Nu in de zalen (31 augustus)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Vincent

Vincent

De 17-jarige Vincent is een geboren wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Hij jaagt zijn familie de gordijnen in, doordat hij koste wat het kost hun ecologische voetafdruk wil verkleinen. Hij overtuigt zijn impulsieve tante Nikki om hem mee te nemen naar Frankrijk. Nikki maakt ervan gebruik om hem het leven van de zonnige kant te laten zien, maar Vincent is vastbesloten om in Parijs een drastische protestactie te ondernemen.

Regisseur : Christophe Van Rompaey
Met : Barbara Sarafian, Spencer Bogaert, Geert Van Rampelberg, Alexandra Lamy
Genre : Avontuur

Barbara Sarafian: beter dan ooit

Macbeth

Macbeth

Verfilming van het gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare. Macbeth vertelt het beroemde verhaal van een onverschrokken generaal die met zijn vrouw aan zijn zijde de troon van Schotland weet te bemachtigen. Verblind door ambitie en verteerd door wantrouwen wordt hij een tirannieke heerser die steeds verder verstrikt raakt in angst- en schuldgevoelens.

Regisseur : Justin Kurzel
Met : Michael Fassbender, Marion Cotillard, David Thewlis
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb

Shakespeare op het witte doek: de beste filmadaptaties

Mechanic : Resurrection

Mechanic : Resurrection

Na de dood van zijn partner is Arthur Bishop gestopt als huurmoordenaar. Maar veel tijd om op een tropisch eiland te genieten van zijn nieuwe liefde krijgt hij niet: zijn meest geduchte vijand kidnapt zijn vriendin Gina en dwingt hem zijn oude werk weer op te pakken. Bishop moet op drie continenten drie onmogelijke moordaanslagen plegen, die er ook nog eens uit moeten zien als ongelukken. Alleen dan blijft Gina in leven.

Regisseur : Dennis Gansel
Met : Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones, Michelle Yeoh
Genre : Thriller, Actie

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb

Top 5 : 1. Huisdiergeheimen

Top 5 : 1. Huisdiergeheimen

Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In The Secret Life of Pets (Huisdiergeheimen) volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.

Regisseur: Chris Renaud
Stemmen : Kevin Hart, Jenny Slate, Ellie Kemper, Albert Brooks, Lake Bell (Originele versie) / Sven De Leijer, Sebastien Dewaele, Eline De Munck, Bart Cannaerts, Sean D'hondt, Walter Baele, Warre Borgmans e.a. (Vlaamse versie)
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb

Top 5 : 2. Suicide Squad

Top 5 : 2. Suicide Squad

Het voelt goed om slecht te zijn... Stel een team van 's werelds meest gevaarlijke gevangen genomen superschurken samen en geef hen de meest krachtige wapens die er bestaan. Stuur ze vervolgens op missie om een onverslaanbare entiteit te vernietigen. Maar wat gebeurt er van zodra ze zich realiseren dat ze niet geselecteerd zijn om te slagen? Besluiten ze te sterven in een poging tot succes of wordt het ieder voor zich en breekt alle chaos los?

Regisseur: David Ayer
Met : Jared Leto, Margot Robbie, Will Smith, Cara Delevingne, Ben Affleck e.a.
Genre : Actie

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb

Top 5 : 3. Central Intelligence

Top 5 : 3. Central Intelligence

Een CIA-agent die als kind werd gepest gaat naar de reünie van zijn middelbare school. Hij beweert bezig te zijn met een uiterst geheim onderzoek en roept de hulp in van een accountant die vroeger bij hem op school zat en heel populair was. De onvoorspelbare CIA-agent sleept zijn oud-klasgenoot mee in een wereld van schietpartijen, verraad en spionage. Wanneer de brave accountant beseft in wat voor een gevaarlijke situatie hij beland is, is er geen weg terug meer.

Regisseur : Rawson Marshall Thurber
Met : Dwayne Johnson, Kevin Hart, Aaron Paul, Amy Ryan
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.6 op IMDb

Top 5 : 4. War Dogs

Top 5 : 4. War Dogs

Gebaseerd op waargebeurde feiten, volgt War Dogs twee bevriende twintigers die in Miami wonen tijdens de eerste oorlog in Irak. Ze proberen winst te maken met een nog vrij onbekend initiatief van de overheid; kleine ondernemingen kunnen bieden op contracten van het Amerikaanse leger. Ze beginnen klein maar al snel lopen de bedragen op en nemen zij het er goed van. Het duo krijgt het wel heel heet onder de voeten wanneer ze op het punt staan een 300 miljoen dollar deal te sluiten om het Afghaanse leger te bewapenen. Een deal die ze in contact brengt met een paar zeer verdachte partijen. Niet de meest onbelangrijke daarvan is de Amerikaanse overheid.

Regisseur : Todd Philips
Met : Miles Teller, Jonah Hill, Bradley Cooper
Genre : Oorlog, Komedie, Drama

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb

Top 5 : 5. Jason Bourne

Top 5 : 5. Jason Bourne

Matt Damon is terug als Jason Bourne in de nieuwe gelijknamige actie-thriller. Na The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum regisseert Paul Greengrass ook het nieuwe hoofdstuk uit de Bourne franchise.

In Jason Bourne keert de voormalige meest dodelijke agent van de CIA, Jason Bourne, terug vanuit de anonimiteit. Damon wordt in deze film bijgestaan door Alicia Vikander, Vincent Cassel en Tommy Lee Jones. Ook Julia Stiles keert terug in de Bourne cast. Gebaseerd op de personages gecreëerd door Robert Ludlum.

Regisseur : Paul Greengrass
Met : Matt Damon, Tommy Lee Jones, Alicia Vikander, Vincent Cassel, Julia Stiles
Genre : Thriller, Actie

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb

Matt Damon: van sympathieke knul tot superagent

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook