Nu in de zalen (27 juli)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Race

Race

De iconische atleet Jesse Owens wist tijdens het naziregime van Hitler maar liefst vier gouden medailles in de wacht te slepen tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936. Een indrukwekkende prestatie waarmee de Afro-Amerikaanse sporter geschiedenis schreef. We volgen Jesse op weg naar de Olympische Spelen ten tijde van de toenemende rassendiscriminatie in Duitsland. Samen met zijn coach Larry Snyder zet hij alles op alles om, ondanks de dreigende omstandigheden, zijn droom als Olympisch Kampioen waar te maken.

Regisseur : Stephen Hopkins
Met : Stephan James, Jason Sudeikis, Jeremy Irons
Genre : Drama, Biografische film

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb

Now You See Me 2

Now You See Me 2

's Werelds meest beruchte illusionisten zijn terug! Een jaar nadat ze de FBI te slim af waren en het publiek verbluften met hun Robin Hood-achtige spektakels, maken ze een onvrijwillige comeback. Walter Mabry, een wonderkind uit de computerwereld, dwingt de groep een haast onmogelijke stunt uit te voeren. Voor de illusionisten is er maar één uitweg: ze moeten een nog waanzinnigere stunt bedenken om hun naam te zuiveren en het meesterbrein achter dit alles te ontmaskeren.

Regisseur : Jon Chu
Met : Jesse Eisenberg, Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan, Morgan Freeman, Woody Harrelson, Mark Ruffalo, Dave Franco, Michael Caine
Genre : Komedie, Actie

Deze film heeft een score van 7.0 op IMDb

The Purge: Election Year

The Purge: Election Year

Wie zal dit keer The Purge overleven? Twee jaar nadat Leo Barnes zichzelf overtuigd heeft om geen wraakactie te ondernemen tijdens de Zuivering, is hij beveiligingshoofd van Senator Charlie Roan. Zijn missie is om Roan, die presidentskandidaat is, te beschermen tijdens de jaarlijkse rituelen die vooral de arme en onschuldige mensen treffen.

Regisseur : James DeMonaco
Met : Frank Grillo, Elizabeth Mitchell, Mykelti Williamson
Genre : Actie, Horror/Thriller

Deze film heeft een score van 6.6 op IMDb

Top 5 : 1. Independence Day: Resurgence

Top 5 : 1. Independence Day: Resurgence

We wisten altijd al dat ze terug zouden komen. Na het succes van Independence Day levert het volgende epische hoofdstuk een wereldwijde catastrofe van onvoorstelbare grootte. Door gebruik te maken van buitenaardse technologie hebben de verschillende naties op aarde samengewerkt aan een immens verdedigingsprogramma om zo de planeet te beschermen. Maar niets kan ons voorbereiden op de geavanceerde en ongekende kracht van de buitenaardse wezens. Alleen de vindingrijkheid van een aantal moedige mannen en vrouwen kan onze wereld nog redden van de ondergang.

Regisseur : Roland Emmerich
Met : Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Maika Monroe, Charlotte Gainsbourg, Vivica A. Fox
Genre : Science fiction, Actie

Deze film heeft een score van 5.9 op IMDb

Top 5 : 2. De GVR

Top 5 : 2. De GVR

In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahl’s wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sofie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoert. Maar Sofie heeft niets te vrezen; het is de Grote Vriendelijke Reus (Oscarwinnaar Mark Rylance). Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met de GVR smeed ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen.

De verfilming is in handen van de legendarische regisseur Steven Spielberg in samenwerking met Disney. Het is de eerste film van Spielberg waarbij het team achter kaskraker E.T. weer betrokken is. Het boek won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren.

Regisseur : Steven Spielberg
Met : Rebecca Hall, Bill Hader, Mark Rylance
Genre : Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb

Het allerbeste van Steven Spielberg

Top 5 : 3. Ice Age: Collision Course

Top 5 : 3. Ice Age: Collision Course

Scrats epische achtervolging van het ongrijpbare eikeltje zorgt er deze keer voor dat hij in de ruimte terechtkomt waarbij hij per ongeluk een kosmische kettingreactie teweegbrengt die de wereld van Ice Age volledig dreigt te veranderen. Om zichzelf te redden moeten Sid, Manny, Diego en de rest van de kudde hun huis verlaten en beginnen ze aan een reis vol humor en avontuur door nieuwe, exotische landen waarbij ze een groot aantal nieuwe, kleurrijke karakters ontmoeten.

Regisseur: Mike Thurmeier & Galen T. Chu
Stemmen : John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah (origenele versie) / Kevin Janssens, Koen De Graeve, Lucas Van Den Eynde, Tania Van der Sanden, Frank De Boosere (Vlaamse versie)
Genre: Komedie, Avontuur, Animatie

Deze film heeft een score van 6.3 op IMDb

Top 5 : 4. The Legend of Tarzan

Top 5 : 4. The Legend of Tarzan

Het is al jaren geleden dat de man die ooit bekend stond als Tarzan de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te keren naar Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom. Maar zij die achter dat moorddadige plan zitten, hebben geen idee wat ze met hun acties zullen ontketenen.

Regisseur : David Yates
Met : Alexander Skarsgard, Margot Robbie, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, John Hurt
Genre: Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb

Top 5 : 5. Finding Dory

Top 5 : 5. Finding Dory

In deze film van Disney/Pixar dartelt ieders favoriete vergeetachtige visje vrolijk rond samen met de oude bekenden Nemo en Marlin. Plots beseft Dory dat ook zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het trio vertrekt halsoverkop op een spannende reis vol avontuur naar het prestigieuze Marine Biology Institute of California, een aquarium en revalidatiecentrum. Voor de zoektocht naar haar ouders roept het blauwe diepzeevisje de hulp in van drie van de meest gekke en intrigerende bewoners van het MBI: Hank, een chagrijnige octopus die zo glad is als een paling, Bailey, een witte dolfijn die ervan overtuigd is dat zijn echolocatievaardigheden naar de vaantjes zijn en Destiny, een bijziende walvishaai. Behendig navigeren Dory en haar vriendjes langs alle hoekjes en kantjes van het MBI. Zo ontdekken ze de magie en het geluk in hun vriendschappen en familie, maar ook in hun gebreken.

Regisseurs : Teddy Newton & Andrew Stanton
Stemmen : Sien Eggers, Stany Crets, Karen Damen, Geert Van Rampelberg, Bent Van Looy, An Lemmens (Vlaamse versie) - Ellen DeGeneres, Andrew Stanton, Diane Keaton, Sigourney Weaver e.a. (originele versie)
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 8.2 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook