Deze series hadden gerust een seizoen meer mogen krijgen

Deze series hadden gerust een seizoen meer mogen krijgen


Soms slagen programmamakers erin een reeks zo uit te melken dat alle lol eraf is. Helaas bestaan er ook steengoede series die na 1 of 2 seizoenen werden stopgezet. Lees verder en ontdek welke toppers wat ons betreft een extra jaargang hadden verdiend.

Van Vlees en Bloed

Van Vlees en Bloed


Deze serie over de Kempense slagersfamilie Van Genechten vormt een heuglijk stukje televisiegeschiedenis. Een aanstekelijke begingeneriek, een goeie verhaallijn, een flinke dosis humor en authentieke personages waaronder Liliane, overbuurman 'mee mij kunde lachen' Herman en de bospoeper hielden televisiekijkend Vlaanderen wekenlang voor de buis gekluisterd. De serie werd een kijkcijferkanon maar helaas werden er maar 7 afleveringen gemaakt en kwam er geen vervolg.

Het Geslacht De Pauw

Het Geslacht De Pauw

Het Geslacht De Pauw kreeg 2 seizoenen en was een parodie op realityreeksen zoals de De Pfaffs. De serie werd gedragen door acteurs maar de echte kinderen en schoonmoeder van Bart De Pauw draafden ook op, waardoor sommige mensen geloofden dat alles echt was. De televisiecarrière van Tom Waes was definitief gelanceerd: hij kroop in de huid van Tom De Pauw, Barts lichtjes agressieve broer. Bart zelf werd geportretteerd als een mediageil ventje die het niet onder de markt had met z’n vrouw (Maaike Cafmeyer) en dan was er natuurlijk ook de hilarische buurman Willy. Goed voor stevige zondagavondkijkcijfers op het eerste net van de openbare omroep.

The Office

The Office


In The Office draait alles om David Brent, de lichtjes zelfingenomen baas van een papierbedrijf. Hij doet er alles aan om populair te zijn bij z’n personeel maar faalt daar jammerlijk in, wat gênante situaties in de hand werkt. Ricky Gervais kreeg een Golden Globe voor zijn acteerprestatie. De Vlaamse serie Het Eiland was wellicht losjes gebaseerd op The Office. Na twee korte seizoenen en een kerstspecial besloot de BBC er helaas mee te kappen.

Bevergem

Bevergem

Bevergem, met onder meer Maaike Cafmeyer, Bart Vanneste, Wim Willaert, Zouzou Ben Chika en Piet De Praitere, draaide om de kleurrijke inwoners van het fictieve dorpje. De serie vormde tegelijkertijd een basiscursus West-Vlaams en een hilarisch kijkstuk. Na 1 jaargang was het uit met de pret omdat de makers de hype in stand wilden houden.

Hannibal

Hannibal

Hannibal is gebaseerd op de personages uit het boek Red Dragon van Thomas Harris en volgt de handel en wandel van de beruchte psycholoog-psychopaat Hannibal Lecter (een ijzersterke vertolking van Mads Mikkelsen) die we kennen uit de bloedstollende thriller The Silence of the Lambs. Een tweede centrale figuur is FBI-man Will Graham, die een kei is in het analyseren van het denkpatroon van de moordenaars waar hij op jaagt. De makers wilden het geweld een beetje kunstzinnig houden: zo konden de trouwe kijkers zich onder meer vergapen aan een toren van lijken en gebruikte een onverlaat iemands stembanden als muziekinstrument. Al bij al een reeks die - ondanks de soms expliciete beelden - goed werd gesmaakt door het publiek en een tijdje geleden te zien was op 2BE.

Crimi Clowns

Crimi Clowns

Crimi Clowns, de serie over een bende crapuleuze clowns die een centje bijverdienen met overvallen en andere strafbare feiten, ontsproot aan het brein van Luk Wyns en was een schot in de roos. Actie, zwarte humor, verrassende plotwendingen een stevig Antwerps accent waren de voornaamste ingrediënten. Kleurrijke personages als de gestoorde clown Wesley (Johnny De Mol), zijn drankverslaafde vader Ronny (of Clown Norry, Luk Wyns zelf), naaktdanseres Amber die niet van de drugs kan blijven (Silke Becu) en Jos Den Dief (Frank Aendenboom) bevolkten de serie. Er kwamen ook twee films. 2 seizoenen van de serie volstonden echter voor de makers.

Battle Creek

Battle Creek


In het kleine stadje Battle Creek is de politiemacht onderbemand en onderbetaald. Daarom krijgt rechercheur Russ Agnew een nieuwe partner, FBI-agent Milt Chamberlain. Die lijkt de perfecte ordehandhaver te zijn, maar hij draagt een geheim mee. Lichtvoetig, grappig, mysterieus en een niet overdienstelijke poging om de misdaadreeks met een vleugje humor weer op de kaart te zetten, maar de kijkcijfers vielen lichtjes tegen en dus trok CBS er de stekker uit na amper 1 seizoen.

Fawlty Towers

Fawlty Towers

Fawlty Towers speelt zich af in een hotelletje aan de Engelse zuidkust, waar Basil Fawlty wanhopige pogingen onderneemt om gasten met een zeker niveau naar zijn pension te halen. Echtgenote Sybil, kamermeisje Polly, de lollige klusjesman-van-Spaanse-afkomst Manuel en kok Terry zijn de de voornaamste personages. Blijkbaar is de komische serie gebaseerd op ervaringen in een bestaand hotel. In het Verenigd Koninkrijk werd Fawlty Towers verkozen tot beste televisieprogramma ooit. Er werden helaas slechts 2 reeksen van 6 afleveringen gemaakt. Tot een paar jaar geleden was er hoop dat er een vervolg zou komen, maar die drukte John Cleese de kop in.

Clan

Clan © Photonews


De komische reeks Clan werd uitgezonden door vtm. Het verhaal: de ouders van de Goethals-zusjes zijn overleden en ze plannen een moord op hun onuitstaanbare schoonbroer. De serie werd bekroond met drie Vlaamse Televisie Sterren maar kreeg slechts 1 seizoen. Clan werd een succesvol exportproduct: de serie ging richting Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. De Amerikanen wilden een eigen versie.
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook