5 redenen om Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows te bekijken

5 redenen om Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows te bekijken

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows is nu beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On Demand-knop van je afstandsbediening. Ontdek hier 5 redenen om deze dolkomische actiefilm zeker te bekijken!

Nadat opperschurk Shredder uit gevangenschap ontsnapt, bundelt hij zijn krachten met de gestoorde wetenschapper Baxter Stockman en zijn twee hulpjes Bebop en Rocksteady. Samen onthullen ze een duivels plan om de wereld over te nemen. Wanneer de Turtles zich klaarmaken om Shredder en zijn team tegen te houden, komen ze voor een nog groter kwaad te staan met gelijkaardige intenties: de beruchte Krang.

Een trip down memory lane

Een trip down memory lane


‘Out of the Shadows’ is pure nostalgie voor Teenage Mutant Ninja-fans en soms zijn de actiescènes er zo over dat je ze toch weer indrukwekkend gaat vinden. Veel soortgelijke films willen tegenwoordig zo realistisch mogelijk uitpakken, maar daar heeft regisseur Dave Green duidelijk geen boodschap aan. Het is bijvoorbeeld likkebaarden wanneer de Turtles in een vrachtvliegtuig vechten tegen een menselijke neushoorn in een tank. Bovendien gaat het al vanaf het begin behoorlijk hard en zakt het tempo nergens in.

Kleurrijke figuren

Kleurrijke figuren


Het zootje ongeregeld dat de film bevolkt, is nooit gezien: Shredder, de absolute schurk, de neushoorn Rocksteady, Bebop het everzwijn met de paarse hanenkam en slechterik Krang, een soort van hersenvormig wezen in een robotpak. Gesneden koek voor nostalgische fans die hun jeugdhelden nog eens willen ontmoeten in 3D. Ook voor wie Megan Fox nog een keer aan het werk wil zien is dit een aangenaam tussendoortje.

3D-animatie en muziek

3D-animatie en muziek


De 3D-animatie zit stevig in elkaar. Dat hoeft niet te verwonderen als je weet dat Lula Carvalho dat gedeelte voor z’n rekening mocht nemen: de man nam eerder ‘Narcos’ onder handen. Steve Jablonski tekende voor de muziek, iets wat hij eerder al deed voor de Transformers-films. Aan het begin van de film laat hij een remix van het alombekende Teenage Mutant-themanummer op je los die bijzonder geslaagd mag genoemd worden.

Humor

Humor


Gelukkig zit er ook de nodige humor in de film. Vooral de Turtles zelf, Bebop en Rocksteady zorgen geregeld voor de komische noot.

Entertainment

Entertainment


Een hoogstaand cinematografisch werk kan je ‘Out of the Shadows’ niet noemen, maar dat neemt niet weg dat het entertainmentgehalte hoog genoeg ligt om je een leuke tijd voor het scherm te bezorgen. Hij is geschikt voor jong en oud en men laat de suggestie voor een vervolg open, waardoor fans zich al kunnen verlekkeren op het volgende deel. ‘Out of the Shadows’ komt als explosieve en komische actiefilm ook iets beter uit de verf dan z’n voorganger.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On Demand-knop van je afstandsbediening

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook