Nu in de zalen (22 juni)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Finding Dory

Finding Dory


In deze film van Disney/Pixar dartelt ieders favoriete vergeetachtige visje vrolijk rond samen met de oude bekenden Nemo en Marlin. Plots beseft Dory dat ook zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het trio vertrekt halsoverkop op een spannende reis vol avontuur naar het prestigieuze Marine Biology Institute of California, een aquarium en revalidatiecentrum. Voor de zoektocht naar haar ouders roept het blauwe diepzeevisje de hulp in van drie van de meest gekke en intrigerende bewoners van het MBI: Hank, een chagrijnige octopus die zo glad is als een paling, Bailey, een witte dolfijn die ervan overtuigd is dat zijn echolocatievaardigheden naar de vaantjes zijn en Destiny, een bijziende walvishaai. Behendig navigeren Dory en haar vriendjes langs alle hoekjes en kantjes van het MBI. Zo ontdekken ze de magie en het geluk in hun vriendschappen en familie, maar ook in hun gebreken.

Regisseurs : Teddy Newton & Andrew Stanton
Stemmencast : Sien Eggers, Stany Crets, Karen Damen, Geert Van Rampelberg, Bent Van Looy, An Lemmens (Vlaamse versie) - Ellen DeGeneres, Andrew Stanton, Diane Keaton, Sigourney Weaver e.a. (originele versie)
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 8.2 op IMDb

All roads lead to Rome

All roads lead to Rome


Maggie is een wat moeilijke alleenstaande moeder en lerares schrijven in New York. Als ze weer een band wil opbouwen met haar dochter Summer, gaat ze naar de Toscane, waar haar dochter een Italiaanse charmeur ontmoet.

Regisseur : Ella Lemhagen
Cast : Sarah Jessica Parker, Claudia Cardinale, Paz Vega
Genre: Komedie

Term Life

Term Life


Beroepscrimineel Nick Barrow bedenkt overvallen en verkoopt zijn plannen aan de hoogste bieder. Maar wanneer zijn laatste klus vreselijk misgaat, wordt Nick opgejaagd wild. Om zijn dochter Cate toch een toekomst te bieden, sluit hij een levensverzekering af. Die gaat pas na 21 dagen in, dus zo lang moet Nick minimaal nog in leven blijven. Hij slaat met Cate op de vlucht om samen te overleven en zijn naam te zuiveren. Vader en dochter leren elkaar eindelijk wat beter kennen, maar dat brengt Nicks leven alleen maar meer in gevaar...

Regisseur : Peter Billingsley
Cast : Hailee Steinfeld, Vince Vaughn, Bill Paxton
Genre: Politie, Drama

Deze film heeft een score van 5.4 op IMDb

L'Outsider

L'Outsider


2008. De wereldeconomie wordt getroffen door de ergste crisis sinds 1929. Slechts één man, een jonge handelaar, is de vermeende verantwoordelijke voor de eerste en meest extravagante in een reeks schandalen die de financiële markten over de hele wereld zal treffen: Jérôme Kerviel. Het grootste verlies van een bank in de historie (bijna 5 miljard euro) wordt ontdekt bij de Franse bank Société Générale en al snel toegeschreven aan de rustige, 31-jarige oud-werknemer. Hij werd 8 jaar eerder aangenomen als eenvoudige kantoorbediende bij de bank maar niemand had kunnen voorspellen dat Jérôme zo snel zo ver zou gaan. Hij werd de ster van de beursvloer en stond bij zijn collega's bekend als 'de cash machine'.

Regisseur : Christophe Barratier
Cast : Arthur Dupont, François-Xavier Demaison
Genre: Thriller

Top 5 : 1. Warcraft : The Beginning

Top 5 : 1. Warcraft : The Beginning


In het vredige koninkrijk Azeroth staat een oorlop op het punt om uit te breken wanneer de beschaving geconfronteerd wordt met een angstaanjagende stroom indringers. Orc krijgers verlaten hun uitstervende wereld om een andere te koloniseren. De opening van een poort die de twee werelden verbindt zal voor een vernietiging van het ene leger zorgen en een extinctie van het andere. Beide werelden sturen een held op conflictmissie die het lot van hun families, hun volk en hun thuis zal bepalen. Zo begint de spectaculaire saga over macht en opoffering waarin oorlog vele kanten heeft en iedereen voor iets vecht.

Regisseur : Duncan Jones
Cast : Paula Patton, Dominic Cooper, Travis Fimmel
Genre : Actie, Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.1 op IMDb

Films gebaseerd op videogames

Top 5 : 2. Me Before You

Top 5 : 2. Me Before You


William Traynor was een levensgenieter totdat hij als gevolg van een verkeersongeluk verlamd raakte. Zijn wens is om zijn leven te beëindigen. Een jonge laag opgeleide vrouw afkomstig uit een arbeidersgezin, Louisa Clark,  wordt in dienst genomen om hem te verzorgen. Tussen hen ontstaat een bijzondere band.

Regisseur: Thea Sharrock
Cast : Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.9 op IMDb

Top 5 : 3. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist

Top 5 : 3. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist


De paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren reizen in 1977 af naar Engeland om de alleenstaande moeder Peggy Hodgson en haar vier kinderen bij te staan, en in het bijzonder haar dochter Janet die bezeten lijkt.

Regisseur : James Wan
Cast : Patrick Wilson, Vera Farmiga, Madison Wolfe
Genre : Horror

Deze film heeft een score van 9.1 op IMDb

Top 5 : 4. Alice Through the Looking Glass

Top 5 : 4. Alice Through the Looking Glass


We kijken mee naar Alice Kingsleigh die in de voetsporen van haar vader is getreden en koos voor een leven op zee. Bij haar terugkomst in Londen ontdekt ze een magische spiegel waarmee ze terug kan keren naar het fantastische Wonderland en naar haar vrienden, de White Rabbit, Absolem, de Cheshire Cat en de Mad Hatter die niet helemaal zichzelf is. Omdat de Mad Hatter zijn Muchness kwijt is, stuurt Mirana Alice op pad om de Chronosphere te lenen, een metalen bal die de tijd controleert in de kamer van de Grand Clock. In het verleden komt ze vrienden en vijanden tegen op verschillende momenten in hun leven en begint ze aan een gevaarlijke race tegen de tijd om de Mad Hatter te redden.

Regie: James Bobin
Cast: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter
Genre: Jeugd, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.5 op IMDb

Alice Through the Looking Glass: het sprookje gaat verder

Top 5 : 5. Money Monster

Top 5 : 5. Money Monster


In de intense en spannende thriller Money Monster is Lee Gates een bombastische TV-persoonlijkheid wiens populaire financiële televisieprogamma hem de 'money wiz' van Wall Street heeft gemaakt. Wanneer hij een high tech aandeel promoot dat vervolgens mysterieus instort, gijzelt een gedupeerde investeerder Gates, zijn crew en zijn topproducer Patty Fenn live op televisie. Terwijl het drama real time te volgen is moeten Gates en Fenn een manier vinden om zichzelf in leven te houden terwijl ze tegelijkertijd proberen uit te zoeken wat de waarheid is achter een groot web van financiële leugens.

Regisseur : Jodie Foster
Cast : George Clooney, Julia Roberts, Jack O'Connell
Genre : Thriller, Drama

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook