De best betaalde actrices van 2016

Net zoals voor de acteurs maakte het Amerikaanse zakenblad Forbes ook een lijst met de actrices die het afgelopen jaar het meest verdienden, meer bepaald tussen 1 juni 2015 en 1 juni 2016.

Voor het tweede jaar op rij mag Jennifer Lawrence zich de best betaalde actrice noemen met een jaarloon van 40,5 miljoen euro. Daarmee doet ze het 11,5 procent beter dan in 2015. De Oscarwinnares wordt in de top drie op ruime afstand gevolgd door Melissa McCarthy met 33 miljoen dollar en Scarlett Johansson met 25 miljoen dollar. In de top tien staan verder bijna uitsluitend Amerikaanse actrices. Opvallende namen in het lijstje zijn de Chinese actrice Fan Bingbing en de Indiase Deepika Padukone.

1. Jennifer Lawrence (46 miljoen dollar)

1. Jennifer Lawrence (46 miljoen dollar) © Splash News/Photo News

De Oscarwinnares spijsde haar rekening met rollen in de laatste Hunger­games-film en de negende X-Men. Daarmee verdiende ze echter nog steeds een groot stuk minder dan de beste betaalde acteur in Hollywood. Ook daar blijft de loonkloof voor beroering zorgen.

2. Melissa McCarthy (33 miljoen dollar)

2. Melissa McCarthy (33 miljoen dollar) © Chase Roillins / Empics Entertainment / Photo News

Misschien een overwachte naam op de tweede plaats, maar toch. De actrice uit Bridesmaids en Gilmore Girls bewees vorig jaar al dat ze een affiche kan dragen met de films Tammy en Spy, en dit jaar speelt ze een van de hoofdrollen in de blockbuster Ghostbusters. McCarthy startte onlangs ook een plus size modelijn op.

3. Scarlett Johansson (25 miljoen dollar)

3. Scarlett Johansson (25 miljoen dollar) © Sunset Box/Allpix/Photo News

Scarlett Johansson is een van de leading ladies van Hollywood geworden dankzij haar rol in de actiefilm Lucy, die 459 miljoen dollar opbracht wereldwijd. Haar dikke loonfiche dit jaar is vooral te danken aan haar rollen in Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War en Hail, Caesar! Naast haar filmcarrière heeft Johansson ook nog deals met Dolce & Gabbana en Sodastream.

4. Jennifer Aniston (21 miljoen dollar)

4. Jennifer Aniston (21 miljoen dollar) © Michele Amoruso/Empics Entertainment/Photo News

Jennifer Aniston maakt de afgelopen jaren dan wel minder films, ze verdient er wel nog stevig haar brood mee. Het afgelopen jaar was ze te zien slechts één film : Mother's Day. Twaalf jaar na het einde van Friends is ze nog altijd heel populair en daar doen bedrijven zoals Emirates airlines, Smartwater, Aveeno en Living Proof maar al te graag een beroep op.

5. Fan Bingbing (17 miljoen dollar)

5. Fan Bingbing (17 miljoen dollar) © Piero Oliosi/Polaris/Photo News

De Chinese actrice is de vreemde eend in de bijt. Fan speelde het afgelopen jaar onder andere mee I Am Not Madame Bovary en League of Gods en is een echte ster in haar land. Ze heeft ook deals met Chopard en L'Oréal.

6. Charlize Theron (16,5 miljoen dollar)

6. Charlize Theron (16,5 miljoen dollar) © Splash News/Photo News

De Zuid-Afrikaanse actrice rijfde maar liefst 10 miljoen dollar binnen met haar rol van Ravenna in The Huntsman: Winter's War. Daarnaast heeft ze ook een zeer lucratieve deal met Dior.

The Huntsman: Winter’s War - een betoverend sprookje

7. Amy Adams (13,5 miljoen dollar)

7. Amy Adams (13,5 miljoen dollar) © Ian West/Empics Entertainment/Photo News

Amy Adams spijsde haar rekening vooral dankzij de rol van Lois Lane in Batman v Superman: Dawn of Justice en een winstgevende deal met MaxMara.

8. Julia Roberts (12 miljoen dollar)

8. Julia Roberts (12 miljoen dollar) © Splash News/Photo News

Julia Roberts dankt haar notering in deze lijst vooral aan haar deals met merken als Lancome, Givenchy en Calzedonia. Ze scoorde dit jaar ook door haar reünie met George Clooney in Money Monster en de film Mother's Day.

9. Mila Kunis (11 miljoen dollar)

9. Mila Kunis (11 miljoen dollar) © Tsuni/Photo News

Mila Kunis belandde op de negende plaats door haar rollen in de komedie Bad Moms en de tv-serie Family Guy. Ze heeft ook deals Gemfield (juwelen) en Jim Beam (Whisky).

10. Deepika Padukone (10 miljoen dollar)

10. Deepika Padukone (10 miljoen dollar) © Piero Oliosi/Polaris/Photo News

Verrassende nieuwkomer in deze lijst is de Bollywood-actrice Deepika Padukone. Ze is ook het uithangbord van verschillende merken zoals Nescafe en Yamaha.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook