Citytrips in bekende filmlocaties

Heb jij altijd al eens op een filmset willen rondlopen ? Boek dan een citytrip naar één van deze steden en kijk intussen naar de bijbehorende film. Wij zetten alvast enkele beroemde filmlocaties in hippe steden op een rij.

Istanbul - Skyfall

Istanbul - Skyfall


De Bondfilm Skyfall is opgenomen in de drukke straten van Istanbul. James Bond zet daar op de motor de achtervolging in over de Eminonu Square, een van de oudste pleinen van Istanbul. Het plein staat in de film vol met meer dan 250 marktkramen. Vanaf dat plein vervolgt Bond zijn achtervolging over de daken van de stad om vervolgens in de Grote Bazaar uit te komen. Deze bazaar is trouwens ook de grootste overdekte markt ter wereld.

Sex and the City - New York

Sex and the City - New York © Helena Abreu / Flickr


Lopen door de straten van New York en zien waar de personages van Sex and the City tot leven kwamen... Wie wil zich niet eens voelen als Carrie, Samantha, Charlotte of Miranda? Een plek uit Sex and the City die je zeker moet bezoeken is de Public Library, waar Carrie door Mr. Big bij het altaar werd achtergelaten.

Game of Thrones - Sevilla

Game of Thrones - Sevilla © Pelupin / Flickr


In seizoen 5 van de wereldberoemde serie Game of Thrones wordt Real Alcázar in Sevilla gebruikt als The Water Gardens of Dorne. Het zijn meer dan bijzondere tuinen die in de reeks dienen als privéresort van Prince Doran of Martell. Je raakt gegarandeerd verliefd op deze omgeving en daarom raden wij je aan om Real Alcázar eens in het echt te bewonderen.

Mission: Impossible - Praag

Mission: Impossible - Praag © James Cridland / Flickr


De versie waar wij het over hebben is al 20 jaar oud, maar nog steeds een klassieker. In deze film uit 1996 proberen Tom Cruise en zijn team een diskette uit handen van de vijand te houden. De film is opgenomen in Praag en scènes van de film spelen zich af op bijvoorbeeld de Karelsbrug en Wenceslas Square.

Ocean's Twelve - Amsterdam

Ocean's Twelve - Amsterdam © Cajaflez / Flickr


Voor de opnames van Ocean’s Twelve zijn o.a. George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon in Amsterdam geweest. Verschillende straten werden daarvoor weken lang afgezet. Er werd gefilmd voor hotel Pulitzer aan de Keizersgracht, het Koningsplein en in coffeeshop De Dampkring.

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain - Parijs

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain - Parijs © Patrick / Flickr


In deze romantische komedie uit 2001 gaat Amélie op zoek naar liefde en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het Café des deux Moulins in Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen. De film sleepte intussen meer dan 50 prijzen in de wacht, maar een Oscar ontbreekt (ondanks vijf nominaties) in de prijzenkast.

Angels & Demons - Rome

Angels & Demons - Rome © Diego Albero Román / Flickr


Deze verfilming van het gelijknamige boek van Dan Brown, dat een vervolg is op The Da Vinci Code, speelt zich bijna volledig af in de Italiaanse hoofdstad Rome. Robert Langdon (gespeeld door Tom Hanks) onderzoekt de moord op een priester, waarbij alle aanknopingspunten naar Vaticaanstad leiden. Het Vaticaan gaf, vanwege de religieuze lading van de film, geen toestemming om in haar kerken te filmen. Regisseur Ron Howard heeft daardoor de Vaticaanse Sint-Pietersbasiliek deels na moeten bouwen in Californië, maar een groot deel van de film werd wel in Rome opgenomen.

The Italian Job - Venetië

The Italian Job - Venetië © Michal Bazak / Flickr


The Italian Job uit 2003 was volgens regisseur F. Gary Gray 'losjes gebaseerd' op de gelijknamige film uit 1969, die zich in Turijn afspeelde. Tijdens de meest recente versie van The Italian Job, met Mark Wahlberg en Charlize Theron in de hoofdrollen, wordt in Venetië een kluis leeggeroofd, gevolgd door (onder meer) een speedbootachtervolging door de Venetiaanse grachten.

Taxi - Marseille

Taxi - Marseille © víctor patiño george / Flickr


Een taxichauffeur racet door de havenstad Marseille om zijn klanten op tijd op hun bestemming te brengen. Deze komische actiefilm (1998) van Luc Besson was zo populair dat er inmiddels drie sequels én een Amerikaanse remake kwam. De originele versie, met enkele mooie achtervolgingsscènes door de straten van Marseille, bleek uiteindelijk toch de beste.

The Sound of Music - Salzburg

The Sound of Music - Salzburg © Heather on her Travels / Flickr


Deze klassieke musical uit 1965 speelt zich af in de Alpen rond het Oostenrijkse Salzburg, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Weduwnaar Baron Von Trapp neemt een non aan om zijn zeven kinderen in toom te houden, maar valt -tussen de vele liedjes door- als een blok voor haar.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook