Nu in de zalen (10 augustus)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Ghostbusters

Ghostbusters


Dertig jaar na de release van de succesvolle originele film is Ghostbustersterug en volledig ge-reboot voor een nieuwe generatie. Regisseur Paul Feig (Spy, Bridesmaids) combineert alle paranormale elementen uit de originele franchise met een komisch verhaal vol nieuwe personages die de wereld gaan redden deze zomer.

Regisseur : Paul Feig
Met : Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones, Chris Hemsworth, Charles Dance, Michael Kenneth Williams
Genre : Komedie, Actie

Deze film heeft een score van 5.4 op IMDb

Jason Bourne

Jason Bourne


Matt Damon is terug als Jason Bourne in de nieuwe gelijknamige actie-thriller. Na The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum regisseert Paul Greengrass ook het nieuwe hoofdstuk uit de Bourne franchise.

In Jason Bourne keert de voormalige meest dodelijke agent van de CIA, Jason Bourne, terug vanuit de anonimiteit. Damon wordt in deze film bijgestaan door Alicia Vikander, Vincent Cassel en Tommy Lee Jones. Ook Julia Stiles keert terug in de Bourne cast. Gebaseerd op de personages gecreëerd door Robert Ludlum.

Regisseur : Paul Greengrass
Met : Matt Damon, Tommy Lee Jones, Alicia Vikander, Vincent Cassel, Julia Stiles
Genre : Thriller, Actie

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb

Matt Damon: van sympathieke knul tot superagent

Mike and Dave need Wedding Dates

Mike and Dave need Wedding Dates


De hard feestende broers Mike en Dave plaatsen een online advertentie om de perfecte dates te vinden voor de Hawaiiaanse bruiloft van hun zus. Terwijl ze hopen op een wild avontuur, blijkt dat juist de jongens overtroffen worden door het losgeslagen damesduo.

Regisseur : Jake Szymanski
Met : Zac Efron, Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Adam Devine
Genre : Komedie

La Pazza Gioia (Like Crazy)

La Pazza Gioia (Like Crazy)


Beatrice Morandini Valdirana is een decadente kletskous, een opvallend figuur in de psychiatrische inrichting waar ze woont. Ondanks haar praatjes vindt ze weinig aansluiting bij de andere patiënten. Als de introverte, stoer uitziende Donatella Morelli wordt opgenomen in de inrichting, bloeit er een onverwachte vriendschap op tussen de twee. Ze besluiten samen te ontsnappen en komen tijdens de avontuurlijke reis oog in oog te staan met hun verleden. Gelukkig zijn ze dit keer niet alleen, maar hebben ze elkaar.

Regisseur : Paolo Virzi
Met : Valeria Bruni-Tedeschi, Micaela Ramazzotti, Anna Galiena
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 7.8 op IMDb

Mijnheer Pluizenbol

Mijnheer Pluizenbol


Tom Brand is een roekeloze miljardair die heel zijn leven aan zijn carrière gewijd heeft. Zijn hectische levensstijl heeft hem vervreemd van zijn vrouw Lara en zijn dochter Rebecca. Voor de verjaardag van Rebecca ziet Tom zich uit tijdsgebrek genoodzaakt om haar het cadeau te geven waar hij altijd al een hekel aan heeft gehad: een kat. Onderweg naar het verjaardagsfeestje heeft Tom een verschrikkelijk verkeersongeval, waardoor hij op mysterieuze wijze in het lichaam van de kat belandt. Zijn gezin adopteert hem dan maar als Mr. Fuzzypants en probeert te wennen aan een leven met een eigenaardige en ongehoorzame kat. Na verloop van tijd krijgt Tom een nieuwe kijk op zijn gezin en zijn leven. Hij probeert te begrijpen waarom hij in deze situatie terechtgekomen is en doet er alles aan om zijn menselijke gedaante terug te krijgen.

Regisseur : Barry Sonnenfeld
Met : Kevin Spacey, Jennifer Garner, Christopher Walken
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 5.1 op IMDb

Top 5 : 1. Huisdiergeheimen

Top 5 : 1. Huisdiergeheimen


Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In The Secret Life of Pets (Huisdiergeheimen) volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.

Regisseur: Chris Renaud
Stemmen : Kevin Hart, Jenny Slate, Ellie Kemper, Albert Brooks, Lake Bell (Originele versie) / Sven De Leijer, Sebastien Dewaele, Eline De Munck, Bart Cannaerts, Sean D'hondt, Walter Baele, Warre Borgmans e.a. (Vlaamse versie)
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb

Top 5 : 2. Suicide Squad

Top 5 : 2. Suicide Squad


Het voelt goed om slecht te zijn... Stel een team van 's werelds meest gevaarlijke gevangen genomen superschurken samen en geef hen de meest krachtige wapens die er bestaan. Stuur ze vervolgens op missie om een onverslaanbare entiteit te vernietigen. Maar wat gebeurt er van zodra ze zich realiseren dat ze niet geselecteerd zijn om te slagen? Besluiten ze te sterven in een poging tot succes of wordt het ieder voor zich en breekt alle chaos los?

Regisseur: David Ayer
Met : Jared Leto, Margot Robbie, Will Smith, Cara Delevingne, Ben Affleck e.a.
Genre : Actie

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb

Top 5 : 3. Now You See Me 2

Top 5 : 3. Now You See Me 2


's Werelds meest beruchte illusionisten zijn terug! Een jaar nadat ze de FBI te slim af waren en het publiek verbluften met hun Robin Hood-achtige spektakels, maken ze een onvrijwillige comeback. Walter Mabry, een wonderkind uit de computerwereld, dwingt de groep een haast onmogelijke stunt uit te voeren. Voor de illusionisten is er maar één uitweg: ze moeten een nog waanzinnigere stunt bedenken om hun naam te zuiveren en het meesterbrein achter dit alles te ontmaskeren.

Regisseur : Jon Chu
Met : Jesse Eisenberg, Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan, Morgan Freeman, Woody Harrelson, Mark Ruffalo, Dave Franco, Michael Caine
Genre : Komedie, Actie

Deze film heeft een score van 7.0 op IMDb

Top 5 : 4. Bad Moms

Top 5 : 4. Bad Moms


Amy Mitchell is helemaal klaar met haar leventje als oververmoeide, werkende moeder. Ze moet haar kids vrijwel eigenhandig opvoeden, naar sport brengen, ze moet naar ouderavonden én ze moet presteren op haar werk. Tot ze besluit dat dit niet langer vol te houden is en ze samen met twee andere zwaar gestreste moeders kiest even 'bad moms' te zijn. Maar dat pikken de keurige moeders van de school absoluut niet...

Regisseurs : Jon Lucas & Scott Moore
Met : Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Christina Applegate, Jada Pinkett Smith, Jay Hernandez
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.6 op IMDb

Top 5 : 5. De GVR

Top 5 : 5. De GVR


In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahl’s wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sofie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoert. Maar Sofie heeft niets te vrezen; het is de Grote Vriendelijke Reus (Oscarwinnaar Mark Rylance). Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met de GVR smeed ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen.

De verfilming is in handen van de legendarische regisseur Steven Spielberg in samenwerking met Disney. Het is de eerste film van Spielberg waarbij het team achter kaskraker E.T. weer betrokken is. Het boek won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren.

Regisseur : Steven Spielberg
Met : Rebecca Hall, Bill Hader, Mark Rylance
Genre : Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb

Het allerbeste van Steven Spielberg

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook