5 redenen om Creed te bekijken

5 redenen om Creed te bekijken


Adonis Creed heeft zijn beroemde vader, de wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend. Toch zit het boksen hem in het bloed. Adonis besluit naar Philadelphia te reizen naar de plek waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en Rocky Balboa plaatsvond. Eenmaal in de stad zoekt hij Rocky op en vraagt hem om zijn trainer te worden …

Met Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, …

Creed is nu beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Intens

Intens


De film blijft boeien en dat is onder meer te verklaren door de suspense die de gevechten in de ring oproepen. Creed krijgt heel wat geduchte tegenstanders, waaronder de onversaagde Britse bokser Ricky Conlan. De gevechten vormen de aanloop naar de zinderende finale van deze aardige film die een must is voor de vele fans van Stallone.

Acteurs

Acteurs


Het hoofdpersonage in Creed is Adonis Johnson, een rol die Michael B. Jordan met verve vertolkt. Zijn moeder heeft het niet begrepen op zijn bokswedstrijden, maar de drang van de jongeman om te boksen is onweerstaanbaar. Daarom trekt hij naar Rocky. Ook over Stallone - die toch al heel wat Razzie-nominaties kreeg - zijn de critici lovend: hij doet het als bokslegende beter dan ooit te voren en staat ingetogen te acteren op het niveau dat hij haalde in de misdaadfilm Copland. Jordan en Stallone zijn uitermate complementair.

Een perfecte mix

Een perfecte mix


Ryan Coogler levert met ‘Creed’ het bewijs dat hij een goeie sportfilm kan maken. Naast de boksactie is er dus genoeg plaats voor de demonen waarmee Rocky vecht en zit er heel wat humor in de trainingssessies. Die intermezzo’s zijn meer dan welkom als tegengewicht voor de bloedserieuze momenten die de makers opdienen. Men heeft er ook goed aan gedaan de melige scènes achterwege te laten.

Soundtrack

Soundtrack


De soundtrack is een ander sterk punt in deze prent. De keuze van de nummers is gewaagd: zo maken de boksers hun intrede in de arena op de tonen van ‘Hail Mary’ van Tupac. Maar de gekozen songs zijn niet te cliché en passen wonderwel bij het verhaal dat de regisseur voor je in petto heeft.

Absolute aanrader voor de fans

Absolute aanrader voor de fans


Daar komt bij dat ‘Creed’ typisch Rocky is. Coogler blaast de Rocky-franchise nieuw leven in en doet dat op een onnavolgbare manier. Hij zet de sfeer neer waarvan ook de eerste Rocky doordrongen was. Uitstekende vechtscènes, persoonlijke beslommeringen en passie maken van deze film een aanrader.

Creed is nu beschikbaar op proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook