Nu in de zalen (6 juli)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

The Legend of Tarzan

The Legend of Tarzan


Het is al jaren geleden dat de man die ooit bekend stond als Tarzan de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te keren naar Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom. Maar zij die achter dat moorddadige plan zitten, hebben geen idee wat ze met hun acties zullen ontketenen.

Regisseur : David Yates
Cast : Alexander Skarsgard, Margot Robbie, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, John Hurt
Genre: Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb

Bad Neighbours 2

Bad Neighbours 2


Nu Mac en Kelly hun tweede kindje verwachten, zijn ze klaar om de laatste stap naar volwassenheid te zetten: verhuizen naar de voorstad. Maar juist als ze denken dat ze de buurt heroverd hebben en het een goed moment was om hun huis te verkopen, merken ze dat hun nieuwe buur een nog waanzinnigere studentenvereniging is dan Teddy en zijn broeders ooit droomden te zijn.

De orthodoxe meisjes van Kappa Nu zijn het seksistische, restrictieve systeem van hun school moe en beslissen een huis op te richten waar ze alles kunnen doen wat ze willen. Wanneer Shelby en haar medestudenten, Beth en Nora niet ver van hun campus de perfecte locatie vinden, stoort het hen niet dat deze gelegen is in een rustige straat en zo hun feestjes, die even episch zijn als die van de jongens, wel eens verhinderd kunnen worden.

Gedwongen de hulp in te schakelen van hun ex-buur, zetten de Radners – samen met hun beste vrienden Jimmy en Paula –de charismatische Teddy als hun geheime wapen in. Als hij kan infiltreren in het studentenhuis door zijn charmes in de strijd te gooien, kunnen de dertigers de Kappa’s overmeesteren. Maar als ze denken dat de meiden opgeven zonder terug te vechten, dan hebben ze de kracht van jonge vindingrijkheid en serieuze gekheid zwaar onderschat.

Regisseur : Nicholas Stoller
Cast : Chloë Grace Moretz, Zac Efron, Rose Byrne, Seth Rogen
Genre: Komedie

Deze film heeft een score van 6.1 op IMDb

High-Rise

High-Rise


Na zijn echtscheiding verhuist dr. Robert Laing naar een moderne wolkenkrabber. De bovenste etages zijn voor de hogere klassen, de onderste voor de minder bedeelden. Laings appartement bevindt zich in het midden. Als de spanningen in het gebouw steeds verder oplopen, moet hij kiezen bij welk kamp hij zich aansluit.

Regisseur : Ben Wheatley
Cast : Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller
Genre: Actie, Science-Fiction, Thriller

Deze film heeft een score van 6.0 op IMDb

Sultan

Sultan


Sultan is een klassiek underdog verhaal over Sultan Ali Khan, een lokale worstelaar opzoek naar zijn comeback. Maar wanneer hij tijdens de wedstrijd van zijn leven niets te verliezen, maar alles te winnen heeft... moet Sultan letterlijk vechten voor zijn leven.

Regisseur : Ali Abbas Zafar
Cast : Salman Khan, Anushka Sharma
Genre : Drama, Actie

Top 5 : 1. Finding Dory

Top 5 : 1. Finding Dory


In deze film van Disney/Pixar dartelt ieders favoriete vergeetachtige visje vrolijk rond samen met de oude bekenden Nemo en Marlin. Plots beseft Dory dat ook zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het trio vertrekt halsoverkop op een spannende reis vol avontuur naar het prestigieuze Marine Biology Institute of California, een aquarium en revalidatiecentrum. Voor de zoektocht naar haar ouders roept het blauwe diepzeevisje de hulp in van drie van de meest gekke en intrigerende bewoners van het MBI: Hank, een chagrijnige octopus die zo glad is als een paling, Bailey, een witte dolfijn die ervan overtuigd is dat zijn echolocatievaardigheden naar de vaantjes zijn en Destiny, een bijziende walvishaai. Behendig navigeren Dory en haar vriendjes langs alle hoekjes en kantjes van het MBI. Zo ontdekken ze de magie en het geluk in hun vriendschappen en familie, maar ook in hun gebreken.

Regisseurs : Teddy Newton & Andrew Stanton
Stemmencast : Sien Eggers, Stany Crets, Karen Damen, Geert Van Rampelberg, Bent Van Looy, An Lemmens (Vlaamse versie) - Ellen DeGeneres, Andrew Stanton, Diane Keaton, Sigourney Weaver e.a. (originele versie)
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 8.2 op IMDb

Top 5 : 2. Teenage Mutant Ninja Turtles 2

Top 5 : 2. Teenage Mutant Ninja Turtles 2


Michelangelo, Donatello, Leonardo en Raphael keren deze zomer terug om nog grotere en nog slechtere vijanden te bestrijden samen met April O'Neil (Megan Fox), Vern Fenwick (Will Arnett) en de alerte Casey Jones (Stephen Amell) als nieuwkomer. Nadat opperschurk Shredder uit gevangenschap ontsnapt, bundelt hij zijn krachten met de gestoorde wetenschapper Baxter Stockman (Tyler Perry) en zijn twee hulpjes Bebop (Gary Anthony Williams) en Rocksteady (Stephen "Sheamus" Farrelly). Samen onthullen ze een duivels plan om te wereld over te nemen. Wanneer de Turtles zich klaarmaken om Shredder en zijn team tegen te houden, komen ze voor een nog groter kwaad te staan met gelijkaardige intenties: de beruchte Krang.

Regisseur : Dave Green
Cast : Megan Fox, Will Arnett, Laura Linney
Genre: Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.4 op IMDb

Top 5 : 3. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist

Top 5 : 3. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist


De paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren reizen in 1977 af naar Engeland om de alleenstaande moeder Peggy Hodgson en haar vier kinderen bij te staan, en in het bijzonder haar dochter Janet die bezeten lijkt.

Regisseur : James Wan
Cast : Patrick Wilson, Vera Farmiga, Madison Wolfe
Genre : Horror

Deze film heeft een score van 9.1 op IMDb

Top 5 : 4. Me Before You

Top 5 : 4. Me Before You


William Traynor was een levensgenieter totdat hij als gevolg van een verkeersongeluk verlamd raakte. Zijn wens is om zijn leven te beëindigen. Een jonge laag opgeleide vrouw afkomstig uit een arbeidersgezin, Louisa Clark,  wordt in dienst genomen om hem te verzorgen. Tussen hen ontstaat een bijzondere band.

Regisseur: Thea Sharrock
Cast : Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.9 op IMDb

Top 5 : 5. Warcraft : The Beginning

Top 5 : 5. Warcraft : The Beginning


In het vredige koninkrijk Azeroth staat een oorlop op het punt om uit te breken wanneer de beschaving geconfronteerd wordt met een angstaanjagende stroom indringers. Orc krijgers verlaten hun uitstervende wereld om een andere te koloniseren. De opening van een poort die de twee werelden verbindt zal voor een vernietiging van het ene leger zorgen en een extinctie van het andere. Beide werelden sturen een held op conflictmissie die het lot van hun families, hun volk en hun thuis zal bepalen. Zo begint de spectaculaire saga over macht en opoffering waarin oorlog vele kanten heeft en iedereen voor iets vecht.

Regisseur : Duncan Jones
Cast : Paula Patton, Dominic Cooper, Travis Fimmel
Genre : Actie, Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.1 op IMDb

Films gebaseerd op videogames

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook