Nu in de zalen (29 juni)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Love and Friendship

Love and Friendship


Love & Friendship is een vilein en fris liefdesdrama gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan. Lady Susan (Kate Beckinsale) trekt tijdelijk in bij haar schoonzus. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia (Chloë Sevigny) bekokstooft ze sluwe plannetjes om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. De mannen in haar leven blijven blind voor haar doortrapte gedrag. Regisseur Whit Stillman (Metropolitan, The Last Days of Disco) geeft het oer-Britse aan het eind van de achttiende eeuw gesitueerde verhaal een bruisende impuls.

Regisseur: Whit Stillman
Cast : Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Stephen Fry
Genre: Drama

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb

Teenage Mutant Ninja Turtles 2

Teenage Mutant Ninja Turtles 2


Michelangelo, Donatello, Leonardo en Raphael keren deze zomer terug om nog grotere en nog slechtere vijanden te bestrijden samen met April O'Neil (Megan Fox), Vern Fenwick (Will Arnett) en de alerte Casey Jones (Stephen Amell) als nieuwkomer. Nadat opperschurk Shredder uit gevangenschap ontsnapt, bundelt hij zijn krachten met de gestoorde wetenschapper Baxter Stockman (Tyler Perry) en zijn twee hulpjes Bebop (Gary Anthony Williams) en Rocksteady (Stephen "Sheamus" Farrelly). Samen onthullen ze een duivels plan om te wereld over te nemen. Wanneer de Turtles zich klaarmaken om Shredder en zijn team tegen te houden, komen ze voor een nog groter kwaad te staan met gelijkaardige intenties: de beruchte Krang.

Regisseur : Dave Green
Cast : Megan Fox, Will Arnett, Laura Linney
Genre: Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.4 op IMDb

The Wave

The Wave


Tachtig jaar geleden werden een aantal dorpen in Noorwegen weggevaagd door een enorme vloedgolf die veroorzaakt werd toen een bergwand instortte. Die maakte veel schade en slachtoffers in de fjorden. Wanneer een ervaren geoloog opmerkt dat een soortgelijke nieuwe ramp onafwendbaar is, komt zijn ergste nachtmerrie uit. Met minder dan 10 minuten om te reageren zal hij alles op alles moeten zetten om zo veel mogelijk mensen te redden.

Regisseur : Roar Uthaug
Cast : Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp
Genre: Actie, Thriller, Drama

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb

Camping 3

Camping 3


Zoals elke zomer ontmoeten diverse vrienden elkaar op Camping des Flots Bleus. De Pics, Jacky en Laurette, Gatineau, de zopas gescheiden 37-jarige Sophie en Patrick Chirac komen er naar trouwe gewoonte samen. Dit jaar heeft Patrick besloten om het te proberen via carpooling. Terwijl hij eraan denkt door Frankrijk te reizen met Vanessa is hij vertrokken met drie jongelui uit Dijon: Robert, een charmeur, Benji, een knappe kerel en de luidruchtige José. Eens op hun bestemming moeten die nu samen slapen...

Regisseur: Fabien Onteniente
Cast : Franck Dubosc, Mylène Demongeot, Michèle Laroque
Genre: Komedie

Top 5 : 1. Finding Dory

Top 5 : 1. Finding Dory


In deze film van Disney/Pixar dartelt ieders favoriete vergeetachtige visje vrolijk rond samen met de oude bekenden Nemo en Marlin. Plots beseft Dory dat ook zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het trio vertrekt halsoverkop op een spannende reis vol avontuur naar het prestigieuze Marine Biology Institute of California, een aquarium en revalidatiecentrum. Voor de zoektocht naar haar ouders roept het blauwe diepzeevisje de hulp in van drie van de meest gekke en intrigerende bewoners van het MBI: Hank, een chagrijnige octopus die zo glad is als een paling, Bailey, een witte dolfijn die ervan overtuigd is dat zijn echolocatievaardigheden naar de vaantjes zijn en Destiny, een bijziende walvishaai. Behendig navigeren Dory en haar vriendjes langs alle hoekjes en kantjes van het MBI. Zo ontdekken ze de magie en het geluk in hun vriendschappen en familie, maar ook in hun gebreken.

Regisseurs : Teddy Newton & Andrew Stanton
Stemmencast : Sien Eggers, Stany Crets, Karen Damen, Geert Van Rampelberg, Bent Van Looy, An Lemmens (Vlaamse versie) - Ellen DeGeneres, Andrew Stanton, Diane Keaton, Sigourney Weaver e.a. (originele versie)
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 8.2 op IMDb

Top 5 : 2. Warcraft : The Beginning

Top 5 : 2. Warcraft : The Beginning


In het vredige koninkrijk Azeroth staat een oorlop op het punt om uit te breken wanneer de beschaving geconfronteerd wordt met een angstaanjagende stroom indringers. Orc krijgers verlaten hun uitstervende wereld om een andere te koloniseren. De opening van een poort die de twee werelden verbindt zal voor een vernietiging van het ene leger zorgen en een extinctie van het andere. Beide werelden sturen een held op conflictmissie die het lot van hun families, hun volk en hun thuis zal bepalen. Zo begint de spectaculaire saga over macht en opoffering waarin oorlog vele kanten heeft en iedereen voor iets vecht.

Regisseur : Duncan Jones
Cast : Paula Patton, Dominic Cooper, Travis Fimmel
Genre : Actie, Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.1 op IMDb

Films gebaseerd op videogames

Top 5 : 3. Me Before You

Top 5 : 3. Me Before You


William Traynor was een levensgenieter totdat hij als gevolg van een verkeersongeluk verlamd raakte. Zijn wens is om zijn leven te beëindigen. Een jonge laag opgeleide vrouw afkomstig uit een arbeidersgezin, Louisa Clark,  wordt in dienst genomen om hem te verzorgen. Tussen hen ontstaat een bijzondere band.

Regisseur: Thea Sharrock
Cast : Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.9 op IMDb

Top 5 : 4. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist

Top 5 : 4. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist


De paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren reizen in 1977 af naar Engeland om de alleenstaande moeder Peggy Hodgson en haar vier kinderen bij te staan, en in het bijzonder haar dochter Janet die bezeten lijkt.

Regisseur : James Wan
Cast : Patrick Wilson, Vera Farmiga, Madison Wolfe
Genre : Horror

Deze film heeft een score van 9.1 op IMDb

Top 5 : 5. Alice Through the Looking Glass

Top 5 : 5. Alice Through the Looking Glass


We kijken mee naar Alice Kingsleigh die in de voetsporen van haar vader is getreden en koos voor een leven op zee. Bij haar terugkomst in Londen ontdekt ze een magische spiegel waarmee ze terug kan keren naar het fantastische Wonderland en naar haar vrienden, de White Rabbit, Absolem, de Cheshire Cat en de Mad Hatter die niet helemaal zichzelf is. Omdat de Mad Hatter zijn Muchness kwijt is, stuurt Mirana Alice op pad om de Chronosphere te lenen, een metalen bal die de tijd controleert in de kamer van de Grand Clock. In het verleden komt ze vrienden en vijanden tegen op verschillende momenten in hun leven en begint ze aan een gevaarlijke race tegen de tijd om de Mad Hatter te redden.

Regie: James Bobin
Cast: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter
Genre: Jeugd, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.5 op IMDb

Alice Through the Looking Glass: het sprookje gaat verder

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook