Deze rollen maakten van Penelope Cruz een sekssymbool

Een film met de Spaanse actrice is haast een garantie op succes!

Deze rollen maakten van Penélope Cruz een sekssymbool


Penélope Cruz is op haar tweeënveertigste nog steeds ‘hot’. Kort geleden was ze in Zoolander 2 te zien aan de zijde van Ben Stiller en Owen Wilson. In de film vertolkt ze de rol van de wulpse Valentina, die Derek Zoolander helpt om een gevaarlijke crimineel op te sporen. Een overzicht van de filmrollen die van de Spaanse actrice een sekssymbool maakten.

Zoolander 2 is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Jamón Jamón

Jamón Jamón

Jamón Jamón was haar eerste film ooit. Ze stond samen met Javier Bardem - nu haar echtgenoot - op de set. In deze geestige, 100 % Spaanse film waarin een onderbroekenmodel en de dochter van een bordeelhoudster voorname rollen vertolken, is Cruz te zien in een aantal toplesscènes. Ze werd meteen mateloos populair in haar thuisland en het was voor haar en Bardem een springplank naar een internationale carrière. De film werd genomineerd voor een Goya-award (de Spaanse Oscars, zeg maar).

Los Abrazos Rotos

Los Abrazos Rotos


In deze film draait alles om Lena. Een regisseur en een vermogende zakenman hebben een oogje op haar. De geruchtmakende seksscène waarin Penélope compleet naakt te zien is sprak voor veel kijkers meer tot de verbeelding dan het verhaal van de film zelf, die desondanks niet onaangenaam is om een keertje te bekijken.

To Rome with Love

To Rome with Love


Penélope spreekt naast Spaans vlotjes Engels, Frans en Italiaans. Van haar kennis van het Italiaans krijg je een staaltje te zien in To Rome with Love, een film waarin ze een gewaagde rol ten beste geeft als de prostituee Anna. Door een misverstand komt ze terecht bij Antonio in plaats van bij een andere klant. De jongeman - onervaren op zowat alle terreinen - is pas getrouwd met de al even onervaren Milly, maar Anna is vastbesloten om hem op seksueel vlak het één en ander bij te brengen.

Vanilla Sky

Vanilla Sky © Isopix


Tom Cruise als tegenspeler, dat moest wel vonken geven: niet iedereen deed lyrisch over ‘Vanilla Sky', maar Penélope Cruz leverde een verdienstelijke prestatie af als de Spaanse Sofia, die rokkenjager David Aames (Tom Cruise dus) het hoofd op hol brengt. Het klikte blijkbaar bijzonder goed op de set want nadien begonnen de twee een relatie. 

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides © Isopix

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides was dan misschien een vehikel om Cruz' bekendheid buiten Spanje op te vijzelen, maar ze kweet zich uitstekend van haar taak. Ze is in de film te zien als (de wederom verleidelijke) Angelica, de voormalige geliefde van Jack Sparrow.

Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona


De romantische komedie Vicky Cristina Barcelona was een schot in de roos voor de Spaanse actrice. Het leverde haar een Oscar op voor haar bijrol als Maria Elena. Ze kreeg bovendien nog een BAFTA en een Goya en de film werd met nog meer dan dertig andere filmprijzen bekroond, waaronder een Golden Globe voor 'beste komedie of musical'. Eén van de ‘hoogtepunten’ van de film was een lesbische seksscène met Cruz en Scarlett Johansson in de hoofdrol.

L’Agent

L’Agent


Mevrouw Cruz regisseerde ook een stomende kortfilm voor het lingeriemerk Agent Provocateur. In de film is een dorstige woestijnganger te zien die een luchtspiegeling ziet met een aantal schaarsgeklede dames in de hoofdrol. Pénelope Cruz en haar zus Monica duiken ook even op.

Bekijk het spotje hier

Cosas que contar

Cosas que contar


Eduardo Cruz vroeg de zussen Cruz of ze wilden figureren in de video die bij z’n nummer Cosas que contar hoort en beide dames zeiden volmondig ja. De clip werd druk bekeken en daar zal de kusscène tussen Penelope en Monica wellicht voor iets tussen zitten.


Zoolander 2 is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook