5 redenen om The Danish Girl te bekijken

Goed onthaald door de critici en zeker de moeite om te zien!

5 redenen om The Danish Girl te bekijken

The Danish Girl vertelt het waargebeurde verhaal van de kunstenaars Einar en Gerda Wegener. Einar valt ten prooi aan onderdrukte gevoelens als zijn vrouw hem vraagt om model te staan voor een schilderij. Hun leven krijgt een andere wending wanneer Einar beslist om Lili Elbe te worden, 1 van de eerste transgendervrouwen ooit.

The Danish Girl is nu beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening!

Acteurs

Acteurs

Alicia Vikander en Eddie Redmayne schitteren in dit drama vol emotie. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2000 van David Ebershoff, een grotendeels fictief verhaal over een transgendervrouw die een geslachtsoperatie onderging. Alicia speelt een ingetogen maar ijzersterke rol waar ze een Oscar voor kreeg.  Redmayne belichaamt de transformatie van Einar naar Lili op onnavolgbare wijze. Matthias Schoenaerts mag even opdraven als Einars jeugdvriend en doet dat met het gebruikelijke vakmanschap.

Regisseur

Regisseur

Regisseur Tom Hooper heeft zijn sporen verdiend in het film- en tv-wereldje: hij regisseerde de komische serie Cold Feet, tekende eerder voor de reeks John Adams - over de tweede president van de Verenigde Staten - waarmee hij 4 Golden Globes en 13 Emmy Awards won en was regisseur van de magistrale prent The King’s Speech met Colin Firth.

Vakwerk

Vakwerk

Sommige critici vonden het feit dat de film gebaseerd is op een fictieboek een minpuntje maar toch stak men vooral de loftrompet over de acteerprestaties en de manier waarop het verhaal in dit kijkstuk werd verteld. Vooral het taboedoorbrekend karakter van ‘The Danish Girl’ werd geprezen. Een aantal landen deed de film in de ban.

Secuur

Secuur

Ondanks het beladen thema is The Danish Girl zacht als een briesje: Gerda probeert haar huwelijk in stand te houden en behandelt haar partner bijna met fluwelen handschoenen. Het gaat er dus bijzonder respectvol aan toe en het elegant glijdende camerawerk ondersteunt dat. Net dat secure vormt de sterkte van de film.

Soundtrack

Soundtrack

De Fransman Alexandre Desplat componeerde onder meer de soundtracks voor The Twilight Saga: New Moon en The Grand Budapest Hotel en mocht dat nu dus ook doen voor The Danish Girl. Zijn deuntjes variëren van ingetogen tot complex en zitten de film als gegoten.

The Danish Girl is nu beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook