10 memorabele Vlaamse naaktscènes

10 memorabele Vlaamse naaktscènes


Marie Vinck en naaktrollen, het is een vanzelfsprekendheid geworden. Ze trok haar kleren uit in Loft, De Kavijaks, De Rodenburgs en De Zuidflank. In Wolven, een serie die het label +16 kreeg opgeplakt, speelt ze de rol van Sofía Bélen en is ze te zien in een stomende seksscène met Maarten Goffin. ‘Ik heb geen probleem met naaktscènes, wat niet wegneemt dat ik het heel jammer vind als mensen me in een hokje duwen want ik ben helemaal geen femme fatale. Integendeel, ik ben heel onzeker’, aldus Marie. ‘Al dat gedoe over tieten wanneer Marie Vinck naakt in beeld komt … we zochten gewoon iemand met zuiderse looks’, vertelde de regisseur erover. Wij haalden enkele gedenkwaardige Vlaamse naaktscènes vanonder het stof!

Ann Ceurvels in Salamander

Ann Ceurvels in Salamander © vmma


Ann Ceurvels heeft ondertussen 48 lentes op de teller, maar ze zegt nog steeds niet neen tegen een streepje naakt. Wanneer je haar bloot zag, was dat niet zelden in een innige scène met Herbert Flack: in Diamant bijvoorbeeld, maar jaren later ook in Aspe. In 2012 stond ze in haar Evakostuum tegenover Filip Peeters in de VRT-thrillerserie Salamander.

Eline De Munck in Crimi Clowns - De Movie

Eline De Munck in Crimi Clowns - De Movie © vmma


Zwarte humor, spitsvondige dialogen en actie waren de voornaamste troeven van de serie ‘Crimi Clowns’, die aan het brein van Luk Wyns ontsproot. Naast Luk Wyns waren onder meer Johnny De Mol en Frank Aendenboom te zien in de serie. Die werd een succes en dus kwam er een film: 'Crimi Clowns - De Movie', waarin de borsten van Eline De Munck een prominente rol spelen. De blondine draaft op als paaldanseres. Wie de serie gezien heeft, kijkt niet meer op van een beetje bloot: ook Kimberley Klaver en Silke Becu waren naakt te zien in ‘Crimi Clowns’.

Cath Luyten in Vlaanderen Vakantieland

Cath Luyten in Vlaanderen Vakantieland © VRT


Afleveringen van ‘Vlaanderen Vakantieland’ met Cath Luyten eindigden niet zelden in het bubbelbad of de sauna. In Finland huppelde ze in haar bloot gat door de sneeuw in de richting van zo’n sauna. ‘Ik vond het flauw om daar in badpak of bikini in te stappen, dat doen ze daar niet. Dus deed ik het maar zonder kleren en uiteraard gebruikten ze net dat moment in een filmpje voor deze aflevering’, vertelde ze er achteraf over. Eerder liet ze zich al eens bodypainten voor een spotje dat het spelprogramma ‘We’re going to Ibiza’ moest promoten.

Ella Leyers in Vermist

Ella Leyers in Vermist © vmma


Ella Leyers timmert naarstig aan de weg als actrice. Dat leidde tot een rol in Vermist, een serie waarin onder meer een seksscène zat met Ella en Kevin Janssens.

Lotte Heijtenis en Lucas Van den Eynde in Dubbeleven

Lotte Heijtenis en Lucas Van den Eynde in Dubbeleven © VRT


Eén probeert het als familiezender meestal nogal zedig te houden in primetime en de brave tv-kijker schrok dan ook even toen de debuutaflevering van het felgesmaakte drama ‘Dubbelleven’ enkele jaren geleden begon met een expliciete seksscène tussen Lotte Heijtenis en Lucas Van den Eynde, ook al had omroepster Andrea Croonenberghs er op voorhand voor gewaarschuwd.

Matthias Schoenaerts in ‘De Rouille et d’Os’

Matthias Schoenaerts in ‘De Rouille et d’Os’ © Photonews


In ‘De Rouille et d’Os’ kan je de ijzersterke acteerprestaties van Marion Cotillard en Matthias Schoenaerts aanschouwen. Matthias is in de film naakt te zien, en da’s zeker niet de enige keer: ook in ‘Rundskop’ en ‘My Queen Karo’ trekt hij z’n kleren uit. Maar of we hem nog eens in zijn nakie te zien krijgen is nog maar de vraag: ‘Ik ben helemaal klaar met naaktscènes. Ik besef nu pas dat ik me daar veel beter voor moet laten betalen’, sprak hij een tijd geleden.

Maaike Neuville in Van Vlees en Bloed

Maaike Neuville in Van Vlees en Bloed © vmma


De serie ‘Van Vlees en Bloed’ over de slagersfamilie Van Genechten vormt een sappig stukje televisiegeschiedenis. Een aanstekelijke begingeneriek, een goeie verhaallijn, een flinke dosis humor en authentieke personages waaronder Liliane, overbuurman 'mee mij kunde lachen' Herman en de bospoeper hielden televisiekijkend Vlaanderen wekenlang bezig. De serie werd een hit maar helaas werden er maar 7 afleveringen gemaakt en kwam er geen vervolg. Een naaktscène met Maaike Neuville vormde voor menig kijker een hoogtepunt. Achteraf onstond er lichte ophef over in de media, iets wat ze zelf niet begreep.

Francesca Vanthielen in Licht

Francesca Vanthielen in Licht © Photonews


Francesca Vanthielen won met Licht de prijs van de jury op het filmfestival van Genève. De film gaat over Ellen, een jonge vrouw die zich gaat afzonderen op Spitsbergen. Aan de Wijdefjord moet ze een hut delen met pelsjager Lars, met wie de communicatie aanvankelijk nogal stroef verloopt. Later komt er wel een bedscène van die de fans van Francesca zich nog levendig herinneren.

Maaike Cafmeyer in Aspe

Maaike Cafmeyer in Aspe © vmma


De politieserie ‘Aspe’ naar de boeken van Pieter Aspe is een begrip. Commissaris Van In lost de ingewikkeldste moordmysteries op en vaak heeft de man ook nog te kampen met privéproblemen. Herbert Flack, Francesca Vanthielen en Maaike Cafmeyer waren er van in den beginne bij. Maaike duikt in een pikante scène het bed in met haar collega-inspecteur, vertolkt door Matthias Coppens.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook