5 redenen om The Big Short te bekijken

Wij leggen je haarfijn uit waarom je deze beklijvende film zeker moet bekijken!
 

5 redenen om The Big Short te bekijken

Verenigde Staten, 2005. De eigenzinnige bankier Michael Burry ontdekt dat de Amerikaanse huizenmarkt op instorten staat. Zijn prognoses vinden op Wall Street geen gehoor. Terwijl hij het roekeloze en hebzuchtige gedrag van de grote banken aan de kaak stelt, beraamt hij samen met enkele bevriende speculanten een plan om de financiële wereld een hak te zetten. Wij leggen je haarfijn uit waarom je deze beklijvende film zeker moet bekijken!
 
Met Steve Carell, Christian Bale, Ryan Gosling, Brad Pitt -  ‘The Big Short’ is vanaf 30/04 beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

 

Humor

Humor © Photonews

De droogkomische insteek waarvoor regisseur Adam McKay opteerde is een goede keuze: op Wall Street lijken nogal wat gladde jongens rond te lopen die in gebakken lucht handelen en met ingewikkelde termen goochelen zonder dat ze er zelf wat van snappen. De oorzaken van de crisis worden met veel satire naar voren gebracht.

Financiële crisis op een aanschouwelijke manier uitgelegd

Financiële crisis op een aanschouwelijke manier uitgelegd

McKay vond een trucje om financiële termen op een luchtige manier uit te leggen: hij deed daarvoor beroep op Margot Robbie in een bubbelbad, kok Anthony Bourdain die in zijn keuken staat en Selena Gomez die aan de pokertafel zit. Een beetje naakt, wat gastronomie en een spelletje vormen een perfecte achtergrond om zulke saaie materie uit te leggen, moet hij hebben gedacht. Het werkt, want de boodschap komt over.

Cast om u tegen te zeggen

Cast om u tegen te zeggen © Photonews

The Big Short heeft een absolute sterrencast: naast Steve Carell duiken ook Christian Bale, Ryan Gosling en Brad Pitt op. Bale is weergeloos als Michael Burry, een belegger die een fenomenaal inzicht heeft in financiële ontwikkelingen. Hij voorspelt het instorten van de huizenmarkt en maakt daar op een genadeloze manier gebruik van. De man zit hele dagen in zijn kantoor waar de hard rock door de boxen schalt.

Bekroond

Bekroond

De film won een Oscar voor beste bewerkt scenario en werd genomineerd voor beste film, beste regisseur, beste mannelijke bijrol (Christian Bale) en beste montage.

Onverbloemd maar toch licht verteerbaar

Onverbloemd maar toch licht verteerbaar

The Big Short laat onverbloemd zien dat geen van de hoofdverantwoordelijken voor de crisis de rekening gepresenteerd kreeg. Om kwaad van te worden, maar McKay slaagt erin om dat op een meesterlijke manier te relativeren zodat we er toch nog om kunnen lachen.

‘The Big Short’ is vanaf 30/04 beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook