De goudkoorts bereikt ongekende hoogten in Klondike

Een spanningsboog om u tegen te zeggen, woeste natuur en intriges in deze nieuwe topserie!

De goudkoorts bereikt ongekende hoogten in Klondike © Discovery


Proximus TV pakt uit met de serie Klondike, die exclusief te zien zal zijn met de Movies & Series Pass. De reeks speelt zich af in Canada ten tijde van de goudkoorts, rond 1890. Bill en Epstein, twee twintigers en vrienden, trotseren besneeuwde bergpassen, wilde rivieren en wolven op weg naar het stadje Dawson, het centrum van de goudontginning. Daar krijgen ze te maken met wapengekletter, ziektes en hebzucht.

Met Richard Madden, Abbie Cornish, Tim Roth, …

Bekijk Klondike met de Movies & Series Pass van Proximus TV


Realistisch

Realistisch © Discovery


Een sterk punt van deze serie is het feit dat het allemaal behoorlijk realistisch aanvoelt. Er werd gefilmd in de Canadese provincie Alberta, om de omstandigheden waarin de goudzoekers hun werk deden perfect na te bootsen. ‘Door het onherbergzame landschap en het weer konden we ons min of meer indenken wat die mensen moesten doormaken’, vertelt actrice Abbie Cornish.

Acteurs

Acteurs © Photonews


De acteurs zijn niet van de minsten. Vooral Richard Madden (Robb Stark in ‘Game of Thrones’) acteert ijzersterk, maar ook Tim Roth en Abbie Cornish verdienen alle lof voor de rol die ze neerzetten. ‘Klondike’ heeft dan ook een echte sterrencast.

Beklijvend

Beklijvend © Discovery


Je hebt slechts drie minuten nodig om te worden meegezogen in het verhaal. Te veel verklappen zou zonde zijn, maar wanneer in het begin van de serie een sleutelfiguur het loodje legt, ontrafelen zich verschillende plotlijnen die aan het einde van het verhaal netjes samenkomen. Een reeks om te bingewatchen.

Een uitgekiende mix

Een uitgekiende mix © Discovery


Tel daarbij de sterke acteerprestaties en de prachtige beelden van de ongerepte maar ongenadige natuur en je zit gebeiteld voor een spannend avontuur. De makers wisten waar ze mee bezig waren en dat merk je op het scherm. De reeks kreeg alvast goeie commentaren.

De mens versus de natuur

De mens versus de natuur © Discovery


De strubbelingen tussen de personages zijn goed uitgewerkt maar vallen in het niet tegenover het gevecht van de mens tegen de woeste natuur die alles overwint: de onstuimige Yukonrivier, de koude en ontbering waarmee de protagonisten te kampen krijgen grijpen je bij de keel.

Bekijk Klondike met de Movies & Series Pass van Proximus TV
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook