Bekijk 10 Cloverfield Lane nu op Proximus TV!

Bekijk 10 Cloverfield Lane nu op Proximus TV!

De relatie van Michelle is op de klippen gelopen. Ze besluit haar spullen in te pakken en weg te rijden. Onderweg krijgt ze echter een ongeluk met bewustzijnsverlies tot gevolg. Bij het ontwaken merkt ze dat ze verzorgd werd, maar dat haar been is vastgeketend aan de muur. Het meisje maakt kennis met Howard, die vertelt dat hij haar heeft gered uit de auto en haar naar zijn zelfgebouwde schuilkelder heeft gebracht omdat de buitenwereld werd aangevallen. Wat is er eigenlijk aan de hand? Wij leggen je haarfijn uit waarom je deze razend spannende film zeker moet zien!

10 Cloverfield Lane is nu beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening!

Spannend is een understatement

Spannend is een understatement

Cloverfield was in 2008 een gigantische hit. De horrorfilm over apocalyptische toestanden in New York verraste menig filmliefhebber. Nu is er dus 10 Cloverfield Lane. Niet echt een vervolg, al heeft de film wel een connectie met de voorganger die we nog niet zullen verklappen. In elk geval is ook deze Cloverfield-telg weer zo spannend dat je de neiging moet weerstaan om je nagels eraf te bijten.

Een veelbelovend debuut

Een veelbelovend debuut

10 Cloverfield Lane is het regisseursdebuut van Dan Trachtenberg en die schiet meteen raak. Hij maakt veelvuldig gebruik van close-ups en dat versterkt het claustrofobische gevoel dat de film uitstraalt. De grote kracht van de prent - naast de adembenemende spanning - is de onvoorspelbaarheid. De kijker blijft bijzonder lang in het ongewisse.

Verrassende wendingen en cliffhangers

Verrassende wendingen en cliffhangers

Cloverfield werd gemaakt volgens het ‘found footage’-principe: zogezegd gevonden beelden die op de bioscoopbezoeker werden losgelaten. Trachtenberg doet het anders, maar da’s zeker geen bezwaar, want de verrassende wendingen volgen elkaar op en bovendien eindigt 10 Cloverfield Lane met een paar cliffhangers om u tegen te zeggen.

Acteurs

Acteurs

Heerlijk is het om eens een film te bekijken die als een complete verrassing op de filmliefhebber werd losgelaten. Grote producties worden vaak enorm overhypet waardoor de pret er al op voorhand half af is en overal op het internet spoilers opduiken. Dat was bij deze film niet het geval, en gelukkig maar. John Goodman is onnavolgbaar in zijn rol als de zonderlinge Howard en ook hoofdrolspeelster Mary Elizabeth Winsted kwijt zich uitstekend van haar taak.

Prima uitgewerkte thriller

Prima uitgewerkte thriller

10 Cloverfield Lane is een kei van een psychologische thriller. Geen tierlantijntjes, maar een goed uitgewerkt spelletje met de onwetende filmkijker: is Howard geschift of heeft hij het bij het rechte eind? Wat is er echt aan de hand? Zijn er andere overlevenden? Omdat te weten komen is er maar één remedie: kijken! En laat ons vooral hopen dat een eventueel vervolg even goed is.

10 Cloverfield Lane is nu beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook