Nu in de zalen (19 oktober)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Inferno

Inferno

De beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, Robert Langdon wordt wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes die verband hebben met het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks hem te ontsnappen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen.

Regisseur : Ron Howard
Met : Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Ben Foster, Omar Sy, Sidse Babett Knudsen
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Prooi

Prooi

Na de vondst van een gruwelijk afgeslacht boerengezin net buiten Amsterdam, roept de politie de hulp in van Artis-dierenarts Lizzy. Zij ziet direct wat de bloederige verminkingen moet hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Niemand gelooft haar en pas na een bloedbad in het Vondelpark stemmen de autoriteiten in met haar plan om de Britse jager Jack in te zetten. Lizzy’s vriend Dave heeft zijn bedenkingen vanwege het amoureuze verleden van Jack en Lizzy. Maar ook hij moet toegeven dat Jack hun beste kans is om meer bloedvergieten in de straten van Amsterdam te voorkomen. De jacht is geopend…

Deze film is niet aangeraden voor kinderen jonger dan 16 jaar.

Regisseur : Dick Maas
Met : Viktor Löw, Sophie van Winden, Julian Looman, Mark Frost, Rinus Krul
Genre : Thriller

Brice de Nice 3

Brice de Nice 3

Brice is terug. Tien jaar geleden verliet hij het ouderlijk huis om te gaan surfen. De wereld is veranderd, maar hij niet. Wanneer zijn beste vriend Marius hem opbelt voor hulp, gaat hij op avontuur naar de andere kant van de wereld. Reizen verruimt de geest maar blijft hij de koning van het surfen?

Regisseur : James Huth
Met : Jean Dujardin, Clovis Cornillac, Bruno Salomone
Genre : Komedie

Mal de Pierres

Mal de Pierres

Een weelderig romantisch drama over een vrijzinnige vrouw die vastgeroest zit in een liefdeloos huwelijk en verliefd wordt op een andere man.

Regisseur : Nicole Garcia
Met : Marion Cotillard, Louis Garrel
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb.

Top 5 : 1. Bridget Jones's Baby

Top 5 : 1. Bridget Jones's Baby

Na een relatiebreuk met Mark Darcy, is Bridget Jones haar "lang en gelukkig leven" niet echt verlopen volgens plan. In de veertig en alweer vrijgezel, besluit ze zich te focussen op haar job als nieuwsproducer en omringt ze zichzelf met oude en nieuwe vrienden. Eindelijk heeft Bridget eens alles volledig onder controle. Wat zou er nog mis kunnen lopen?  Dan neemt haar liefdesleven een nieuwe wending wanneer Bridget de stijlvolle Amerikaan Jack ontmoet, de man die alles is wat Mr. Darcy niet is. Compleet onverwacht blijkt Bridget zwanger te zijn, maar ze kan maar met vijftig procent zekerheid zeggen wie de vader van haar kind is.

Regisseur : Peter Cattaneo
Met : Renée Zellweger, Colin Firth, Gemma Jones, Patrick Dempsey...
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb.

De metamorfose van Bridget Jones

Top 5 : 2. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Top 5 : 2. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Tiener Jacob volgt aanwijzingen, die hem naar een mysterieus eiland leiden. Daar ontdekt hij de ruïnes van Miss Peregrine's school voor bijzondere kinderen. Terwijl hij de verlaten gangen en slaapkamers verkent, ontdekt hij dat de bewoners ongelofelijke krachten bezaten. En dat ze misschien nog leven...
 
Regisseur : Tim Burton
Met : Eva Green, Samuel L. Jackson, Judy Dench...
Genre : Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.9 op IMDb.

De wondere wereld van Tim Burton

Top 5 : 3. Deepwater Horizon

Top 5 : 3. Deepwater Horizon

Op 20 april 2010 vond een zware ontploffing plaats op het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico, met één van de grootste ecologische rampen ooit tot gevolg. Dit verhaal is een eerbetoon aan de moedige mannen en vrouwen die hun leven gewaagd hebben om anderen aan boord te redden.

Regisseur : Peter Berg
Met : Dylan O'Brien, Mark Wahlberg, Kate Hudson,...
Genre : Thriller, Actie, Drama

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb

Top 5 : 4. Nerve

Top 5 : 4. Nerve

De brave studente Vee wil niet langer onzichtbaar zijn. Aangespoord door haar vrienden, meldt ze zich aan voor het populaire onlinespel NERVE. Kijkers betalen om te zien hoe spelers hun uitdagingen aangaan. De beloning: geld en eeuwige roem. Eén uitdaging lijkt Vee weinig kwaad te kunnen. Maar wanneer de kijkers haar aan de knappe Ian koppelen, verliest ze zich in het sensationele spel. Ze gaat steeds riskantere uitdagingen aan. Dan neemt het spel een sinistere wending: ze verliest de controle en haar hele toekomst staat op het spel. Voor Vee is het nu alles of niets....

Regisseur : Henry Joost & Ariel Schulman
Met : Juliette Lewis, Emma Roberts, Dave Franco
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 7.0 op IMDb.

Nerve: voer voor millennials

Top 5 : 5. Don't Breathe

Top 5 : 5. Don't Breathe

Money hoort over een blinde veteraan die alleen woont en weleens een grote som geld zou kunnen bezitten. Alex is niet blij met de klus maar Rocky staat te popelen om snel geld te verdienen. Als ze vervolgens bij het enige bewoonde huis van het blok staan en de rottweiler van de eigenaar hebben weten te kalmeren, slagen ze erin om binnen te komen. Al snel wordt duidelijk dat de eigenaar dan wel blind mag zijn maar verre van hulpeloos is.

Regisseur : Fede Alvarez
Met : Dylan Minnette, Daniel Zovatto, Stephen Lang,...
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook