Deze sterren liggen in de clinch met hun moeder

Binnenkort is het Moederdag maar dat is niet voor alle sterren een feest. Een innige band met hun moeder is voor hen niet weggelegd, meer nog, bij deze sterren zit er een serieus haar in de boter in de relatie met hun moeder.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston © Photonews - Martinez/O'Connor


Toen de moeder van Jennifer Aniston in 1999 een graantje wou meepikken van het succes van haar dochter met het boek From Mothers to Daughters to Friends viel dat niet in goede aarde bij Jen. In het boek stonden bovendien tal van pittige uitspraken over de kleine Jennifer. Het was de genadeklap voor hun al wat fragiele relatie. Zo zou mama Nancy Drew in haar jonge jaren steeds zeer kritisch geweest zijn over het uiterlijk van haar dochter. Sinds haar moeder in 2011 een beroerte kreeg zijn de plooien opnieuw min of meer glad gestreken. Al was ze toch niet uitgenodigd voor haar huwelijk met Justin Theroux afgelopen zomer.

Drew Barrymore

Drew Barrymore © Photonews - Tammie Arroyo


Drew Barrymore raakte als kindsterretje bekend dankzij haar rol in E.T. Blijkbaar zag haar moeder het daarom als haar plicht om haar dochter mee te nemen naar allerlei feestjes en clubs, waardoor de amper twaalfjarige Drew in een afkickkliniek belandde. Op haar vijftiende stapte ze naar de rechter om zelf de voogdij over haar leven te krijgen. Sindsdien had ze nog weinig contact met haar ouders al beweert ze "alles vergeven te hebben".

Tori Spelling

Tori Spelling © Photonews - Tammie Arroyo


Sinds Tori Spelling haar echtgenoot Dean McDermott leerde kennen in 2006 is de relatie met haar moeder vertroebeld. In dezelfde periode overleed ook haar vader Aaron en de verdeling van de erfenis zorgde voor ruzie, die resulteerde in heel wat verwijten over en weer in de tabloids. Tegenwoordig zou hun relatie aan de beterhand zijn.

Demi Moore

Demi Moore © Photonews


Door alcoholproblemen bij haar beide ouders was er in de jeugd van Demi Moore geregeld sprake van fysiek geweld. Voor haar veertiende was de jonge Demi bovendien dertig keer verhuisd, wat voor weinig stabiliteit in haar leven zorgde. Demi vertrok thuis toen ze amper zestien was en had nog nauwelijks contact met haar moeder. Voor haar moeder in 1998 zou sterven aan de gevolgen van een hersentumor werden de brokken alsnog gelijmd.

Meg Ryan

Meg Ryan © Photonews


Waar het precies fout ging tussen Meg Ryan en haar moeder Susan Jordan is niet duidelijk, maar feit is dat ze niet uitgenodigd werd voor het huwelijk van haar dochter en Dennis Quaid in 1991. Later scheldde Jordan haar dochter publiekelijk uit omdat ze een affaire had met Russell Crowe. Met de uitspraak dat haar dochter in tegenstelling tot haar onschuldige imago een ijskoude, wrede manipulator is, deed ze er nog een schepje bovenop. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de twee al jaren geen contact meer hebben met elkaar.

Christian Bale

Christian Bale © Photonews


Christian Bale brak met zijn moeder Jenny James in 2008 nadat zij opmerkingen had gemaakt over zijn vrouw Sibi Blazic. En dat liet Bale niet zo maar zeggen. In 2012 verontschuldigde zijn moeder zich publiekelijk, maar of de acteur haar ondertussen vergeven heeft, is niet duidelijk.

Ariel Winter

Ariel Winter © Photonews


De ster uit Modern Family stond van haar zestiende tot haar achttiende onder de voogdij van haar oudere zus. Winter beschuldigt haar moeder van fysiek en emotioneel geweld en meent dat het met hun relatie nooit meer goed komt. Volgens mama Chrisoula Workman ligt de relatie van Winter met een oudere man aan de basis van de breuk.

Leighton Meester

Leighton Meester © Photonews - Tammie Arroyo


De actrice uit Gossip Girl sleepte haar moeder voor de rechter in een geldkwestie. Haar moeder claimde namelijk dat dochterlief beloofd had om haar voor de rest van haar leven maandelijks 10.000 dollar te schenken. In juni 2012 gaf een rechter Leighton gelijk.

Mischa Barton

Mischa Barton © Photonews - Dennis Van Tine


Jarenlang waren actrice Micha Barton en haar moeder Nuala dikke maatjes. De Britse acteert al sinds haar negende en al die tijd werden haar financiën geregeld door haar moeder. Haar ouders kwamen zelfs een tijdje in haar villa wonen toen ze zelf was opgenomen in een psychiatrische instelling. Vorig jaar sleepte Barton haar moeder echter voor de rechter wegens mismanagement. "Ze werken niet meer en zitten achterovergeleund in mijn huis te wachten op het geld dat ik binnenbreng." Bovendien zou haar moeder volgens Barton gelogen hebben over haar inkomsten en het verschil in eigen zak gestoken hebben.

Courtney Love

Courtney Love © Photonews - Gilbert Flores


Courtney Love werd door haar moeder naar een internaat gestuurd als kind en werd ook geregeld achtergelaten bij familie of haar stiefvader terwijl zij naar het buitenland trok. Hun relatie kwam nooit meer goed: de song Nobody’s Daughter van Hole is het beste bewijs van hoe ze over haar moeder denk. Mama Linda Carroll nam weerwraak in haar memoires.

Bekijk ook:
Onze cadeautips voor Moederdag
Mama's in de spotlight: de moederdagspecial van Proximus TV

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook