Het onwaarschijnlijke kostenplaatje van deze filmhuwelijken

Huwelijken in films zien er altijd een beetje uit zoals in je dromen, met heel veel pracht en praal: een prachtige bruidsjurk, een groot feest, een droomlocatie en fantastische catering. Het prijskaartje is dan ook navenant! Uit berekeningen van Be Frugal, een bedrijf met kortingbons, blijkt dat trouwfeesten in de stijl van deze films allesbehalve budgetvriendelijk zijn.

Sex and the City

Sex and the City © Photonews

Toen Carrie Bradshaw in het huwelijk zou stappen met Mr. Big in Sex and the City was dat in een jurk van de Britse ontwerper Viviene Westwood, goed voor 21.270 euro. Haar bruidsmeisjes Charlotte, Miranda en Samantha droegen een jurk van Zac Posen, goed voor 190 euro per stuk. Als locatie kozen ze de openbare bibliotheek van New York, waarvan de huur geraamd wordt op 44.314 euro. Het oefendiner in het prestigieuze Buddakan restaurant zou in het echt minstens 7.400 euro kosten. Een uur een limousine huren in de Big Apple kost gemiddeld 106 euro.

Totale kostprijs: 73.660 euro, voor een huwelijk dat uiteindelijk niet doorging.

Twilight: Breaking Dawn

Twilight: Breaking Dawn © Isopix

De jurk van Carolina Herrera zou zonder twijfel de grootste hap uit het budget geweest zijn bij het huwelijk van Edward Cullen en Bella: goed voor zo’n 31.000 euro. Als trouwlocatie koos het koppel voor de goedkope oplossing, al werd de tuin van Edward wel weelderig versierd met bloemen. Dat zou vermoedelijk toch 17.700 euro kosten in het echt. Op het eten kon bespaard worden aangezien vampieren niet echt eten: een feestmaal voor de helft van de genodigden zou nog zo’n 2.658 euro kosten. Bella had geen vrijgezellenavond of bruidsmeisjes, nog een flinke besparing. De meeste genodigden geraakten op hun eigen superkrachten op het feest, alleen de moeder van Bella moest het vliegtuig van Californië naar Washington nemen: reken daarvoor op 220 euro.

Totale kostprijs: 51.578 euro voor een huwelijk waar Edward Cullen gelukkig al een paar honderd jaar voor kon sparen.

Bridesmaids

Bridesmaids © Isopix

Voor het vrijgezellenfeestje van Lillian werd niet gekeken op een euro meer of minder. Alle aanwezigen kregen een puppy (ongeveer 400 euro per stuk) en een uitnodiging met echte vlinders (1.063 euro in totaal). Het huwelijk vond plaats in het County Arboretum in Los Angeles, dat afhankelijk van het aantal gasten tussen 443 en 1.500 kost om af te huren. De capaciteit van de locatie is 250 mensen, waardoor de totale kostprijs van het feest aan gemiddeld 53 euro per man op 13.294 euro komt te staan. De jurk van de bruid werd ontworpen door een fictieve Franse designer, al was die duidelijk geïnspireerd op de jurken van Elie Saab, die gemakkelijk tussen de 2.000 en 6.000 euro kosten. De kostprijs voor de bruidsmeisjes werd door Be Frugal geraamd op 1.329 euro. Het huren van een limousine in L.A. zou zo’n 70 euro per uur kosten.

Totale kostprijs: 21.427 euro.

The Hangover

The Hangover © Isopix

De wolfpack uit de Hangover gaat op vrijgezellentrip naar Las Vegas, waar ze overnachten in het Caesars Palace Hotel. Gemiddelde prijs per nacht: 3.722 euro. Het huwelijk van Doug en zijn echtgenote Tracy vond plaats op een privélandgoed in Pasadena, goed voor zo’n 6.381 euro. De jurk van Tracy werd ontworpen door Amsale Aberra en zou 3.400 euro kosten. De drie bruidsmeisjes waren gekleed in Betsey Johnson, goed voor een kostenplaatje van 531 euro in totaal. Een blik op de prijs van cateraars in Pasadena leert ons dat ze gemiddeld 55 euro per persoon rekenen: voor een tweehondertal gasten komt dat op 11.000 euro.

Totale kostprijs: 25.034, al is dat duidelijk geen garantie voor een succesvol huwelijk.

Father of the Bride

Father of the Bride © Isopix

In de komedie uit 1991 organiseerde papa George Banks het huwelijk van zijn dochter in zijn eigen huis, maar dat was dan ook de enige besparing. De jurk van Annie was gebaseerd op de trouwjurk van Grace Kelly. Een vintagejurk zoals deze zou vandaag zo’n 60.000 euro kosten. De rest van het huwelijksgarderobe wordt geschat op 8.862 euro. 572 genodigden schoven aan voor het diner, dat 220 euro per gast gekost zou hebben: goed voor een totaal bedrag van 125.840 euro. Een vrijgezellenavond was er niet, maar voor de wedding planner zou dan weer 16.000 euro betaald moeten worden. Een extraatje was dat negen gasten moesten worden overgevlogen uit Kopenhagen, waarvoor je vandaag zo’n 9.149 euro zou moeten neertellen.

Totale kostprijs: 219.851 euro of wat een vader al niet over heeft voor zijn dochter.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook