Nu in de zalen (20 juli)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Independence Day: Resurgence

Independence Day: Resurgence


We wisten altijd al dat ze terug zouden komen. Na het succes van Independence Day levert het volgende epische hoofdstuk een wereldwijde catastrofe van onvoorstelbare grootte. Door gebruik te maken van buitenaardse technologie hebben de verschillende naties op aarde samengewerkt aan een immens verdedigingsprogramma om zo de planeet te beschermen. Maar niets kan ons voorbereiden op de geavanceerde en ongekende kracht van de buitenaardse wezens. Alleen de vindingrijkheid van een aantal moedige mannen en vrouwen kan onze wereld nog redden van de ondergang.

Regisseur : Roland Emmerich
Met : Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Maika Monroe, Charlotte Gainsbourg, Vivica A. Fox
Genre : Science fiction, Actie

Deze film heeft een score van 5.9 op IMDb

De GVR

De GVR


In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahl’s wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sofie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoert. Maar Sofie heeft niets te vrezen; het is de Grote Vriendelijke Reus (Oscarwinnaar Mark Rylance). Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met de GVR smeed ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen.

De verfilming is in handen van de legendarische regisseur Steven Spielberg in samenwerking met Disney. Het is de eerste film van Spielberg waarbij het team achter kaskraker E.T. weer betrokken is. Het boek won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren.

Regisseur : Steven Spielberg
Met : Rebecca Hall, Bill Hader, Mark Rylance
Genre : Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb

Het allerbeste van Steven Spielberg

Top 5 : 1. Ice Age: Collision Course

Top 5 : 1. Ice Age: Collision Course


Scrats epische achtervolging van het ongrijpbare eikeltje zorgt er deze keer voor dat hij in de ruimte terechtkomt waarbij hij per ongeluk een kosmische kettingreactie teweegbrengt die de wereld van Ice Age volledig dreigt te veranderen. Om zichzelf te redden moeten Sid, Manny, Diego en de rest van de kudde hun huis verlaten en beginnen ze aan een reis vol humor en avontuur door nieuwe, exotische landen waarbij ze een groot aantal nieuwe, kleurrijke karakters ontmoeten.

Regisseur: Mike Thurmeier & Galen T. Chu
Stemmen : John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah (origenele versie) / Kevin Janssens, Koen De Graeve, Lucas Van Den Eynde, Tania Van der Sanden, Frank De Boosere (Vlaamse versie)
Genre: Komedie, Avontuur, Animatie

Deze film heeft een score van 6.3 op IMDb

Top 5 : 2. Finding Dory

Top 5 : 2. Finding Dory


In deze film van Disney/Pixar dartelt ieders favoriete vergeetachtige visje vrolijk rond samen met de oude bekenden Nemo en Marlin. Plots beseft Dory dat ook zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het trio vertrekt halsoverkop op een spannende reis vol avontuur naar het prestigieuze Marine Biology Institute of California, een aquarium en revalidatiecentrum. Voor de zoektocht naar haar ouders roept het blauwe diepzeevisje de hulp in van drie van de meest gekke en intrigerende bewoners van het MBI: Hank, een chagrijnige octopus die zo glad is als een paling, Bailey, een witte dolfijn die ervan overtuigd is dat zijn echolocatievaardigheden naar de vaantjes zijn en Destiny, een bijziende walvishaai. Behendig navigeren Dory en haar vriendjes langs alle hoekjes en kantjes van het MBI. Zo ontdekken ze de magie en het geluk in hun vriendschappen en familie, maar ook in hun gebreken.

Regisseurs : Teddy Newton & Andrew Stanton
Stemmen : Sien Eggers, Stany Crets, Karen Damen, Geert Van Rampelberg, Bent Van Looy, An Lemmens (Vlaamse versie) - Ellen DeGeneres, Andrew Stanton, Diane Keaton, Sigourney Weaver e.a. (originele versie)
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 8.2 op IMDb

Top 5 : 3. The Legend of Tarzan

Top 5 : 3. The Legend of Tarzan


Het is al jaren geleden dat de man die ooit bekend stond als Tarzan de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te keren naar Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom. Maar zij die achter dat moorddadige plan zitten, hebben geen idee wat ze met hun acties zullen ontketenen.

Regisseur : David Yates
Met : Alexander Skarsgard, Margot Robbie, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, John Hurt
Genre: Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb

Top 5 : 4. Bad Neighbours 2

Top 5 : 4. Bad Neighbours 2


Nu Mac en Kelly hun tweede kindje verwachten, zijn ze klaar om de laatste stap naar volwassenheid te zetten: verhuizen naar de voorstad. Maar juist als ze denken dat ze de buurt heroverd hebben en het een goed moment was om hun huis te verkopen, merken ze dat hun nieuwe buur een nog waanzinnigere studentenvereniging is dan Teddy en zijn broeders ooit droomden te zijn.

De orthodoxe meisjes van Kappa Nu zijn het seksistische, restrictieve systeem van hun school moe en beslissen een huis op te richten waar ze alles kunnen doen wat ze willen. Wanneer Shelby en haar medestudenten, Beth en Nora niet ver van hun campus de perfecte locatie vinden, stoort het hen niet dat deze gelegen is in een rustige straat en zo hun feestjes, die even episch zijn als die van de jongens, wel eens verhinderd kunnen worden.

Gedwongen de hulp in te schakelen van hun ex-buur, zetten de Radners – samen met hun beste vrienden Jimmy en Paula –de charismatische Teddy als hun geheime wapen in. Als hij kan infiltreren in het studentenhuis door zijn charmes in de strijd te gooien, kunnen de dertigers de Kappa’s overmeesteren. Maar als ze denken dat de meiden opgeven zonder terug te vechten, dan hebben ze de kracht van jonge vindingrijkheid en serieuze gekheid zwaar onderschat.

Regisseur : Nicholas Stoller
Met : Chloë Grace Moretz, Zac Efron, Rose Byrne, Seth Rogen
Genre: Komedie

Deze film heeft een score van 6.1 op IMDb

Top 5 : 5. Teenage Mutant Ninja Turtles 2

Top 5 : 5. Teenage Mutant Ninja Turtles 2


Michelangelo, Donatello, Leonardo en Raphael keren deze zomer terug om nog grotere en nog slechtere vijanden te bestrijden samen met April O'Neil (Megan Fox), Vern Fenwick (Will Arnett) en de alerte Casey Jones (Stephen Amell) als nieuwkomer. Nadat opperschurk Shredder uit gevangenschap ontsnapt, bundelt hij zijn krachten met de gestoorde wetenschapper Baxter Stockman (Tyler Perry) en zijn twee hulpjes Bebop (Gary Anthony Williams) en Rocksteady (Stephen "Sheamus" Farrelly). Samen onthullen ze een duivels plan om te wereld over te nemen. Wanneer de Turtles zich klaarmaken om Shredder en zijn team tegen te houden, komen ze voor een nog groter kwaad te staan met gelijkaardige intenties: de beruchte Krang.

Regisseur : Dave Green
Met : Megan Fox, Will Arnett, Laura Linney
Genre: Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.4 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook