Marco Polo, seizoen 2: intriges, mooie mensen en verleidelijke helden

Marco Polo: seksuele intriges, hebzucht en verraad met een oosters parfum. Het tweede seizoen is nu beschikbaar op Netflix!

Marco Polo, seizoen 2: intriges, mooie mensen en verleidelijke helden © Netflix


‘Marco Polo’ is een Netflix Original-serie met een oosters parfum. De sfeer in deze serie is er eentje om bij weg te dromen: die van de Zijderoute, met verleidelijke courtisanes en knappe strijders. De fans hebben even geduld moeten oefenen, maar het tweede seizoen is nu beschikbaar op Netflix. Tien afleveringen oosterse hebzucht, verraad en seksuele intriges!

Lees hier alles over de verleidelijkste personages, de sensueelste scènes en de nieuwe gezichten in de serie.

Alle afleveringen van de eerste twee seizoenen van Marco Polo zijn nu  beschikbaar op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204.

Lorenzo Richelmy: Marco Polo

Lorenzo Richelmy: Marco Polo © Phil Bray/Netflix - Photonews

Het personage: Marco Polo

Onweerstaanbaar zijn ze, de charmes van Marco Polo. Bedreven in de vechtkunst, een diplomaat in hart en nieren. Met zijn donkere haren en lichte ogen heeft dit personages alles om te verleiden. Als Marco Polo toetreedt tot het kringetje vertrouwelingen van de grote Kublai Khan, verwerft hij bepaalde privileges en ontmoet hij tal van mooie vrouwen…

Niet te missen in het tweede seizoen: de verleidingsscène met een oosterse danseres.
 
De acteur: Marco Polo wordt gespeeld door de Italiaanse acteur Lorenzo Richelmy (1990). Om de rol van de beroemde ontdekkingsreiziger te spelen, moest hij een opleiding in martial arts volgen. Hij trainde tien uur per dag! Je kent deze acteur onder meer van de serie The Borgias.

Zhu Zhu: Kokachin

Zhu Zhu: Kokachin © Phil Bray/Netflix - Photonews

Het personage: Kokachin, de blauwe prinses
In het eerste seizoen raakt Kokachin verwikkeld in een verboden romantische relatie met Marco Polo. In seizoen 2 moet ze trouwen met de troonopvolger…

Niet te missen in het nieuwe seizoen: het “geschenk” dat ze heeft voor haar man.

De actrice: de rol van Kokachin wordt vertolkt door de Chinese actrice Zhu Zhu (1984). Deze mooie actrice verwierf in 2005 faam als VJ op MTV China en maakte haar debuut op het grote doek in de Chinese remake van What Women Want (2010). Ze is de eerste Chinese actrice die heeft geposeerd voor Vanity Fair, Variety of Teen Vogue…
 
Haar carrière in de VS ging van start in 2012, met haar veelgeprezen rol in Cloud Atlas van de Wachowski's. In de afgelopen drie jaar speelde Zhu Zhu in elf internationale films mee, waaronder Shanghai Calling (2011), The Man with the Iron Fist (2012), The Old Cinderella (2013) en Last Flight (2014).

Zhu Zhu heeft een unieke stijl, die ook de grote modehuizen niet is ontgaan. Ze werkte samen met onder meer Stella McCartney, Gucci, Michael Kors, Calvin Klein, Salvatore Ferragamo, Chanel en Louis Vuitton.
Ze is bovendien een vrouw met vele talenten. Ze studeerde elektrotechniek aan de prestigieuze Beijing Technology and Business University, schrijft haar eigen toneelstukken in het Engels en heeft een grote passie voor muziek en acteren. 

Remy Hii: Prins Jingim

Remy Hii: Prins Jingim © Phil Bray/Netflix - Photonews

Het personage: Jingim is de zoon van Kublai Khan en de Keizerin.
 
Omdat Jingim geen kinderen heeft met zijn eerste drie vrouwen, neemt hij ook Kokachin, de blauwe prinses, als zijn echtgenote. In het eerste seizoen is Jingim een prins in wording, met zijn goede en zwakke punten. In het tweede seizoen groeit hij uit tot een echte held.

Niet te missen: de indrukwekkende vechtscènes.

De acteur: Prins Jingim wordt vertolkt door Remy Hii, een Australische acteur met Chinees-Maleisische roots. Hij leerde zijn vak aan de aan het prestigieuze National Institute of Dramatic Art (NIDA) van Australië. Hij speelde onder meer mee in de serie Neighbours (2013-2014) en de film Better Man (2013). Zijn rol in Marco Polo leverde hem internationale bekendheid én de status van sekssymbool op.

Claudia Kim: Khutulun

Claudia Kim: Khutulun © Phil Bray/Netflix - Photonews

Het personage: Khutulun, de dochter van Kaidu. en de nicht van Kublai Khan.

Khutulun is de favoriete dochter van Kaidu, de nicht van Kublai Khan en de achter-achterkleindochter van Genghis Khan. Ze is een echte strijder, uiterst gedisciplineerd en een kei in het worstelen. Kaidu wil de macht aan Khutulun overdragen als de tijd rijp is.
Historisch gezien werd ze beloofd aan eender welke man die haar zou verslaan bij het worstelen. In het eerste seizoen heeft Khutulun een flirt met Marco Polo, maar ze voelt meer voor Byamba, een van de bastaardzonen van Kublai Khan. Hun families zijn echter niet opgezet met hun liefde.

Niet te missen: de scènes waarin passie en wreedheid aan elkaar gewaagd zijn.

De actrice: Khutulun wordt gespeeld door de Koreaanse actrice Claudia Kim (1985). Ze was recent nog te zien in Avengers: Age of Ultron (2015), Marco Polo: One Hundred Eyes (2015) en Equals (2015).

Uli Latukefu: Byamba

Uli Latukefu: Byamba © Phil Bray/Netflix - Photonews

Het personage: Byamba, een van de bastaardzonen van Kublai Khan.

Byamba is de zoon van Kublai Khan en een van zijn concubines. Met zijn lange haren en zijn gespierd lijf ziet hij er woest, maar knap uit. Jammer genoeg voor Byamba wordt hij verliefd op zijn Mongoolse nicht Kuthulun, bepaald geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Niet te missen: de scènes waarin de acteur in zijn lederen uitrusting te paard de strijd aangaat.

De acteur: De rol van Byamba wordt gespeeld door de Australische zanger en acteur Uli Latukefu (1983), die in 2012 af studeerde aan het prestigieuze National Institute of Dramatic Art (NIDA). Hij is vooral bekend als Byamba in Marco Polo, maar ook door zijn rollen in Devil’s Playground (2014) en Jonah From Tonga (2014). Volgend jaar is hij te zien in Alien: Covenant.

Rick Yune: Kaidu

Rick Yune: Kaidu © Phil Bray/Netflix - Photonews

Het personage: Kaidu is een Mongools leider en een neef van Kublai Khan.
 
Kaidu is de erfgenaam van het Huis van Ögedei, genoemd naar de tweede zoon van Genghis Khan. Hij is een sombere man, die door zijn moeder gemanipuleerd wordt. Zij zou hem maar wat graag de plaats van zijn neef zien innemen, maar Kaidu blijft steeds trouw aan de grote Khan.

Legendarisch: zijn dreigende lachje.

De acteur: Kaidu wordt gespeeld door Rick Yune, een Amerikaans acteur die opgroeide in Washington DC en al vroeg geïnteresseerd was in martial arts. Op negentienjarige leeftijd kwalificeerde hij zich voor de Olympische Spelen in de discipline Taekwondo. Hij is onder meer bekend van The Fast and The Furious (2001), Die Another Day (2002) en Olympus Has Fallen (2013).
 

Olivia Cheng: Mei Lin

Olivia Cheng: Mei Lin © Phil Bray/Netflix

Het personage: Mei Lin, is een concubine van de Song-dynastie en de zus van Keizer Jia Sidao.

Mei Lin is intelligent en venijnig. Ze leerde al op jonge leeftijd om zich te verdedigen, én om te verleiden. Als kind prostitueerde ze zich om te kunnen overleven en haar broertjes van eten te kunnen voorzien.

In het eerste seizoen schenkt Keizer Jia Sidao haar aan Kublai Khan voor zijn harem, waarbij ze de opdracht krijgt om de Khan te bespioneren. Haar dochter, prinses Ling Ling is ook een gevangene van de Khan, en niets is haar te veel om haar terug te vinden. In het tweede seizoen kan ze het goed vinden met Ahmad, de manipulatieve zoon van Kublai Khan.
 
De actrice: Mei Lin wordt gespeeld door de bijzonder sterke actrice Olivia Cheng. Ze werd geboren in Canada, als dochter van Kantonese immigranten. Ze studeerde af als journalist, maar kwam al snel in de wereld van de media en het theater terecht. Ze speelde mee in talloze tv-series en -films.  Haar eerste grote rol haalde ze binnen in 2005, toen ze in Broken Trail speelde naast Robert Duvall (Thank You for Smoking) en Thomas Haden Church (Spider-Man 3, Sideways). Je kon haar onlangs aan het werk zien in Arrow en Flashpoint.

Mahesh Jadu: Ahmad

Mahesh Jadu: Ahmad © Phil Bray/Netflix

Het personage: Ahmad, een zoon van Kublis Khan.

Ahmad is de Minister van Financiën van Kublai Khan. Hij is de favoriete bastaardzoon van de keizer en droomt er stiekem van ooit zijn plaats in te nemen. Hij is verleidelijk en manipulatief en hij barst van de ambitie. In seizoen 2 zien we waar zijn rancune vandaan komt.

Niet te missen: zijn seksscènes zijn zeer sensueel, maar soms ook wreed.

De acteur: Ahmad wordt gespeeld door de Australische acteur Mahesh Jadu (1982). Je kon hem in 2014 zien aan de zijde van Josh Hartnett in de film The Lovers en in I, Frankenstein naast Aaron Eckhart. Hij is ook bekend van zijn rol in de Australische soapserie Neighbours.
 

Michelle Yeoh: Lotus

Michelle Yeoh: Lotus © Phil Bray/Netflix

Het personage: Lotus, een mysterieuze vrouw die haar opwachting maakt in het paleis van Kublai Khan. Lotus speelde een rol in het verleden van Hundred Eyes (Tom Wu).

Niet te missen: de scène waarin Lotus de blinde Hundred Eyes weet te betoveren.

De actrice: Lotus wordt gespeeld door de Maleisische actrice Michelle Yeoh (1962), die een meer dan indrukwekkende carrière heeft. Ze speelde mee in ruim dertig films, waaronder Tomorrow Never Dies, Memoirs of a Geisha, The Lady en Crouching Tiger, Hidden Dragon. Met haar sterke rollen heeft ze mettertijd deuren geopend voor andere Aziatische actrices. Ze wordt beschouwd als een referentie op het gebied van Kung-fu. Op 53-jarige leeftijd doet ze nog steeds haar eigen vechtscènes zelf. En ze ziet er schitterend uit!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook