Deze acteurs gebruikten De Kotmadam als springplank

De Kotmadam viert zijn 25ste verjaardag met een gloednieuw seizoen dat dit najaar wordt uitgezonden. Dat er nog steeds geen sleet zit op de langstlopende sitcom in Vlaanderen bewijzen de kijkcijfers van de herhalingen van de oude afleveringen die momenteel elke weekdag te zien zijn op VTM. Maar hoe is het intussen met de studenten van toen ? Zoals dat in een echt kot ook gebeurt, is het in 'De Kotmadam' een komen en gaan van studenten. Voor veel van die jonge acteurs was het programma dé springplank naar andere tv- en filmrollen. Een overzicht...

Tom Van Landuyt

Tom Van Landuyt © Gianni Barbieux/ /Photo News


Tom Van Landuyt (49) speelde van 1991 tot 1993 de rol van Billy. De Kotmadam was voor Van Landuyt de springplank naar films als 'Ad fundum' en 'She good fighter'. Daarna herinneren we hem vooral uit 'Windkracht 10', de Team Spirit-films, Flikken Maastricht, Mega Mindy en Zone Stad en als presentator van Quix. Hij is getrouwd met de Nederlandse actrice Angela Schijf. Samen hebben ze drie kinderen.

Geert Hunaerts

Geert Hunaerts © één


Geert Hunaerts (44) speelde van 1994 tot 1998 de rol van Jo. Behalve in de Team Spirit-films en -series speelde hij ook mee in o.a. Familie, Wittekerke, Flikken, Aspe en Zone Stad. In 2006 won hij survivalprogramma Stanley's Route en hij nam deel aan Steracteur Sterartiest. Intussen kennen we hem nog best als advocaat Peter Vlerick uit Thuis. Dit najaar wordt hij de nieuwe presentator van het VIJF-programma 'Help, mijn man is een klusser!'. Geert is getrouwd met Fien D'Heu. Samen hebben ze twee kinderen, dochter Lewis en zoon Sid.

Aron Wade

Aron Wade © Van Groenderbeeck/Photo News


Aron Wade (46) speelde van 1991 tot 1997 de rol van Koentje. Aron was enkele jaren wrapper bij Ketnet en speelde vijf jaar de rol van Akke in de jongerensoap W817 en acht jaar die van Sven Verschoten in de VTM-comedyserie Verschoten & Zoon. Hij speelde ook een seizoen mee in Thuis. Daarnaast staat hij ook veel op de theaterplanken en speelde hij in musicals over Mozart en Peter Pan.

Tine Van den Brande

Tine Van den Brande © Patrick De Roo/Photo News


Tine Van den Brande (48) speelde van 1995 tot 1995 de rol van Véronique. Van den Brande was vooral in politieseries te zien: Heterdaad, Flikken, Witse en Zone Stad. Ze had twee jaar een rol in Windkracht 10. Verder presenteerde ze o.a. Temptation Island, Niki's Geheim, Stanley's Route, Stressvakantie en Het Zesde Zintuig. Ze heeft één dochter, Ava.

Han Coucke

Han Coucke © Bert Van Den Broucke/Photo News


Han Coucke (41) speelde van 2002 tot 2006 de rol van Stef. Nadien speelde hij mee in o.a. Verschoten & zoon, LouisLouise, Witse, Aspe, Danni Lowinski en Bevergem. Daarnaast is Coucke vooral bekend als cabaretier. Samen met Frank Van Erum vormt hij het cabaretduo Gino Sancti. In 2008 speelde hij het typetje Han Solo in zijn theatershow Racist. Han Coucke is ook actief als regisseur en coach van verschillende cabaretiers.

Jelle Cleymans

Jelle Cleymans © Mark Renders/Photo News


Jelle Cleymans (31) verscheen voor het eerst op televisie in De Kotmadam in 1997. Hij was toen 11 jaar en speelde een van de kinderen die regelmatig snoep kwam kopen. De rol van Evert in de Ketnet-soap Spring in 2002 betekende zijn grote doorbraak. Zijn tweede grote televisierol kreeg hij in maart 2008, toen hij zijn opwachting maakte in Thuis als Jens De Belder. Die rol speelde hij tot 2015. Cleymans was vijf jaar Ketnetwrapper en speelde daarnaast mee in heel wat musicals waaronder Les Misérables, Kuifje: De Zonnetempel, Daens, Fiddler on the Roof, Robin Hood en '14-'18. Jelle Cleymans is ook een begenadigd zanger en muzikant. Hij bracht intussen drie albums uit.

Britt Van Der Borght

Britt Van Der Borght © Bert Van Den Broucke/Photo News


Britt Van Der Borght (43) speelde de rol van Ria Vranckx van 1994 tot 1998 en kwam nog even terug in De Kotmadam in 2012. Nadien speelde ze in vijf jaar de rol van Zoë Zonderland in de jongerensoap W817, waar ze haar echtgenoot Govert Deploige tegen het lijf liep. Ze speelde nadien ook mee in o.a. Verschoten & Zoon, Flikken, Zone Stad en Familie.

Pieter-Jan De Smet

Pieter-Jan De Smet © De Zondag


Pieter-Jan De Smet (48) speelde in de eerste drie seizoenen van De Kotmadam de rol van student / nerd avant -la-lettre Charles-Victor Blomme. Een rol die hij trouwens met moeite van zich af kon schudden. Nadien engageerde hij zich bij Theater Zuidpool, waar hij zowel als acteur als als muzikant/componist actief was. En als lid van De Piepkes, het muzikale alternatief voor de gladde kidspop waarmee hij niets te maken wil hebben.  

Pepijn Caudron

Pepijn Caudron © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photo News


Pepijn Caudron (41) speelde gedurende drie seizoenen (van 1998 tot 2001) de rol van Gentil in De Kotmadam. Nadien werkte hij vooral in het theater, o.a. bij Abattoir Fermé, KVS, NTG, Het Toneelhuis, Theater Malpertuis en HETPALEIS. In 'Los' van Jan Verheyen vertolkte Caudron de rol van het hoofdpersonage Tom Naegels. Zijn bekendste televisierol is die van Tom Dewindt in 'Kinderen van Dewindt'. Hij is ook actief als componist, muzikant en dj onder het pseudoniem Kreng.

Steve Geerts

Steve Geerts © Jan De Meuleneir/Photo News


Steve Geerts (42) speelde van 1997 tot 2000 de rol van Dieter in De Kotmadam. Sinsds 1998 is hij vast verbonden aan de KVS Brussel. Daarnaast speelde hij ook mee in o.a. Witse, Zone Stad, Aspe, De Ronde, Code 37, Danni Lowinski, Cordon en Loslopend Wild. Steve Geerts is samen met actrice Marianne Devriese: ze leerden elkaar kennen op de set van En Daarmee Basta!. Ze hebben drie dochters.

Marianne Devriese

Marianne Devriese © Danny Van Der Elst/Photo News


Marianne Devriese (37) speelde van 2002 tot 2006 de rol van studente Lies in De Kotmadam. Nadien speelde ze mee in verschillende tv-series waaronder Spoed, Wittekerke, Zone Stad, Danni Lowinski en Clan, maar haar grote passie ligt toch in het theater. Sinds 2013 vertolkt ze ook de rol van Evy Hermans in Familie. Ze is samen met Steve Geerts, met wie ze drie dochters heeft.

Helle Vanderheyden

Helle Vanderheyden © James Arthur/Photo News


De jongste van de bende, Helle Vanderheyden (26), speelt sinds 2013 de rol van studente Martha in De Kotmadam. In Geubels en de Belgen speelde ze de vrouw van Philippe Geubels. Sinds 2014 is ze lid van Prinsessia. En zingen kan ze als de beste: dat bewees ze o.a. ook al in de musicals Grease en Domino.

Helle Vanderheyden is de tweede van links op de foto.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook