5 redenen om Hail, Caesar! te bekijken op Proximus TV

5 redenen om Hail, Caesar! te bekijken op Proximus TV

Hollywood in de jaren 1950. Eddie Mannix lost als manusje-van-alles dagelijkse problemen op in de filmstudio’s. Zelfs als de hoofdrolspeler uit de sandalenfilm Hail, Caesar! ten prooi valt aan ontvoerders en hij af te rekenen krijgt met opdringerige journalistes, slaagt hij erin om het hoofd koel te houden. Maar er wachten hem nog grotere uitdagingen ...

Hail, Caesar! is vanaf 22/06 beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening!


Acteurs

Acteurs

Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Frances McDormand, Channing Tatum en Jonah Hill: als dat geen sterrencast is, weten we het ook niet meer. Vooral Clooney is onnavolgbaar grappig als filmster Baird Whitlock, die tijdens de opnames van de historische film ‘Hail, Caesar’ ten prooi valt aan ontvoerders. Hij is de grote ster van de productie maar laat constant over zich heen lopen. Ralph Fiennes steelt de show als regisseur Laurence Laurentz. Ook Scarlett Johansson doet het niet onaardig. Kortom, het acteerwerk is sterk.

Lof

Lof

De regisserende broers Joel en Ethan Coen staan synoniem voor vakmanschap. Ze maakten memorabele films als The Big Lebowski, Burn After Reading en Fargo. De twee werken vaak met dezelfde acteurs en 1 van die ouwe getrouwen is George Clooney. Hail, Caesar! werd geselecteerd als openingsfilm van het Internationaal filmfestival van Berlijn en kreeg positieve kritieken.

Sfeer

Sfeer

Er werd veel tijd gestoken in de aankleding van de film. Het rokerige jaren ’50-sfeertje en de sets ademen de sfeer van Hollywoodproducties uit die tijd. Ook met de kostuums zit het snor, van de gewaden van George Clooney tot het meerminnenpakje van Scarlett Johansson. Het hoort allemaal bij een satirische ode aan een Hollywood uit lang vervlogen tijden. Soms is het er een beetje over, maar dat neemt de gemiddelde filmliefhebber er graag bij.

Humor

Humor

Ofschoon de film wat traag op gang komt, trekken de Coens je na verloop van tijd toch mee in het verhaal. Om dat te bewerkstelligen maken ze gebruik van flink wat droge humor. Niet echt lachen, gieren en brullen maar subtiele, goed gevonden grapjes en persiflages waar je soms wat over moet nadenken. Soms serieus, dan weer ludiek.
 

Choreografie

Choreografie

De scènes waardoor Hail, Caesar! uitblinkt zijn vaak de musicalnummers en de daarbij horende choreografie, met als hoogtepunt de zwemmende Scarlett Johansson en Channing Tatum die op tafel tapdanst in een matrozenpakje. Schitterend gedaan, bijzonder grappig en bovenal met een vette knipoog naar vroeger, want in de jaren vijftig zaten films vaak tjokvol met dat soort scènes. Dat de broers Coen dit kunnen persifleren zonder de filmindustrie belachelijk te maken getuigt van vakmanschap.
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook