. Een feest van de herkenning voor Star Wars-getrouwen en de intrede van een aantal nieuwe gezichten: dat zijn al twee redenen waarom je je moet reppen om te kijken. Uiteraard zien we de charismatische Han Solo, Chewbacca, Leia en het ruimteschip Millennium Falcon terug, maar de nadruk ligt op de nieuwe helden Rey, Finn en Poe. De kleine droid BB-8 steelt de harten van alle liefhebbers van de franchise.

Een film voor iedereen

Een film voor iedereen © STAR WARS © 2016 & ™ Lucasfilm Ltd. All rights reserved


De makers hebben duidelijk een Star Wars-film voor de hedendaagse kijker gemaakt. Episch, meeslepend, spannend: het zijn superlatieven die ‘The Force Awakens’ allemaal als gegoten zitten. Het verhaal heeft misschien niet echt veel om het lijf, maar dat hoeft geenszins. Voorkennis hebben is niet nodig, maar als het even kan is het wel leuker om de voorgaande delen gezien te hebben: voor de fans is dit namelijk een nostalgische trip.

The Dark Side

The Dark Side © STAR WARS © 2016 & ™ Lucasfilm Ltd. All rights reserved


Vergeet Darth Vader, ook diens nietsontziende nakomeling Kylo Ren van The First Order laat zich niet onbetuigd: hij is de ultieme slechterik, al komt hij volgens velen iets menselijker over dan zijn voorgangers. Legerbevelhebster Captain Phasma doet zeker niet voor hem onder.

Alle vertrouwde ingrediënten en meer

Alle vertrouwde ingrediënten en meer © STAR WARS © 2016 & ™ Lucasfilm Ltd. All rights reserved

Star Wars™ The Force Awakens is volgens menig recensent de beste Star Wars in jaren. Geen langdradige bijverhaaltjes dit keer, maar flink wat actie (lichtsabelgevechten uiteraard), vaart, een zichtbare chemie tussen de personages en als kers op de taart een dosis humor. J.J. Abrams neemt het duidelijk niet al te serieus en dat is maar goed ook. Ook op visueel vlak ziet deze prent er behoorlijk flitsend uit: een mooie verzameling nieuwe robots en wezens en indrukwekkende ruimteschepen passeren de revue.

Cliffhanger

Cliffhanger © STAR WARS © 2016 & ™ Lucasfilm Ltd. All rights reserved


De jongste telg in de Star Wars-saga ging tijdens de MTV Movie Awards naar huis met de prijzen voor beste doorbraak (Daisy Ridley), beste slechterik (Adam Driver) en beste film. Geheel terecht, uiteraard. Ontsnappingsscènes en luchtgevechten genoeg: opnieuw een echte Star Wars-film, die daarenboven eindigt met een cliffhanger om u tegen te zeggen waardoor rasechte fans al reikhalzend uitkijken naar het vervolg. Meer mogen we uiteraard niet verklappen, kijken is de boodschap!

'Star Wars™ The Force Awakens' is vanaf 16/04 beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening!Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook