Problemen van sterren met een maatje meer

Op de rode loper zijn het vooral ranke blanke dames die in gratis designerjurken mogen pronken. Beroemde ontwerpers staan dan ook te popelen om celebrities te kleden voor rode loperevenementen. Tenzij ze niet in een maatje 32, 34 of - al heel uitzonderlijk - 36 passen. De iets 'vollere' sterren hebben veel minder keuze dan hun collega's met 'standaardmaten' en moeten bovendien veel tijd en geld investeren in designerjurken, enkel omdat omdat ze geen size zero zijn. Deze sterren kunnen ervan meespreken...

Problemen van sterren met een maatje meer © Photo News / IMDb

Bron : Weekend Knack

Leslie Jones

Leslie Jones © Chase Roillins / Empics Entertainment / Photo News

Ghostbusters-ster Leslie Jones liet via Twitter weten dat ze gezocht had naar modehuizen om haar te kleden voor de première van Ghostbusters, maar dat niemand positief reageerde omdat ze geen sample size heeft. Christian Siriano reageerde op haar tweets dat hij met veel plezier een jurk voor haar zou voorzien voor de rode loper. Zo zie je maar, je ongenoegen uitspreken kan de bal aan het rollen brengen.

Barbie Ferreira

Barbie Ferreira © Barbie Ferreira op Instagram

Naar aanleiding van de tweets van Leslie Jones reageerde plus size-model Barbie Ferreira over haar eigen ervaringen. "Iedere dag word ik herinnerd aan mijn lichaam. Wanneer ik enthousiast ben dat ik naar een evenement mag gaan, wordt dat enthousiasme getemperd omdat ik niemand vind die me wil helpen om me te stylen. Curvy vrouwen mogen blijkbaar niet gedurfd gekleed gaan of dingen uitproberen op modevlak. Verwacht dus niet te veel van mijn designer looks in de toekomst. Toen ik hoorde dat een beroemde actrice dezelfde moeilijkheden doormaakt, voelde ik me hopeloos", liet het model weten via Twitter.

Amber Riley

Amber Riley © IMDb

De Glee-ster Amber Riley gebruikte ook Twitter om haar zorgen met haar fans te delen. De actrice en zangeres tweette dat ze bezorgd was dat ze dezelfde jurk zou dragen op de rode loper als andere plus size celebs. "Er zijn zo weinig opties voor vrouwen met een maatje meer, dat de kans behoorlijk groot is dat ze met dezelfde jurk op hetzelfde feestje terechtkomen".

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy © Chase Roillins / Empics Entertainment / Photo News

Een van de redenen dat de actrice een eigen kledinglijn opstartte was omdat er zo weinig ontwerpers met haar wilden samenwerken. "Enkele Oscars geleden vond ik niemand die me wilde kleden. Ik vroeg het aan zo'n zestal ontwerpers, die in het verleden al verschillende jurken maakten voor verschillende sterren, maar ze zeiden allemaal 'nee'," vertelde ze aan Redbook in 2014.

Mindy Kaling

Mindy Kaling © Lumarphoto / Empics Entertainment / Photo News

Actrice en comédienne Mindy Kaling beschrijft in haar boek 'Is Everyone Hanging Out Without Me?' hoe het is om geen size zero te zijn in Hollywood. Stilisten, zo blijkt, weten vaak niet hoe ze haar moeten kleden. Kaling heeft al menig donkerblauwe tentjurk zien passeren. "Een spatje kleur? Verschillende jurken om te proberen? Helaas, dat zal niet mogelijk zijn", krijgt ze dan te horen. Zo kreeg Kaling tijdens een shoot voor People een rek met jurken in sample sizes voorgeschoteld. De enige jurk in haar maat was - zoals meestal - een vormloos geval in het donkerblauw. De actrice nam het heft in eigen handen en vroeg aan de naaister om een jurk open te knippen zodat ze hem toch kon dragen. Kaling is geen diva en zou liever geen jurken moeten openknippen, maar als er letterlijk maar één keuze is, zit er soms niets anders op. De stilist van dienst was er in elk geval niet blij mee.

Christina Hendricks

Christina Hendricks © IMDb

De Mad Men-ster Christina Hendricks vertelde in 2010 aan een Schotse krant hoe moeilijk ze het vond om een geschikte jurk te vinden voor de Emmy's. "Geen enkele ontwerper wil me een jurk lenen. Ze lenen enkel maatje 32 of 34 uit", klonk het toen.

Bryce Dallas

Bryce Dallas © Galaxy / Empics Entertainment / Photo News

Zelfs voor sterren met maatje 36 is het niet altijd een pretje om een geschikte jurk te vinden voor de rode loper. Zo ging Bryce Dallas Howard zelf shoppen voor haar rode loperjurk voor de Golden Globes van vorig jaar, omdat er geen samples in haar maat beschikbaar waren. "Ik vind het leuker om keuze te hebben uit verschillende jurken in plaats van slechts één optie te hebben. Ik ga dus altijd zelf winkelen voor mijn rode loperjurken", vertelde ze.

Gabourey Sidibey

Gabourey Sidibey © IMDb

De Precious- en American Horror Story-actrice vertelde in een interview met Harper's Bazaar dat ze geen complexen heeft over haar lichaam, maar dat ze daardoor nooit sample sizes krijgt opgestuurd voor de rode loper. "Het kan me eigenlijk niet zoveel schelen. Zo ben ik vrijer in mijn keuze. Ik blader niet door een magazine om aan te duiden welke jurk ik zou willen dragen, want dat gaat gewoon niet", aldus de actrice.

Dascha Polanco

Dascha Polanco © IMDb

Actrice Dascha Polanco, die bekend werd dankzij haar rol in de Netflix Original-serie 'Orange Is The New Black', wordt ook genegeerd door modemerken omwille van haar maatje 38-40. "Er zijn heel wat merken die me niet willen kleden omdat ik geen sample size heb. Maar ik hoef me dan ook niet te houden aan bepaalde merken, ik kan kiezen wat ik draag. Ik hoef niet te zitten wachten op de jurken die me worden opgestuurd, maar ik kies zelf welke jurk ik koop en draag."

Jennifer Hudson

Jennifer Hudson © IMDb

Toen Jennifer Hudson in 2011 heel wat gewicht verloor, stonden de ontwerpers plots te springen om haar te kleden. "Het is alsof er een nieuwe wereld voor me open ging. Ik had er geen idee van. Plots willen alle ontwerpers je kleden en vragen ze je schoenmaat zodat ze schoenen kunnen opsturen. Wow, ik was echt verbaasd". Voordien, toen ze meer woog, kreeg ze nooit zulke voorstellen.

Ashley Graham

Ashley Graham © Splash News / Photo News

Ashley Graham is een van de boegbeelden van body positivity en neemt geen blad voor de mond om de moeilijkheden te bespreken die vrouwen met een maatje meer in de mode-industrie moeten bekampen. Toen ze voor E! mocht presenteren tijdens de Oscars moest ze een geschikte jurk vinden. "Een mooie jurk vinden voor de Oscars is voor een meisje met mijn maten en met mijn borstomtrek een hele klus", zo klinkt het.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook