5 redenen om ‘How to be Single’ te bekijken

5 redenen om ‘How to be Single’ te bekijken

Het verhaal van How to be Single draait om de liefdeslevens van vier vrouwelijke vrijgezellen in New York. Juridisch medewerkster Alice is onlangs ingetrokken bij haar zus Meg, een gynaecologe die probeert via een donor zwanger te worden. Alice sluit vriendschap met collega Robin, die haar voorstelt aan barman Tom. Hij heeft een boon voor Lucy, die via datingsites op zoek is naar de perfecte man en in de bar waar hij werkt geregeld afspraakjes heeft.

How to be Single is beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Acteurs

Acteurs

De acteurs in How to Be Single zetten hun personages overtuigend neer. Vooral Dakota Johnson levert een sterke prestatie af en maakt een ontwikkeling door van een onhandig meisje naar een zelfstandige vrouw met levenswijsheid. Rebel Wilson komt hilarisch en af en toe lekker grof uit de hoek. Moet kunnen. Ook Alison Brie doet het niet onaardig.

Een frisse wind door het genre

Een frisse wind door het genre

How to Be Single mag dan wel een romantische komedie zijn met de bijbehorende clichés, toch volgt hij niet volledig het en-ze-leefden-nog-lang-gelukkig-in-een-zorgeloze-wereld-scenario. De onenightstands eindigen niet allemaal in verliefdheid en relaties. Er zitten wel wat verrassingen in de verhaallijn.

Boodschap

Boodschap

How to be Single kan een betere versie van Sex and the City genoemd worden: het gaat namelijk om vier New Yorkse vrouwen die het pad van de liefde bewandelen met vallen en opstaan, maar dan met iets meer diepgang dan hun collega’s. De moraal van het verhaal is de these dat het bestaan van een single er nog niet zo dramatisch uitziet.

Ontspanning

Ontspanning © Photonews

De film is uitermate geschikt voor een ontspannend avondje uit. Je moet er niet te veel bij nadenken. Regisseur Christian Ditter viste zo’n beetje in de vijver van Bridget Jones en dus moeten fans van die franchise zeker kijken.

Een beetje onrealistisch, maar wie maalt daar om?

Een beetje onrealistisch, maar wie maalt daar om?

Is het in New York altijd zonnig? Kent The Big Apple enkel mooie straatjes? Lopen er voor het overgrote deel knappe alleenstaande vrouwen en mannen rond die ook nog eens hoogopgeleid zijn? Uiteraard is dat niet zo. Het is wel het beeld dat How to be Single ophangt van de stad. Al stoort dat geenszins: je weet wat je krijgt en eens goed lachen is de hoofdbedoeling.

How to be Single is beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook