Het gaat niet alle voormalige kindsterren voor de wind

Op jonge leeftijd in aanraking komen met roem en geld is niet altijd het ideale recept voor een lang en gelukkig leven. Heel wat voormalige kindsterretjes sloegen op een bepaald moment helemaal door.  Macauley Culkin bijvoorbeeld speelde ooit de sterren uit de hemel in zowat alle films waar kleine jongetjes nodig waren. Na de vechtscheiding van zijn ouders, heroïne- en andere verslavingen lijkt hij enkel nog geschikt om te acteren in griezelfilms. Of Lindsay Lohan, die zette nog niet zo lang geleden heel wat glansrollen neer maar is nu door seks, drugs en rock and roll aan lager wal geraakt. Deze kindsterretjes gaat het alvast niet voor de wind.

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin © Photo News

Macaulay Culkin  veroverde in 1990 de wereld met de kaskraker 'Home Alone' toen'hij amper tien jaar oud was. Twee jaar later volgde de sequel 'Home Alone 2: Lost in New York'. Nadien werd hij het lievelingetje van Hollywood en was hij nog te zien in onder andere 'Richie Rich'. Nadien ging het echter snel bergaf en haalde hij alleen nog de krantenkoppen met zijn drugsmisbruik. In 2004 werd hij opgepakt voor het bezit van marihuana. Hij probeerde het ook nog in de muziek met zijn band The Pizza Underground, maar dat werd ook een mislukking.

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan © Photo News

Lindsay Lohan was twaalf toen ze doorbrak met de Disney remake van The Parent Trap. Daarna volgde ook nog Mean Girls en Herbie: Fully Loaded, maar ook een drank- en drugsverslaving. In 2007 werd ze betrapt op rijden onder invloed met een hoeveelheid cocaïne op zak. Voor het schenden van haar voorwaarden vloog ze een tijdje achter de tralies. Tussen 2010 en 2013 werd ze drie keer opgenomen in een ontwenningskliniek. Tussendoor leed Lindsay Lohan ook nog aan anorexia.

Shia Labeouf

Shia Labeouf © Photo News

Shia Labeouf was tien toen hij begon met optredens in comedy clubs en werd al snel opgepikt door Disney Channel voor het programma Even Stevens. Al gauw kreeg hij ook enkele filmrollen aangeboden. Ook zijn volwassen acteercarrière loopt voorlopig op wieltjes. Maar niet zonder de nodige problemen met het gerecht: zo werd hij gearresteerd voor het bedreigen van zijn buur en voor rijden onder invloed.

Britney Spears

Britney Spears © Disney - Photo News

Britney Spears begon haar carrière als kindsterretje in de Mickey Mouse Club en brak helemaal door met de hit Baby One More Time in 1999. Nadien volgden de hits zich op. In 2007 kregen we een heel andere kant van de ster te zien: ze verliet al na één dag de ontwenningskliniek en liet haar hoofd kaalscheren. Ze verloor bovendien tijdelijk het hoederecht over haar twee kinderen. Ondertussen lijkt Britney terug op het juiste spoor.

Drew Barrymore

Drew Barrymore © Photo News

Drew Barrymore stamt uit een acteerfamilie en begon haar acteercarrière dan ook al zeer vroeg. Op 7-jarige leeftijd schitterde ze al in E.T. Maar niet zo lang daarna ging het volledig mis: op haar veertien belandde ze al in een ontwenningskliniek voor een drugsverslaving. Barrymore slaagde erin af te kicken en schreef een boek over de periode: Little Girl Lost. Daarna bouwde ze toch nog een succesvolle carrière uit.

Michael Jackson

Michael Jackson © Photo News

Michael Jackson was amper tien toen hij al op het podium stond met The Jackson 5. Als solozanger werd zijn populariteit alleen maar groter en in de jaren tachtig scoorde hij de ene monsterhit na de andere. Maar al gauw kwamen er ook scheuren in zijn imago: zijn overdreven bezoek aan de plastisch chirurg, het feit dat hij geregeld kinderen uitnodigde op zijn landgoed Neverland... Uiteindelijk stierf hij in 2009 aan een overdosis medicijnen.

Edward Furlong

Edward Furlong © TriStar Pictures - Photo News

Edward Furlong begon zijn carrière als adonis van veertien in Terminator 2 aan de zijde van Arnold Schwarzenegger. Daarna volgde ook nog het bekroonde American History X. In de jaren 2000 begon zijn ster te tanen en werd Furlong verschillende keren gearresteerd voor drugs en alcoholgebruik. Zijn ex-vriendin vroeg een contactverbod aan, maar omdat hij zich niet aan de voorwaarden hield, vloog de acteur in 2013 achter de tralies. Na 61 dagen werd hij vrijgelaten in ruil voor rehab voor zijn drugsverslaving en een jaar lang therapie voor huishoudelijk geweld.

Corey Haim

Corey Haim © Photo News

De Canadese acteur was een tieneridool in de jaren tachtig dankzij films als The Lost Boys. Het geld en de roem en het feit dat hij als kind misbruikt werd door een producer dreven hem op zijn vijftiende al richting drank en drugs. Toen hij in de jaren negentig uit de spotlights verdween, raakte hij bankroet en verslaafd aan pillen. In 2007 was hij wel nog te zien met zijn voormalige collega Corey Feldman in de realityreeks The Two Coreys. Uiteindelijk kwam hij in 2010 op 39-jarige leeftijd om het leven, vermoedelijk door verkeerd medicijngebruik.

Amanda Bynes

Amanda Bynes © Photo News

Amanda Bynes begon met acteren toen ze zeven was en kreeg op haar dertiende haar eigen show op Nickelodeon. Als jongvolwassene speelde ze mee in onder andere What a Girl Wants en Hairspray. De laatste jaren gaat het echter sterk bergaf met haar. In 2012 werd Bynes verschillende keren opgepakt voor onder andere rijden onder invloed en vluchtmisdrijf. Begin 2013 werd bij haar thuis marihuana gevonden en sindsdien werd ze ook nog opgepakt voor brandstichting. Bynes valt nu terug onder het gezag van haar ouders en wordt opgevangen in een psychiatrische instelling. Ze zou ook verslaafd zijn aan plastische chirurgie.

Shannen Doherty

Shannen Doherty © Photo News

Shannen Doherty was elf toen ze een rol kreeg in de westernserie Little House on the Prairie. In de jaren negentig werd ze opnieuw populair dankzij rollen in Beverly Hills 90210 en later Charmed. Toen al stond ze ook bekend voor haar moeilijk karakter. Doherty verscheen verschillende keren naakt in Playboy en werd in 2001 veroordeeld voor rijden onder invloed.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook