De best betaalde acteurs van 2016

Naar jaarlijkse gewoonte publiceerde het Amerikaanse zakenblad Forbes een lijst met de acteurs die het afgelopen jaar het meest verdienden, meer bepaald tussen 1 juni 2015 en 1 juni 2016. Helemaal bovenaan prijkt Dwayne Johnson. Hij verdiende het afgelopen jaar 64,5 miljoen dollar, meer dan dubbel zoveel als het jaar voordien. De top 5 wordt vervolledigd door Jackie Chan (61 miljoen dollar), Matt Damon (55 miljoen dollar), Tom Cruise (53 miljoen dollar) en Johnny Depp (48 miljoen dollar).

De best betaalde acteurs van 2016 © Photo News


Naar jaarlijkse gewoonte publiceerde het Amerikaanse zakenblad Forbes een lijst met de acteurs die het afgelopen jaar het meest verdienden, meer bepaald tussen 1 juni 2015 en 1 juni 2016.

Helemaal bovenaan prijkt Dwayne Johnson. Hij verdiende het afgelopen jaar 64,5 miljoen dollar, meer dan dubbel zoveel als het jaar voordien. De top 5 wordt vervolledigd door Jackie Chan (61 miljoen dollar), Matt Damon (55 miljoen dollar), Tom Cruise (53 miljoen dollar) en Johnny Depp (48 miljoen dollar).

Deze vijf acteurs verdienen een pak meer dan de best betaalde actrice, Jennifer Lawrence. De Hunger Games-actrice rijfde in 2016 46 miljoen dollar binnen. Zeker niet onaardig, maar toch bijna 20 miljoen dollar minder dan haar mannelijke evenknie. Ook in Hollywood blijft de loonkloof voor beroering zorgen.

De best betaalde actrices van 2016

1 Dwayne 'The Rock' Johnson (64,5 miljoen dollar)

1 Dwayne 'The Rock' Johnson (64,5 miljoen dollar) © Sunset Box/Allpix/Photo News


De voormalige worstelaar Dwayne 'The Rock' Johnson verdiende zijn geld in 2016 vooral met de actiekomedie 'Central intelligence', maar ook met 'Fast 8' en zijn rol in de 'Baywatch'-verfilming die nog moet uitkomen. Hij stoot Robert Downey Jr. van de troon, die naar de achtste plaats tuimelt.

2 Jackie Chan (61 miljoen dollar)

2 Jackie Chan (61 miljoen dollar) © Sunset Box/Allpix/Photo News


De grootste Chinese filmster kreeg een boost dankzij zijn rol in Dragon Blade, die in China bijvoorbeeld 120 miljoen dollar opbracht. Daarnaast heeft hij genoeg sponsordeals om Jay-Z jaloers te maken. Zo verdeelt hij een uitgebreid pakket merchandise en bezit hij ook zijn eigen cinemaketen. Zijn stem was ook te horen in Kung Fu Panda 3.

3 Matt Damon (55 miljoen dollar)

3 Matt Damon (55 miljoen dollar) © Matt Crossick/Empics Entertainment/Photo News


Matt Damons dankt zijn inkomsten van het afgelopen jaar vooral aan het succes van 'The Martian'. Daarnaast keerde hij ook terug als Jason Bourne in de nieuwe gelijknamige actie-thriller die het ook ontzettend goed doet aan de box office.

4 Tom Cruise (53 miljoen dollar)

4 Tom Cruise (53 miljoen dollar) © Dennis Van Tine/Starmaxinc.Com/Empics Entertainment/Photo News


Tom Cruise verzilverde zijn rol van Ethan Hunt nogmaals in 'Mission: Impossible - Rogue Nation', ook bij ons weken aan een stuk de populairste film, en intussen staat er nog een Mission: Impossible-film op stapel.

5 Johnny Depp (48 miljoen dollar)

5 Johnny Depp (48 miljoen dollar) © Splash News/Photo News


Johnny Depp kroop voor de vijfde keer in de huid van Jack Sparrow in 'Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales' en dat legde hem geen windeieren. Hij speelde ook rol van FBI informant Whitey Bulger in Black Mass en kroop opnieuw in de huid van de Mad Hatter in 'Alice Through the Looking Glass'.

6 Ben Affleck (46 miljoen dollar)

6 Ben Affleck (46 miljoen dollar) © Daniel Leal-Olivas/Empics Entertainment/Photo News


Ben Affleck verdiende het afgelopen jaar het meest in zijn carrière dankzij 'Batman vs Superman : Dawn of Justice'. Die film bracht wereldwijd meer dan 870 miljoen dollar op.

7 Vin Diesel (35 miljoen dollar)

7 Vin Diesel (35 miljoen dollar) © Hahn Lionel/Empics Entertainment/Photo News


Vin Diesel verdiende het afgelopen jaar ook al het meest in zijn carrière ooit dankzij 'Furious 8' en 'Guardians of the Galaxy 2', die volgend jaar uitkomen. Met 100 miljoen Facebookfans is de acteur dan ook wereldwijd erg populair.

8 Shah Rukh Khan (33 miljoen dollar)

8 Shah Rukh Khan (33 miljoen dollar) © Yui Mok/Empics Entertainment/Photo News


De populaire Bollywoodacteur Shah Rukh Khan rijgt de succesproducties aan elkaar. Daarnaast haalt hij een flink deel van zijn inkomsten uit reclamedeals.

9 Robert Downey Jr. (33 miljoen dollar)

9 Robert Downey Jr. (33 miljoen dollar) © Sunset Box/Allpix/Photo News


Robert Downey Jr was drie jaar op rij de best betaalde acteur in Hollywood, maar dit jaar verdiende hij zowat 58% minder dan vorig jaar. Hij haalde zijn inkomsten grotendeels uit 'Captain America: Civil War' en een deal met de Tawainese smartphoneproducent HTC.

10 Akshay Kumar (31 miljoen dollar)

10 Akshay Kumar (31 miljoen dollar) © Splash News/Photo News


Kumar is een van de drukst bezette acteurs van Bollywood, met een gemiddelde van vier films per jaar. Daarnaast heeft hij ook heel wat lucratieve sponsordeals met onder andere Honda en een zuivelproducent.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook