5 redenen om Belgica te bekijken op Proximus TV

Bekroond tijdens het Sundance Festival en vanaf 15/06 te bekijken op Proximus TV!

5 redenen om Belgica te bekijken

5 redenen om Belgica te bekijken


Voor Belgica vond regisseur Felix Van Groeningen inspiratie bij het verhaal van het Gentse muziekcafé Charlatan. Z’n vader was namelijk mede-oprichter van dat etablissement. Frank gaat in het café van z’n broer Jo werken. Een fantastische zet, want binnen de kortste keren wordt Belgica de hotspot van het Gentse nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, vol seks, drugs en rock ’n roll. Maar het feest blijft niet duren.

Met Charlotte Vandermeersch, Stef Aerts, Tom Vermeir, …

Belgica bekijk je met de Movies & Series Pass op Proximus TV

Wij interviewden Charlotte Vandermeersch


Acteurs

Acteurs


De acteerprestaties kunnen we gerust ijzersterk noemen. De makers kregen af te rekenen met een tegenslagje toen Matthias Schoenaerts moest passen voor de rol van één van de twee broers, maar Van Groeningen wist raad en strikte Tom Vermeir, die zich samen met de lentefrisse Hélène De Vos de revelatie van de film mag noemen. Verder verdienen ook Stef Aerts en Charlotte Vandermeersch een vermelding.

Sfeer

Sfeer


Een afgelijnd verhaal laat Belgica je niet zien, maar vervelen zul je je in de bioscoopzaal niet doen. De lichtjes anarchistische maar ook opzwepende sfeer, de muziek, de montage, het ‘seks, drugs en rock ’n roll’-gehalte van Belgica en de disputen tussen de personages zullen je meteen meesleuren. Je hoeft niet thuis te zijn in de Gentse caféscène om deze film goed te vinden, integendeel.

Soundtrack

Soundtrack


De muziek die bij de film hoort sleept je helemaal mee in de sfeer van de prent en stuwt het verhaal naar een hoger niveau. De broers Dewaele van Soulwax tekenden voor alle nummers en zochten bands die live in de film optreden.

Camerawerk

Camerawerk


De camerastandpunten spelen een belangrijke rol in ‘Belgica’. Soms lijkt het alsof je zelf in het publiek staat, wat ervoor zorgt dat je meer betrokken bent bij de gebeurtenissen. De optredens dragen daartoe bij.

Nationale en internationale waardering

Nationale en internationale waardering

Belgica werd nationaal en internationaal geprezen en opende zowaar het prestigieuze Sundance Festival. ‘Een toffe keuze om Sundance af te trappen’, ‘formidabele soundtrack’ en ‘Visueel is Belgica heel sterk’ waren enkele opgemerkte commentaren. Ook het premièrepubliek reageerde positief op de vertoning. Felix Van Groeningen nam de prijs voor ‘beste regie’ mee naar huis.

Belgica is vanaf 15/06 beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook