Nu in de zalen (2 november)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

The Girl on the Train

The Girl on the Train


De gescheiden Rachel Watson ziet tijdens de dagelijkse rit naar haar werk altijd een in haar ogen perfect stel: Megan en Scott Hipwell. Het verhaal krijgt echter een heel donker randje als Rachel iets gruwelijks ontdekt. Daarna wordt ze op een dag onverklaarbaar gewond wakker en is Megan vermist. Terwijl Rachel verstrikt raakt in de vermissingszaak, gaat ze op eigen houtje op onderzoek.

Regisseur : Tate Taylor
Met : Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Luke Evans, Justin Theroux
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb.

Emily Blunt: meer dan een mooi snoetje

Snowden

Snowden


De jonge, enthousiaste en idealistische Edward Snowden dacht dat zijn droom werkelijkheid werd toen hij aan de slag ging bij de CIA en de NSA. Al snel ontdekt hij echter dat de Amerikaanse inlichtingendiensten zich schuldig maken aan cyber-surveillance. De NSA, gesteund door grote bedrijven, schendt de grondwet door bergen van gegevens te verzamelen en alle vormen van telecommunicatie wereldwijd te volgen. Snowden is geshockeerd door deze systematische inbreuk op ons privéleven en besluit om bewijsmateriaal te verzamelen. Als klokkenluider maakt hij dat alles openbaar en offert hij zijn vrijheid en privacy op. In juni 2013 ondergaan twee journalisten een risicovolle onderneming en ontmoeten ze hem in zijn hotelkamer in Hong Kong. In een race tegen de klok proberen ze de onweerlegbare bewijzen tegen Snowden te analyseren voor hun publicatie. De onthullingen die in deze kamer zullen gebeuren vormen de kern van het grootste spionageschandaal in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Regisseur : Oliver Stone
Met : Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Nicolas Cage, Zachary Quinto, Scott Eastwood
Genre : Biografische film

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb.

The Accountant

The Accountant


Christian Wolff is een wiskunde genie met aanzienlijk meer affiniteit voor cijfers dan ieder ander. Achter de deuren van een klein onopvallend accountants kantoor werkt hij als freelance accountant voor een van 's werelds machtigste criminele organisaties. Christian neemt samen met de afdeling misdaadhandhaving van het ministerie van Financiën, gerund door Ray King, een nieuwe cliënt aan: een vooruitstrevend roboticabedrijf. Een boekhoudkundig medewerkster heeft ontdekt dat er miljoenen dollars zijn verdwenen en dat moet tot op de bodem worden uitgezocht. Wanneer Christian de boekhouding grondig doorloopt en steeds dichter bij de waarheid komt, loopt ook het aantal dodelijke slachtoffers steeds verder op.

Regisseur : Gavin O'Connor
Met : Ben Affleck, Anna Kendrick, Jonathan Kimble Simmons, Jon Bernthal
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.7 op IMDb.

Train to Busan

Train to Busan


Wanneer een een zombievirus uitbreekt in Zuid-Korea, proberen een aantal reizigers te overleven tijdens een treinrit van Seoul naar Busan.

Regisseur : Sang-Ho Yeon
Met : Gong Yoo, Kim Soo-Ahn, Yu-mi Jeong
Genre : Thriller, Horror

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb.

Top 5 : 1. Doctor Strange

Top 5 : 1. Doctor Strange


In Marvel’s Doctor Strange volgen we het verhaal van de wereldberoemde en arrogante neurochirurg Dr. Stephen Strange. Zijn leven verandert compleet na een verschrikkelijk auto-ongeluk. Zijn handen raken hierbij dermate gewond, waardoor zijn carrière als chirurg voorbij is. Noodgedwongen gaat hij op zoek naar hoop en genezing in de mysterieuze plaats Kamar-Taj. Hij komt erachter dat dit niet alleen een plek voor genezing is, maar ook het strijdtoneel tegen onzichtbare duistere krachten die vastbesloten zijn om onze realiteit op de Aarde te vernietigen. Strange leert nieuwe magische krachten te gebruiken om de Aarde te beschermen tegen dit kwaad uit andere dimensies. Hij staat voor de keuze om terug te keren naar zijn gelukkige bestaan vol aanzien, of om alles achter te laten en de wereld te verdedigen als machtigste magiër die er bestaat.

Regisseur : Scott Derrickson
Met : Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen
Genre : Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.7 op IMDb.

Top 5 : 2. Inferno

Top 5 : 2. Inferno


De beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, Robert Langdon wordt wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes die verband hebben met het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks hem te ontsnappen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen.

Regisseur : Ron Howard
Met : Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Ben Foster, Omar Sy, Sidse Babett Knudsen
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Top 5 : 3. Trolls

Top 5 : 3. Trolls


Ontdek het verhaal van de altijd blije trollen, die alleen maar willen zingen en de grappige maar altijd humeurige Bergens, die alleen gelukkig zijn wanneer hun buikjes zijn gevuld met trollen.

Regisseur : Mike Mitchell
Met de stemmen van o.a. Anna Kendrick, Justin Timberlake, Russell Brand, James Corden, Zooey Deschanel (O.V.)
Genre : Animatie, Familie

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb.

Top 5 : 4. Bridget Jones's Baby

Top 5 : 4. Bridget Jones's Baby


Na een relatiebreuk met Mark Darcy, is Bridget Jones haar "lang en gelukkig leven" niet echt verlopen volgens plan. In de veertig en alweer vrijgezel, besluit ze zich te focussen op haar job als nieuwsproducer en omringt ze zichzelf met oude en nieuwe vrienden. Eindelijk heeft Bridget eens alles volledig onder controle. Wat zou er nog mis kunnen lopen?  Dan neemt haar liefdesleven een nieuwe wending wanneer Bridget de stijlvolle Amerikaan Jack ontmoet, de man die alles is wat Mr. Darcy niet is. Compleet onverwacht blijkt Bridget zwanger te zijn, maar ze kan maar met vijftig procent zekerheid zeggen wie de vader van haar kind is.

Regisseur : Peter Cattaneo
Met : Renée Zellweger, Colin Firth, Gemma Jones, Patrick Dempsey...
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb.

De metamorfose van Bridget Jones

Top 5 : 5. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Top 5 : 5. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children


Tiener Jacob volgt aanwijzingen die hem naar een mysterieus eiland leiden. Daar ontdekt hij de ruïnes van Miss Peregrine's school voor bijzondere kinderen. Terwijl hij de verlaten gangen en slaapkamers verkent, ontdekt hij dat de bewoners ongelofelijke krachten bezaten. En dat ze misschien nog leven...
 
Regisseur : Tim Burton
Met : Eva Green, Samuel L. Jackson, Judy Dench...
Genre : Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.9 op IMDb.

De wondere wereld van Tim Burton

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook