Nu in de zalen (27 april)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Captain America: Civil War

Captain America: Civil War

Steve Rogers geeft leiding aan een nieuw team van Avengers, dat probeert de mensheid te beschermen. Nadat een nieuw internationaal incident zorgt voor schade, groeit de politieke druk om een systeem op te bouwen waarbij de helden verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun daden. Een regeringsorgaan wordt opgesteld om te bekijken wanneer gebruik gemaakt moet worden van de diensten van het team. De nieuwe status quo zorgt voor een breuk tussen de Avengers, terwijl ze de wereld ook moeten beschermen tegen een nieuwe en afgrijselijke vijand.

Regisseurs : Anthony Russo & Joe Russo
Cast : Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Robert Downey Jr.
Genre : Actie, Science-Fiction, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.3 op IMDb

Captain America: Civil War - het perfecte popcornentertainment

Robert Downey Jr. - Van drugsverslaafde tot best betaalde acteur

Mother's Day

Mother's Day

Na Valentine's Day en New Year's Eve is het tijd voor de moeder aller feestdagen: Mother's Day! We volgen de perikelen van een stel jonge moeders, oudere moeders en dochters op zoek naar hun moeders. Of juist niet zo hard op zoek. Met de all-star cast die we van filmmaker Garry Marshall gewend zijn: Jennifer Aniston als single mum Sandy, Britt Robertson als moederloze Kristin, Julia Roberts als teleshopping-koningin Miranda, Kate Hudson als de kinderloze Jesse, Jason Sudeikis als single dad Bradley en Timothy Olyphant als Henry, de ex van Sandy die nu iets heeft met de veel jongere Tina...

Regisseur : Garry Marshall
Cast : Jennifer Aniston, Julia Roberts, Kate Hudson, Jason Sudeikis
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.0 op IMDb

The Sea of Trees

The Sea of Trees

Liefde en verlies brengen Arthur Brennan naar Aokigahara, een mysterieus woud aan de voet van de berg Fuji in Japan. Sinds jaar en dag trekken mensen naar deze plek om een einde te maken aan hun leven. Arthur zwerft door het woud en volgt de linten die voorgangers aan de bomen gebonden hebben. Dan ontmoet hij Takumi Nakamura, een man die net als hij de weg kwijt is. Onwillig om Takumi aan zijn lot over te laten, ontfermt hij zich over de man. Zijn drang om Takumi te helpen blijkt sterker dan zijn verlangen om te sterven...

Regisseur : Gus Van Sant
Cast : Matthew McConaughey, Naomi Watts, Katie Aselton, Ken Watanabe
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 5.2 op IMDb

Trumbo

Trumbo

In 1947 was Dalton Trumbo Hollywoods top-scenarist, totdat hij en andere kunstenaars omwille van hun politieke overtuiging gearresteerd werden en op McCarthy's blacklist belandden. 'Trumbo' vertelt hoe Dalton, met enkel de kracht van woorden en zijn scherpe geest, erin slaagde om toch nog 2 Oscars te winnen en klaagt de absurditeit en onrechtvaardigheid van die zwarte lijst aan, die invloed had op de levens en carrières van uiteenlopende figuren als roddeljournaliste Hedda Hopper, John Wayne, Kirk Douglas en Otto Preminger.

Regisseur : Jay Roach
Cast : Bryan Cranston, Helen Mirren, Diane Lane
Genre : Biografie

Deze film heeft een score van 7.5 op IMDb

Top 5 : 1. The Huntsman: Winter's War

Top 5 : 1. The Huntsman: Winter's War

Charlize Theron schittert als boze Heks Ravenna, die haar goedaardige zus Freya verraadt met een onvergeeflijke daad: ze belet Freya om lief te hebben en maakt daarmee een ijzige kracht in haar los. Daardoor brengt de ijskoningin tientallen jaren door in een afgelegen paleis in het Noorden en leidt ze een leger van jagers op om haar te beschermen. De enige regel waaraan de strijders zich moeten houden is dat ze zich niet mogen open stellen voor liefde. Terwijl een strijd om de macht tussen de twee koninginnen escaleert, komt Freya's beste jager Eric tussen hen in te staan. Samen met zijn naaste strijder Sara - de enige vrouw die ooit zijn hart heeft veroverd - moet Eric Freya helpen haar zus te verslaan... of de kwaadaardige Ravenna zal eeuwig heersen.

Regisseur : Cedric Nicolas-Troyan
Cast : Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt, Jessica Chastain
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.3 op IMDb

Top 5 : 2. The Jungle Book

Top 5 : 2. The Jungle Book

"The Jungle book" is de langverwachte live-action versie van het avontuur van Mowgli (Neel Sethi), het mensenkind dat werd opgevoed door een wolvenfamilie. De film werd geregisseerd door Jon Favreau ("Iron Man") en is gebaseerd op de tijdloze verhalen van Rudyard Kipling en geïnspireerd op de klassieke Disney animatiefilm.

Mowgli realiseert zich dat hij niet langer welkom is in de jungle wanneer de beruchte en gevreesde tijger Shere Khan (Idris Elba) zweert dat hij alles wat hij als een bedreiging ziet zal elimineren uit de jungle. Gedwongen om het enige 'thuis' dat hij ooit gekend heeft te verlaten vertrekt Mowgli op een spannend en bloedstollend avontuur waarin hij zichzelf zal ontdekken. Hij wordt tijdens zijn reis begeleid door zijn strenge mentor, panther Bagheera (Ben Kingsley), en de vrijgeestige beer Baloo (Bill Murray). Onderweg kruist Mowgli de wegen van andere junglebewoners die niet altijd de beste bedoelingen met hem hebben, zoals Kaa (Scarlett Johansson) - een python die met haar verleidende stem en blik het mensenjong zal hypnotiseren - en de gladde King Louie (Christopher Walken) die Mowgli probeert te overtuigen hem het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem te onthullen: vuur.

Regisseur : Jon Favreau
Cast : Idris Elba, Scarlett Johansson, Neel Sethi
Genre : Familie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.3 op IMDb

Top 5 : 3. Batman vs. Superman : Dawn of Justice

Top 5 : 3. Batman vs. Superman : Dawn of Justice

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

Regisseur : Zack Snyder
Cast : Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill
Genre : Actie, avontuur, fantasy

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb

Top 5 : 4. Gods of Egypt

Top 5 : 4. Gods of Egypt

De meedogenloze god van de duisternis Set heeft het voorspoedige Egypte ondergedompeld in chaos en oorlog. De heldhaftige sterveling Bek onderneemt een epische tocht om zijn ware liefde te redden en de wereld te verlossen van deze tiran. Samen met de gevallen god Horus begint hij een onwaarschijnlijke strijd tegen Set en zijn leger die hen naar het hiernamaals en de hemel brengt. Zijn ze klaar voor de ultieme confrontatie?

Regisseur : Alex Proyas
Cast : Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites
Genre : Actie, Fantasy

Deze film heeft een score van 5.7 op IMDb

Top 5 : 5. Hardcore Henry

Top 5 : 5. Hardcore Henry

Gordels om, want 'Hardcore Henry' is de meest gewaagde en originele actiefilm-rollercoaster sinds lange tijd.
Je herinnert je niks. Misschien vooral omdat je net door je vrouw bent teruggebracht uit het land der doden. Ze zegt je dat je naam Henry is. Eén groot verschil: je bent nu een cyborg. Amper vijf minuten later word je onder vuur genomen en zie je hoe je vrouw gekidnapt wordt. Om haar te bevrijden moet je de strijd aangaan met Akan, de leider van een meedogenloos leger huurlingen, die de ultieme macht wilt grijpen. Bovendien bevind je je in Moskou, een stad waar je niemand kent en iedereen het op jou gemunt lijkt te hebben. Iedereen, behalve de mysterieuze Jimmy. Veel geluk Henry, het ziet er naar uit dat je het nodig zult hebben.

Regisseur : Ilya Naishuller
Cast : Sharlto Copley, Haley Bennett, Danila Kozlovsky
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 7,1 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook