Vrijblijvende seks, zatlapperij en snelheidsovertredingen: deze BV’s zijn geen doetjes!

'Ik rookte niet alleen cannabis, ik at het ook op', aldus een BV van wie je het niet zou verwachten ...

Vrijblijvende seks, zatlapperij en snelheidsovertredingen: deze BV’s zijn geen doetjes!


Men zegt wel eens dat beroemde medemensen een voorbeeldfunctie hebben, maar dat maken ze niet altijd waar. Rijden onder invloed, hoestsiroopverslavingen, wildplassen en heling: maak kennis met de belhamels onder de Bekende Vlamingen!

Glaasje op, maar Lowie laat zich niet rijden

Glaasje op, maar Lowie laat zich niet rijden © Photonews


Mathias Vergels vertolkt in de soap Thuis de rol van Lowie. Op het scherm is hij soms een driftig baasje, maar ook in het echte leven laat de jongeman zich niet onbetuigd. Hij werd een tijdje geleden voor de derde keer veroordeeld voor rijden onder invloed. Een alcoholtest toonde aan dat hij 1,6 promille in zijn bloed had. Een rijverbod van een jaar en een boete van 1200 euro vielen hem ten deel. Vergels opperde nochtans eerst dat hij zelf niet achter het stuur zat, maar de politierechter in Halle kwalificeerde dat onder de noemer ‘kletspraat’. ‘Ik besef dat ik een voorbeeldfunctie heb. Daarom heb ik ook hulp gezocht. Onderzoek heeft aangetoond dat er misschien wel wat met me schort’, vertelde hij er zelf over.

Wiet, seks, lsd en hoestsiroop

Wiet, seks, lsd en hoestsiroop © Photonews


‘Make love, not war, dat heb ik in de praktijk gebracht. Alles kon, met vrienden naar het strand, een glaasje wijn drinken en dan eens goed van bil gaan’: die uitspraak komt niet van de eerste de beste hippie, maar van Margriet Hermans, die in de jaren ’60 flink de bloemetjes buitenzette. Later legde ze zich toe op cannabis - ze rookte het spul niet enkel maar at het ook op - en probeerde ze een keertje lsd. ‘Ik zag de mooiste kleuren, maar het ontaardde in een nachtmerrie van waanbeelden’, aldus Margriet. En dan was er nog haar codëineverslaving. Die stof zit in hoestsiroop en ze dronk een tijdlang ongeveer een flesje per dag.

'Vreemdgaan werd een verslaving'

'Vreemdgaan werd een verslaving' © Photonews


Ook bekende Rillaarnaar en ‘Romeo’ Davy Gilles was naar eigen zeggen verslaafd, maar dan aan buitenechtelijke relaties. Al was het naar eigen zeggen nooit zijn bedoeling: ‘Ik had geen condooms bij want ik het vreemdgaan was nooit met voorbedachten rade’ en ‘We gingen niet met elkaar naar bed, het gebeurde in open lucht’ zijn enkele van zijn gevleugelde uitspraken over de scheve schaatsen die hij reed. En volgens hem werd het dus een ware verslaving. Maar wel een verslaving waar hij naar eigen zeggen succesvol van afkickte: ‘Ik ben tegenwoordig de trouwste hond ter wereld’, liet olijke Davy een tijdje geleden optekenen in de pers.

Een lange lijst

Een lange lijst © Photonews


Kaye Styles, een Belgische rapper met Ghanese roots, is een verwoed verzamelaar van veroordelingen. Hij heeft er al 44 op zijn naam staan. Keuring of verzekering van zijn voertuig niet in orde, bellen achter het stuur, heling, negeren van een rood licht: het lijstje is goed gevuld. Wanneer hij voor de rechtbank moet verschijnen, daagt hij ook niet altijd op.

Dat had je beter even opgehouden, Hans!

Dat had je beter even opgehouden, Hans! © Photonews


De arm der wet betrapte Hans Otten jaren geleden toen hij zijn blaas stond te legen tegen een poort. Wildplassen dus, maar er werd ook geconstateerd dat hij met de auto was gekomen met 1,3 promille in zijn bloed. De heer Otten gedroeg zich naar verluidt ook behoorlijk weerspannig. Nadat hij het politiekantoor verliet zou hij zijn tocht zonder verpinken hebben verdergezet in de wagen van een kennis. Leugens, volgens hem. Hoe dan ook, hij mocht een paar maanden niet meer rijden en kreeg een fikse geldboete. De man kreeg eerder al een rijverbod van twee maanden.

Snelle moeder ... of toch niet?

Snelle moeder ... of toch niet? © Photonews


Op de E34 in Damme werd vorig jaar een Porsche Cayenne geflitst tegen 137 km/u op een plaats waar 90 is toegestaan. De wagen bleek eigendom van de bvba van ex-Miss Ilse Demeulemeester. Haar moeder van 77 beweerde dat ze achter het stuur zat. De vrouw kreeg drie maanden rijverbod en moest 450 euro ophoesten. Er zijn twijfels bij dat verhaal. ‘Een oudere vrouw met een blanco strafblad die plots zo'n frappante snelheidsovertreding begaat met een Porsche? Mij maak je niks wijs. Maar ja: we kunnen niets doen. Frustrerend is dat’, klaagde een politierechter. Ilse kwam een aantal jaren geleden ook in het nieuws toen een 80-jarige beweerde dat ze hem een stevig geldbedrag en een sportwagen lichter maakte. Volgens het heerschap profiteerde de ex-Miss van hem, zij beweert dat hij haar stalkte.

Berucht tot in Turkije

Berucht tot in Turkije © Photonews


Eva Pauwels was nog piepjong toen ze als een blok viel voor Jacques Vermeire. Het koppel kreeg twee kinderen, maar hun huwelijk liep spaak. Eva was nadien een vette kluif voor de boekskes: ze dronk regelmatig te veel, kreeg een pak slaag van een onbekende man waarna ze in een dronken bui een tand verloor, werd aan de deur gezet tijdens de audities van Belgium’s got Talent en deed in lichtjes beschonken toestand haar behoefte tussen twee stoelen aan een hotelzwembad in Turkije. Tussendoor trouwde ze met Christel Devos en had ze een relatie met Kevin Janssens.  Ze werkte ook een tijdje in een bordeel en outte zich als seksverslaafd. Tegenwoordig heeft ze haar alcoholgebruik naar eigen zeggen drastisch ingeperkt en zou ze samenwonen met een zakenman.

Pico

Pico © Photonews


Ooit was Walter Michiels hoofdrolspeler in wat toen de populairste comedyserie op het Vlaamse scherm was: hij maakte als Pico namelijk grote sier bij FC De Kampioenen, maar later geraakte de man lichtjes op de dool. Onlangs kwam de voormalige topspits van de plezantste ploeg van Vlaanderen weer eens in het nieuws omdat hij volgens zijn huisbaas het huurappartement in Tienen waarin hij verblijft had vernield. Een raam en de bepleistering werden uitgebroken. De ex-acteur beweerde dat hij met verbouwingswerken bezig was. In het verleden kwam hij in het nieuws toen hij onder invloed een verkeersongeval had veroorzaakt en een dorpsplein bezette met zijn caravan. Hij werd toen 2 weken geïnterneerd.

Al is Toby nog zo snel, de politie achterhaalt hem wel

Al is Toby nog zo snel, de politie achterhaalt hem wel © Photonews


Mega Toby moet uiteraard overal snel ter plekke zijn wanneer je hem nodig hebt en daarom maakt hij wel eens een snelheidsovertreding. Vorig jaar werd Louis Talpe voor de tweede keer gesnapt toen hij veel te snel reed: 145 km per uur op de expressweg Antwerpen-Knokke te Damme, waar je 90 mag. Zijn advocaat voerde aan dat hij een hectisch leven heeft met veel deadlines en op tijd in Brugge moest zijn voor de opnames van Aspe, maar omdat de rechter hem beschouwt als voorbeeldfiguur moest hij 240 euro betalen en kreeg hij er een rijverbod van een maand bovenop.

Marcel sloeg tilt ... of deed alsof

Marcel sloeg tilt ... of deed alsof © Photonews


Marcel Vanthilt werd tijdens zijn legerdienst na een dronken weekend gearresteerd wegens desertie. Nadien veinsde hij zelfmoordneigingen om zijn dienstplicht te ontlopen. Er kwam een verblijf in een psychiatrische kliniek van waarna hij officieel werd afgekeurd.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook