Nu in de zalen (7 september)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Ben-Hur

Ben-Hur


Ben-Hur vertelt het meeslepende verhaal van Judah Ben-Hur, een prins die vals wordt beschuldigd van verraad door zijn geadopteerde broer Messala, een officier in het Romeinse leger. Beroofd van zijn titel en gescheiden van zijn familie en de vrouw waarvan hij houdt, wordt Judah gedwongen tot slavernij. Hij keert na jaren op zee terug naar zijn vaderland op zoek naar wraak, maar in plaats daarvan vindt hij verlossing.

Gebaseerd op de tijdloze roman van Lewis Wallace: 'Ben-Hur: A Tale of the Christ'.

Regisseur : Timur Bekmambetov
Met : Jack Huston, Morgan Freeman, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro, Haluk Bilginer, Nazanin Boniadi
Genre : Historische film

Blood Father

Blood Father


Ex-gedetineerde John Link wordt na jaren herenigd met zijn eigenzinnige 16-jarige dochter. Zij wordt achternagezeten door leden van een Mexicaans drugskartel die erop uit zijn haar te vermoorden. Een bloedstollend kat-en-muis spel ontstaat in de woestijn van New Mexico, waarbij John tot het uiterste gaat en zijn leven op het spel zet om zijn dochter te beschermen...

Regisseur : Jean-François Richet
Met : Mel Gibson, Erin Moriarty, Diego Luna
Genre : Actie

Deze film heeft een score van 8.7 op IMDb

Frantz

Frantz


De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een Duits dorp bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk. Op een dag merkt ze de Fransman Adrien op die bloemen op hetzelfde graf legt. Zijn aanwezigheid zo kort na de Duitse nederlaag verhit de gemoederen in het dorp, maar Adrien laat zich niet zomaar afschrikken. Hij is naar Duitsland gekomen om zijn respect te tonen aan een Duitse jongen die dezelfde oorlog als hij meemaakte. Een jongen die zonder een oorlog wellicht ooit tot zijn vriendengroep had kunnen behoren. De ontmoeting tussen Anna en Adrien heeft een onverwachts effect op beide levens. Onzekerheden en angsten worden aangewakkerd, maar biedt ze beiden ook een bijzondere kans om de oorlog te verwerken en hun levensgeluk te hervinden.

Regisseur : François Ozon
Met : Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner
Genre : Drama

Top 5 : 1. Mechanic : Resurrection

Top 5 : 1. Mechanic : Resurrection


Na de dood van zijn partner is Arthur Bishop gestopt als huurmoordenaar. Maar veel tijd om op een tropisch eiland te genieten van zijn nieuwe liefde krijgt hij niet: zijn meest geduchte vijand kidnapt zijn vriendin Gina en dwingt hem zijn oude werk weer op te pakken. Bishop moet op drie continenten drie onmogelijke moordaanslagen plegen, die er ook nog eens uit moeten zien als ongelukken. Alleen dan blijft Gina in leven.

Regisseur : Dennis Gansel
Met : Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones, Michelle Yeoh
Genre : Thriller, Actie

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb

Top 5 : 2. Central Intelligence

Top 5 : 2. Central Intelligence


Een CIA-agent die als kind werd gepest gaat naar de reünie van zijn middelbare school. Hij beweert bezig te zijn met een uiterst geheim onderzoek en roept de hulp in van een accountant die vroeger bij hem op school zat en heel populair was. De onvoorspelbare CIA-agent sleept zijn oud-klasgenoot mee in een wereld van schietpartijen, verraad en spionage. Wanneer de brave accountant beseft in wat voor een gevaarlijke situatie hij beland is, is er geen weg terug meer.

Regisseur : Rawson Marshall Thurber
Met : Dwayne Johnson, Kevin Hart, Aaron Paul, Amy Ryan
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.6 op IMDb

Top 5 : 3. Suicide Squad

Top 5 : 3. Suicide Squad


Het voelt goed om slecht te zijn... Stel een team van 's werelds meest gevaarlijke gevangen genomen superschurken samen en geef hen de meest krachtige wapens die er bestaan. Stuur ze vervolgens op missie om een onverslaanbare entiteit te vernietigen. Maar wat gebeurt er van zodra ze zich realiseren dat ze niet geselecteerd zijn om te slagen? Besluiten ze te sterven in een poging tot succes of wordt het ieder voor zich en breekt alle chaos los?

Regisseur: David Ayer
Met : Jared Leto, Margot Robbie, Will Smith, Cara Delevingne, Ben Affleck e.a.
Genre : Actie

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb

Top 5 : 4. War Dogs

Top 5 : 4. War Dogs


Gebaseerd op waargebeurde feiten, volgt War Dogs twee bevriende twintigers die in Miami wonen tijdens de eerste oorlog in Irak. Ze proberen winst te maken met een nog vrij onbekend initiatief van de overheid; kleine ondernemingen kunnen bieden op contracten van het Amerikaanse leger. Ze beginnen klein maar al snel lopen de bedragen op en nemen zij het er goed van. Het duo krijgt het wel heel heet onder de voeten wanneer ze op het punt staan een 300 miljoen dollar deal te sluiten om het Afghaanse leger te bewapenen. Een deal die ze in contact brengt met een paar zeer verdachte partijen. Niet de meest onbelangrijke daarvan is de Amerikaanse overheid.

Regisseur : Todd Philips
Met : Miles Teller, Jonah Hill, Bradley Cooper
Genre : Oorlog, Komedie, Drama

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb

Top 5 : 5. Huisdiergeheimen

Top 5 : 5. Huisdiergeheimen


Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In The Secret Life of Pets (Huisdiergeheimen) volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.

Regisseur: Chris Renaud
Stemmen : Kevin Hart, Jenny Slate, Ellie Kemper, Albert Brooks, Lake Bell (Originele versie) / Sven De Leijer, Sebastien Dewaele, Eline De Munck, Bart Cannaerts, Sean D'hondt, Walter Baele, Warre Borgmans e.a. (Vlaamse versie)
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook