Nu in de zalen (20 april)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

The Huntsman: Winter's War

The Huntsman: Winter's War


Charlize Theron schittert als boze Heks Ravenna, die haar goedaardige zus Freya verraadt met een onvergeeflijke daad: ze belet Freya om lief te hebben en maakt daarmee een ijzige kracht in haar los. Daardoor brengt de ijskoningin tientallen jaren door in een afgelegen paleis in het Noorden en leidt ze een leger van jagers op om haar te beschermen. De enige regel waaraan de strijders zich moeten houden is dat ze zich niet mogen open stellen voor liefde. Terwijl een strijd om de macht tussen de twee koninginnen escaleert, komt Freya's beste jager Eric tussen hen in te staan. Samen met zijn naaste strijder Sara - de enige vrouw die ooit zijn hart heeft veroverd - moet Eric Freya helpen haar zus te verslaan... of de kwaadaardige Ravenna zal eeuwig heersen.

Regisseur : Cedric Nicolas-Troyan
Cast : Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt, Jessica Chastain
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 6,3 op IMDb

Hardcore Henry

Hardcore Henry


Gordels om, want 'Hardcore Henry' is de meest gewaagde en originele actiefilm-rollercoaster sinds lange tijd.
Je herinnert je niks. Misschien vooral omdat je net door je vrouw bent teruggebracht uit het land der doden. Ze zegt je dat je naam Henry is. Eén groot verschil: je bent nu een cyborg. Amper vijf minuten later word je onder vuur genomen en zie je hoe je vrouw gekidnapt wordt. Om haar te bevrijden moet je de strijd aangaan met Akan, de leider van een meedogenloos leger huurlingen, die de ultieme macht wilt grijpen. Bovendien bevind je je in Moskou, een stad waar je niemand kent en iedereen het op jou gemunt lijkt te hebben. Iedereen, behalve de mysterieuze Jimmy. Veel geluk Henry, het ziet er naar uit dat je het nodig zult hebben.

Regisseur : Ilya Naishuller
Cast : Sharlto Copley, Haley Bennett, Danila Kozlovsky
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 7,1 op IMDb

Zaak: De Zutter

Zaak: De Zutter


In de kermisnacht van 7 op 8 november 1926 verdween de boerenzoon Hector De Zutter. Het gonsde in de gemeente van de geruchten over een mogelijke doodslag. De betichten behoorden tot de welgestelde burgerij en genoten bovendien de bescherming van de burgemeester wiens schoonzoon rechter bij het parket van Brugge was. Daarom hielden de inwoners van Beernem de lippen stijf dicht toen het lijk gevonden werd. Julienne De Zutter, zus van het slachtoffer, ging dan maar zelf op zoek naar mogelijke getuigen. Zij werd daarbij geholpen door Victor De Lille, uitgever van "'t Getrouwe Maldeghem". Hij schreef week na week over de moord en richtte een steunfonds voor moeder De Zutter op. Uiteindelijk werden er drie betichten aangehouden ...

Regisseur : Ingrid De Vos
Cast : Bob De Moor, Bert Vannieuwenhuyse, Tim David, Kurt Defrancq
Genre : Misdaad

Top 5 : 1. The Jungle Book

Top 5 : 1. The Jungle Book


"The Jungle book" is de langverwachte live-action versie van het avontuur van Mowgli (Neel Sethi), het mensenkind dat werd opgevoed door een wolvenfamilie. De film werd geregisseerd door Jon Favreau ("Iron Man") en is gebaseerd op de tijdloze verhalen van Rudyard Kipling en geïnspireerd op de klassieke Disney animatiefilm.

Mowgli realiseert zich dat hij niet langer welkom is in de jungle wanneer de beruchte en gevreesde tijger Shere Khan (Idris Elba) zweert dat hij alles wat hij als een bedreiging ziet zal elimineren uit de jungle. Gedwongen om het enige 'thuis' dat hij ooit gekend heeft te verlaten vertrekt Mowgli op een spannend en bloedstollend avontuur waarin hij zichzelf zal ontdekken. Hij wordt tijdens zijn reis begeleid door zijn strenge mentor, panther Bagheera (Ben Kingsley), en de vrijgeestige beer Baloo (Bill Murray). Onderweg kruist Mowgli de wegen van andere junglebewoners die niet altijd de beste bedoelingen met hem hebben, zoals Kaa (Scarlett Johansson) - een python die met haar verleidende stem en blik het mensenjong zal hypnotiseren - en de gladde King Louie (Christopher Walken) die Mowgli probeert te overtuigen hem het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem te onthullen: vuur.

Regisseur : Jon Favreau
Cast : Idris Elba, Scarlett Johansson, Neel Sethi
Genre : Familie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.3 op IMDb

Top 5 : 2. Batman vs. Superman : Dawn of Justice

Top 5 : 2. Batman vs. Superman : Dawn of Justice


De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

Regisseur : Zack Snyder
Cast : Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill
Genre : Actie, avontuur, fantasy

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb

Top 5 : 3. Gods of Egypt

Top 5 : 3. Gods of Egypt


De meedogenloze god van de duisternis Set heeft het voorspoedige Egypte ondergedompeld in chaos en oorlog. De heldhaftige sterveling Bek onderneemt een epische tocht om zijn ware liefde te redden en de wereld te verlossen van deze tiran. Samen met de gevallen god Horus begint hij een onwaarschijnlijke strijd tegen Set en zijn leger die hen naar het hiernamaals en de hemel brengt. Zijn ze klaar voor de ultieme confrontatie?

Regisseur : Alex Proyas
Cast : Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites
Genre : Actie, Fantasy

Deze film heeft een score van 5.7 op IMDb

Top 5 : 4. Divergent 3: Allegiant

Top 5 : 4. Divergent 3: Allegiant


Voor het eerst verlaten Tris en Four de enige stad en familie die ze ooit gekend hebben. Ze vluchten naar de andere kant van de muur die Chicago omringt. Wat ze daar ontdekken, stelt alles in vraag wat ze dachten te weten. Wanneer ook in deze wereld een genadeloze strijd losbarst die de hele samenleving bedreigt, moeten Tris en Four razendsnel uitmaken wie ze kunnen vertrouwen...

Regisseur : Robert Schwentke
Cast : Shailene Woodley, Zoë Kravitz, Miles Teller
Genre : Science-Fiction, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.0 op IMDb

Divergent 3: Allegiant, het verhaal gaat verder

Top 5 : 5. The Brothers Grimsby

Top 5 : 5. The Brothers Grimsby


De beste huurmoordenaar van MI6 (Mark Strong) heeft een broer. Helaas is hij een Engelse voetbal hooligan (Sacha Baron Cohen) uit het dorp Grimsby. Nobby heeft alles wat een man uit het arme dorpje zich kan wensen: negen kinderen en de meest aantrekkelijke vriending in Noord-Engeland (Rebel Wilson). Er mist maar één ding in zijn leven, zijn jongere broertje Sebastian. Nadat ze als kinderen zijn geadopteerd door verschillende families heeft Nobby 28 jaar lang naar hem gezocht. Wanneer hij hoort waar Sebastian zich bevindt, gaat Nobby meteen naar hem toe. Helaas weet hij niet dat zijn broer een MI6 agent is, die ook nog eens net een complot heeft ontdekt dat de wereld in gevaar brengt. Al vluchtend en onterecht beschuldigd van een misdaad die hij niet heeft begaan, realiseert Sebastian zich dat als hij de wereld wilt redden, hij de hulp nodig zal hebben van de grootste idioot.

Regisseur : Louis Leterrier
Cast : Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Rebel Wilson
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6,7 op IMDb

De gekste personages van Sacha Baron Cohen

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook