5 redenen om Achter de Wolken te bekijken

Chris Lomme en Jo De Meyere stelen de show in deze Vlaamse film die wegkijkt als een kabbelend beekje

5 redenen om Achter de Wolken te bekijken


Op de begrafenis van haar man Frederik ontmoet Emma opnieuw haar jeugdvriend en eerste liefde Gerard. Ondanks hun prille liefde trouwde zij met zijn beste vriend maar nu slaat de vonk opnieuw over. Da’s het verhaal van Achter de Wolken, een Vlaamse film die nu beschikbaar is op Proximus TV. Een aanrader … en wij vertellen je waarom!

'Achter de Wolken' is nu beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Win de dvd


Acteurs

Acteurs © Photonews


De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk, dat geschreven werd door Michael De Cock. Chris Lomme en Jo De Meyere zijn 2 grote namen en de chemie tussen hen is duidelijk aanwezig. Ook Katelijne Verbeke en Charlotte De Bruyne leveren een verdienstelijke prestatie. Kortom, een fijne cast die met zorg werd samengesteld.

Eenvoudig maar sterk

Eenvoudig maar sterk


Wie een ingewikkeld verhaal, verweven plotlijnen of een spannend kijkstuk verwacht, moet Achter de Wolken zeker niet bekijken. Ben je daarentegen wel te vinden voor ingetogen vertolkingen en een hartverwarmend relaas, dan is dit iets voor jou. Het feit dat het verhaal uit het leven gegrepen lijkt vormt ongetwijfeld de sterkte van deze film.

Vakkundig regiewerk

Vakkundig regiewerk


De regie is in de capabele handen van Cecilia Verheyden. Zij blikte ook Vriendinnen in, de zondagavondreeks die hoge ogen gooide op Eén. Achter de Wolken is haar geslaagde langspeeldebuut. Het camerawerk, de scènes en de verhaallijn zijn net als in voorvermelde serie subtiel en uitgekiend.

Muziek

Muziek


Componist Steve Willaert heeft een prachtige soundtrack uit zijn mouw geschud voor 'Achter de Wolken’. De muziek is even ingetogen als de film zelf, maar wel goed voor een paar kippenvelmomenten. De soundtrack vormt de kers op de taart van deze fijne Vlaamse prent.

Meer dan geslaagde verfilming

Meer dan geslaagde verfilming © Photonews

Achter de Wolken is een geslaagde verfilming van een toneelstuk. Er kwamen extra acteurs bij en hier en daar moest een mouw aan bepaalde scènes worden gepast, maar de film is bewust klein gehouden en men bleef trouw aan de basis van het stuk. Iets waar we alleen maar blij om kunnen zijn want het maakt van ‘Achter de Wolken’ een schets over liefde en beslommeringen tussen oudere mensen, hun families en vrienden die bijzonder genietbaar is.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook