Dit is het nieuwe tv-seizoen van Eén

Verrassende nieuwe programma's en vaste waarden maken de dienst uit!

Dit is het nieuwe tv-seizoen van Eén © VRT

Bij Eén hebben ze het nieuwe tv-seizoen voorgesteld. Blikvangers zijn onder meer de nieuwe Vlaams-Nederlandse dramaserie ‘Als de dijken breken’, ‘Sorry voor alles’, een ander potentieel zondagavondkijkcijferkanon met Adriaan Van den Hoof en 'De Fiscus', een realityreeks over het wel en wee bij de belastingdienst. Een overzicht!

Het goeie leven

Er bestaan wellicht kijkers die de kookprogramma’s nog niet beu zijn. Voor hen komt Wim Lybaert binnenkort aanzetten met ‘Het goeie leven’. Zes duo’s gaan 'back to basics': ze kweken alles zelf en koken met echt vuur. Kobe Desramaults, Sergio Herman en Jeroen Meus moeten oordelen over hun kookkunsten.

Vanaf 13 september elke dinsdag om 20u40

Spoed 24/7

Spoed 24/7 © VRT

Spoed 24/7 gunt ons een kijkje achter de schermen van de spoedgevallendienst van het UZ Leuven. Dat levert indringende en beklijvende, maar vaak ook grappige verhalen van patiënten op.

Vanaf 29 augustus elke maandag om 20u40

Weg zijn wij

Weg zijn wij © VRT

Drie  BV’s gaan samen op weekend in eigen land.  Elke bekende Vlaming organiseert een deel van de trip: een activiteit, een overnachting, een gastronomisch uitstapje ... Pas op de ochtend van hun vertrek ontdekken ze met wie ze op pad gaan en wat ze samen zullen beleven. Op het programma staan onder meer Afrikaans koken in het Brusselse Matongé, overnachten in een jeugdverblijf met daarna een dropping in het bos en skydiven. Met onder meer Kamal Karmach, Sven Nys, Bart Peeters en BN’er Gers Pardoel.

Vanaf 3 september elke zaterdag om 20u10

Sorry voor Alles

Sorry voor Alles © VRT

Adriaan Van den Hoof mocht zich gedurende de zomerperiode al opwarmen met 'Switch', zijn dagelijks quizje, maar binnenkort begint voor hem het echte werk: hij moet de reputatie van de zondagavond op Eén alle eer aandoen met z’n nieuwe programma ‘Sorry voor alles’. In de pers werd het al een soort ‘Truman Show’ in het echt genoemd, al is dat wellicht een beetje overdreven. Een maand lang wordt het leven van een kandidaat, buiten zijn weten om, in handen genomen door een team van televisiemakers. Zij vormen samen met zijn vrienden en familie een groot complot en sturen ontmoetingen en situaties. Na een maand wordt de vrouw of man met een smoes naar de studio gelokt en herbeleeft zij of hij samen met Adriaan de afgelopen maand.

Vanaf 4 september elke zondag om 20u30

Buurman, wat doet u nu?

Buurman, wat doet u nu? © VRT

Cath Luyten gaat op visite bij 14 rasechte Nederlanders. Onder meer Josje, voetbalanalist René Van der Gijp en showbizzfiguur-zanger Gordon passeren de revue.

Vanaf 19 september elke maandag om 21u25

De Fiscus

De Fiscus © VRT

In ‘De Fiscus’ gunt de openbare omroep ons een inkijkje bij de belastingdienst. Tien ambtenaren worden gevolgd tijdens het uitoefenen van hun job: lokale opsporingsagenten die onverwacht op de stoep staan bij mensen die hun belasting niet betalen, de douanier die mensen uit het verkeer plukt en hen de keuze geeft om hun schuld te vereffenen of hun auto achter te laten, de controleur die langs gaat bij burgers die hun kadastraal inkomen betwisten, of de ontvanger bij wie mensen komen aankloppen wanneer ze hun belasting niet kunnen betalen.

Later dit najaar

Pano

Pano © VRT

Pano omschrijven ze bij de VRT als een magazine met beklijvende reportages, waarin indringende kwesties behandeld worden die de Vlaming bezighouden. Een opvolger voor 'Koppen', dus.

Later dit najaar

Als de dijken breken

Als de dijken breken © VRT

Hooggespannen verwachtingen zijn er voor ‘Als de dijken breken’, een nieuwe prestigieuze zondagavondserie met een Vlaams-Nederlandse cast om u tegen te zeggen. Tom Audenaert, Tom Van Dyck, Susan Visser, Thomas Ryckewaert, Bianca Krijgsman, Daisy Van Praet, Gijs Scholten van Aschat, Ingrid De Vos en Loek Peters spelen prominente rollen. Het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen komen onder water te staan nadat een kustwering bezwijkt tijdens een storm. De inwoners slaan op de vlucht, maar kunnen nergens heen door de chaos die ontstaat. ‘Als de dijken breken’ is een coproductie tussen de EO en de VRT.

Later dit najaar

Truken van de foor

Truken van de foor © VRT

Freek Braeckman en Julie Van den Steen nemen ons dagelijks gedrag onder de loep. Waarom doen we wat we doen? Nemen we wel de trap als we moeten betalen voor de lift? Houden we ons wel aan de snelheidslimieten als we er iets mee kunnen winnen? Eten we gezonder van een geel of groen bord?

Later dit najaar

En verder ...

En verder ... © VRT

Maken een opgemerkte come-back: Ten Oorlog, Voor hetzelfde geld, Professor T., Hallo Televisie, Karakters, De Ridder, De Allesweter, Kalmte kan u redden, Het Huis en Het Eiland (herhaling). Vaste waarden zoals Thuis, Dagelijkse Kost en Blokken keren uiteraard ook terug.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook