Nu in de zalen (26 oktober)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

De Premier

De Premier


De Belgische eerste minister wordt op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan... de president van De Verenigde Staten. De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen. Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.

Deze film is niet aangeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Regisseur : Erik Van Looy
Met : Koen De Bouw, Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch, Dirk Roofthooft, Wim Willaert
Genre : Thriller

'De Premier': een leuk gesprek met Koen De Bouw

Win een duoticket voor De Premier !

Doctor Strange

Doctor Strange


In Marvel’s Doctor Strange volgen we het verhaal van de wereldberoemde en arrogante neurochirurg Dr. Stephen Strange. Zijn leven verandert compleet na een verschrikkelijk auto-ongeluk. Zijn handen raken hierbij dermate gewond, waardoor zijn carrière als chirurg voorbij is. Noodgedwongen gaat hij op zoek naar hoop en genezing in de mysterieuze plaats Kamar-Taj. Hij komt erachter dat dit niet alleen een plek voor genezing is, maar ook het strijdtoneel tegen onzichtbare duistere krachten die vastbesloten zijn om onze realiteit op de Aarde te vernietigen. Strange leert nieuwe magische krachten te gebruiken om de Aarde te beschermen tegen dit kwaad uit andere dimensies. Hij staat voor de keuze om terug te keren naar zijn gelukkige bestaan vol aanzien, of om alles achter te laten en de wereld te verdedigen als machtigste magiër die er bestaat.

Regisseur : Scott Derrickson
Met : Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen
Genre : Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.7 op IMDb.

I, Daniel Blake

I, Daniel Blake


Daniel Blake, 59, heeft voornamelijk gewerkt als timmerman in het noordoosten van Engeland. Nu heeft hij voor het eerst in zijn leven de hulp van de overheid nodig, omdat hij ziek is. Hij komt in contact met alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen. Daniel en Katie bevinden zich allebei in een niemandsland en zitten verstrikt in de bureaucratie van het huidige Groot-Brittannië.

Deze film is niet aangeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Regisseur : Ken Loach
Met : Dave Johns, Hayley Squires, Dylan McKiernan
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 8.3 op IMDb.

De Buurtpolitie: De Grote Geldroof

De Buurtpolitie: De Grote Geldroof


Bij een brutale inbraak wordt onder andere een replica van een antiek beeld gestolen. Rechercheurs Eric en Brigitte zetten de achtervolging in. Wanneer tijdens de vlucht de achterklep van de bestelwagen van de dieven openvliegt, valt het gestolen beeld stuk op straat. Tot grote verbazing van de achtervolgende agenten én van de inbrekers ligt de straat plots bezaaid met honderden geldbriefjes die gretig opgeraapt worden door tientallen omstaanders. Het is nu aan de rechercheurs om niet enkel de dieven te klissen, maar ook het gestolen geld terug te verzamelen.

Regisseur : Dennis Vanslembrouck
Met : Willy Herremans, Eric Peeters, Manoe Frateur, Ilse la Monaca
Genre : Drama

Sinterklaas en het mysterie op de stoomboot

Sinterklaas en het mysterie op de stoomboot


Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich om op de stoomboot zogenaamde 'Blafspray' over alle cadeautjes te spuiten. Zo krijgen alle kinderen straks de 'Blafhoest', waar Dr. Vleugelaar alleen voor veel geld het medicijn voor heeft! Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Zeker omdat er ook een échte hond aan boord is, die de Pieten in Spanje gevonden hebben. Het is de verdwaalde hond van Sophie, die hoopt dat de Club van Sinterklaas het diertje weer bij haar kan brengen. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd te ontsmetten én het hondje veilig thuis te brengen?

Regisseur : Ruud Schuurman
Met : Sven De Ridder, Pieter Verhelst, Kobe Van Herwegen
Genre : Familie, Avontuur

Sausage Party

Sausage Party


Een komische animatiefilm voor volwassenen, waarin verschillende etenswaren in een supermarkt zich nietsvermoedend laten meenemen door mensen die boodschappen doen. Pas later komen ze erachter dat ze worden geschild, gekookt, gebakken, gegrild en opgegeten... Een horrorscenario voor alle wortels, hotdogworstjes, aardappels en hun eetbare vrienden!

Deze film is niet aangeraden voor kinderen jonger dan 16 jaar.

Regisseurs : Conrad Vernon & Greg Tiernan
Met de stemmen van o.a. Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, James Franco en Michael Cera.
Genre : Komedie, Animatie

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb.

Trolls

Trolls


Ontdek het verhaal van de altijd blije trollen, die alleen maar willen zingen en de grappige maar altijd humeurige Bergens, die alleen gelukkig zijn wanneer hun buikjes zijn gevuld met trollen.

Regisseur : Mike Mitchell
Met de stemmen van o.a. Anna Kendrick, Justin Timberlake, Russell Brand, James Corden, Zooey Deschanel (O.V.)
Genre : Animatie, Familie

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb.

Top 5 : 1. Inferno

Top 5 : 1. Inferno


De beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, Robert Langdon wordt wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes die verband hebben met het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks hem te ontsnappen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen.

Regisseur : Ron Howard
Met : Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Ben Foster, Omar Sy, Sidse Babett Knudsen
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Top 5 : 2. Bridget Jones's Baby

Top 5 : 2. Bridget Jones's Baby


Na een relatiebreuk met Mark Darcy, is Bridget Jones haar "lang en gelukkig leven" niet echt verlopen volgens plan. In de veertig en alweer vrijgezel, besluit ze zich te focussen op haar job als nieuwsproducer en omringt ze zichzelf met oude en nieuwe vrienden. Eindelijk heeft Bridget eens alles volledig onder controle. Wat zou er nog mis kunnen lopen?  Dan neemt haar liefdesleven een nieuwe wending wanneer Bridget de stijlvolle Amerikaan Jack ontmoet, de man die alles is wat Mr. Darcy niet is. Compleet onverwacht blijkt Bridget zwanger te zijn, maar ze kan maar met vijftig procent zekerheid zeggen wie de vader van haar kind is.

Regisseur : Peter Cattaneo
Met : Renée Zellweger, Colin Firth, Gemma Jones, Patrick Dempsey...
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb.

De metamorfose van Bridget Jones

Top 5 : 3. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Top 5 : 3. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children


Tiener Jacob volgt aanwijzingen die hem naar een mysterieus eiland leiden. Daar ontdekt hij de ruïnes van Miss Peregrine's school voor bijzondere kinderen. Terwijl hij de verlaten gangen en slaapkamers verkent, ontdekt hij dat de bewoners ongelofelijke krachten bezaten. En dat ze misschien nog leven...
 
Regisseur : Tim Burton
Met : Eva Green, Samuel L. Jackson, Judy Dench...
Genre : Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.9 op IMDb.

De wondere wereld van Tim Burton

Top 5 : 4. Nerve

Top 5 : 4. Nerve


De brave studente Vee wil niet langer onzichtbaar zijn. Aangespoord door haar vrienden, meldt ze zich aan voor het populaire onlinespel NERVE. Kijkers betalen om te zien hoe spelers hun uitdagingen aangaan. De beloning: geld en eeuwige roem. Eén uitdaging lijkt Vee weinig kwaad te kunnen. Maar wanneer de kijkers haar aan de knappe Ian koppelen, verliest ze zich in het sensationele spel. Ze gaat steeds riskantere uitdagingen aan. Dan neemt het spel een sinistere wending: ze verliest de controle en haar hele toekomst staat op het spel. Voor Vee is het nu alles of niets....

Regisseur : Henry Joost & Ariel Schulman
Met : Juliette Lewis, Emma Roberts, Dave Franco
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 7.0 op IMDb.

Nerve: voer voor millennials

Top 5 : 5. Deepwater Horizon

Top 5 : 5. Deepwater Horizon


Op 20 april 2010 vond een zware ontploffing plaats op het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico, met één van de grootste ecologische rampen ooit tot gevolg. Dit verhaal is een eerbetoon aan de moedige mannen en vrouwen die hun leven gewaagd hebben om anderen aan boord te redden.

Regisseur : Peter Berg
Met : Dylan O'Brien, Mark Wahlberg, Kate Hudson,...
Genre : Thriller, Actie, Drama

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook