Is Hollywood hen vergeten?

Van deze actrices en acteurs hoorden we al een eeuwigheid niets meer!

Is Hollywood hen vergeten?

Hoe zou het eigenlijk zijn met Catherine Zeta-Jones? Eind jaren negentig kon je er donder op zeggen: hadden filmmakers een rol in gedachten die een combinatie vormde van mysterieuze schoonheid en harde tante, dan dachten ze aan haar. Zo acteerde ze in The Legend of Zorro, Entrapment en Ocean’s Twelve. Later verkoos ze een rustig leven met haar echtgenoot Michael Douglas boven het zware bestaan van een bekende actrice. Kwatongen beweren echter haar bipolaire stoornis en haar leeftijd haar de das omdeden. Ze is niet de enige actrice voor wie de Hollywooddeur stevig lijkt te zijn dichtgetrokken. Een overzicht.

Kim Basinger

Kim Basinger

Ze begon als model maar maakte de overstap naar Hollywood, was een Bondgirl en het liefje van Batman voor ze even pauze nam om kinderen op de wereld te zetten. Nadien werd L.A. Confidential het hoogtepunt van haar carrière: in die meesterlijke misdaadfilm speelde ze een dame van lichte zeden, een rol waarvoor ze werd beloond met een Oscar. Verder zagen we haar opgemerkte verschijning in 8 Mile, de film die rond Eminem draaide. Sindsdien is het echter stil rond Kim Basinger.

Demi Moore

Demi Moore © Photonews

Demi Moore was in de jaren negentig een veelgevraagd actrice: ze was te zien in A Few Good Men en Indecent Proposal om een paar jaar daarna al haar kleren uit te trekken in Striptease. Een discutabele carrièrezet, want die film werd niet te best onthaald. Demi probeerde de meubelen te redden door de hoofdrol te vertolken in G.I. Jane, maar ook op die manier imponeerde ze de critici niet. Haar rol in Margin Call kon op meer bijval rekenen. Daarna verdween Demetria - zoals ze echt heet - van het voorplan.

Wesley Snipes

Wesley Snipes © Photonews

Nog zo’n jaren negentig-icoon is Wesley Snipes. Hij was te zien in een waslijst aan actiefilms, waaronder Money Train, Murder at 1600 en Blade en haalde de dollarflappen vlot binnen tot hij veroordeeld werd voor belastingfraude en een paar jaar moest brommen. Sindsdien staat zijn Hollywoodcarrière - als we The Expendables 3 even niet meerekenen - op een laag pitje.

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin © Photonews

Keviiin! Die uitroep herinnert iedereen die jong was in de jaren negentig zich nog wel uit Home Alone, de kaskraker over het jongetje dat alleen achterbleef in een groot huis omdat z’n ouders hem vergaten mee te nemen op vakantie. Er kwam een vervolg, Home Alone 2: Lost in New York, waarin de familie er warempel weer in slaagde om Kevin kwijt te raken en Culkin vertolkte nog de hoofdrol in Richie Rich. Daarna verdween hij in de anonimiteit, tot bekend raakte dat hij een relatie had met Mila Kunis. Die liep later spaak. In 2004 werd hij opgepakt voor het bezit van marihuana. Hij is lid van een band, The Pizza Underground, die nummers van The Velvet Underground covert.

Don Johnson

Don Johnson © Photonews

Don Johnson was een ware vrouwenmagneet in de jaren tachtig. De redenen waren velerlei: zijn looks, het feit dat hij een beetje kon zingen en bovenal zijn populariteit als acteur. Vooral de rol van detective Sonny Crockett in Miami Vice legde hem geen windeieren. Later doofde zijn muziekcarrière langzaam uit en ook als acteur zien we hem nog weinig op tv.

Mike Myers

Mike Myers © Photonews

Mike Myers werd een ster door de film Wayne’s World en bovenal is iedereen vertrouwd met zijn kenmerkende Austin Powers-tronie. Na de waanzinnig populaire films rond de doldwaze spion bekoelde de Myers-hype. Hij dook nog op in ‘Inglorious Basterds’ maar nadien hebben we niets meer van ‘m vernomen.

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar

Ook Sarah Michelle Gellar was hot in de jaren negentig. Dat kwam vooral door haar hoofdrol in het lichtvoetige ‘Buffy The Vampire Slayer’, waarvoor ze zelfs werd bedacht met een Golden Globe-nominatie. Ze acteerde verder in ‘I Know What You Did Last Summer’ en ‘Cruel Intentions’. Later zag je haar enkel nog in tv-films. Daarna ging de deur naar Hollywood dicht.

Chuck Norris

Chuck Norris © Photonews

Chuck Norris joeg in zijn hoogdagen tegenstanders de stuipen op het lijf door alleen maar naar hen te kijken. Hij werd bekend door een resem films waarin flink werd geknokt en uiteraard door de serie ‘Walker, Texas Ranger’ waarin hij op strenge doch rechtvaardige manier de orde handhaafde. In 2012 had hij nog een rolletje in ‘The Expendables 2’, maar nu is het opvallend kalm rond de actieheld.

Priscilla Presley

Priscilla Presley

Priscilla Presley vertolkte rollen in Dallas en in de The Naked Gun-serie, maar op dit moment heeft ze al zeventien jaar geen filmset meer gezien. Haar laatste wapenfeiten waren Britse mimeproducties.

Katherine Heigl

Katherine Heigl © Photonews

In het begin van de jaren nul leek Katherine Heigl het helemaal te gaan maken in Hollywood. De ravissante blonde actrice verblijdde de kijker met lichtvoetige komedies zoals daar zijn Knocked Up, 27 Dresses en The Ringer. De meningen over waarom de motor vervolgens stokte lopen uiteen. Volgens bepaalde collega’s was Katherine onuitstaanbaar op de set, anderen vonden het een foute zet dat ze haar eigen films begon te bekritiseren en tot slot doet het gerucht ook de ronde dat de gevestigde orde in Hollywood vrouwen die ronduit zeggen wat ze denken probeert weg te pesten. En Mevrouw Heigl zegt blijkbaar altijd wat ze denkt.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook