De meest gehate tv-figuren ooit

In tv-series lopen er nogal wat slechteriken rond. Maar het zijn niet altijd, en zeker niet alleen, doorgewinterde schurken die negatieve gevoelens oproepen. In sommige gevallen spuwen mensen hun gal op sociale media over peronages die 'gewoon' saai of irritant en zijn. En aan de andere kant moeten we toegeven dat bepaalde snoodaards, door de complexiteit van hun karakters, ook wel ergens geweldig zijn. De meningen durven al eens uiteenlopen, maar dit zijn de meest gehate tv-figuren ooit. Volgens het scheldproza op sociale media dan toch.

1. Scrappy-Doo - Scooby-Doo

1. Scrappy-Doo - Scooby-Doo


Op de eerste plaats prijkt cartoonfiguur Scrappy-Doo. Scrappy-Doo werd aan de cast van Scooby-Doo toegevoegd in 1979 om de tanende kijkcijfers op te krikken, en dat lukte aardig. In de jaren 80 was het vuilgebekte en ietwat agressieve neefje van Scooby-Doo immens populair, maar intussen krijgt het personage bakken kritiek over zich heen. Daarom werd het personage na de film Scooby-Doo and the Reluctant Werewolf uit 1988 uit de franchise geschreven.

2. Ramsay Bolton - Game Of Thrones

2. Ramsay Bolton - Game Of Thrones © HBO


Ramsay Bolton is een van de meest sadistische personages uit de moderne televisiegeschiedenis. Hij castreerde een politiek gevangene, vilde de rest van zijn vijanden levend, stak zijn eigen vader neer, voerde zijn stiefmoeder en -broertje - ook levend - aan de honden en verkrachtte zijn vrouw tijdens hun huwelijksnacht. Redenen genoeg dus voor de fans om Ramsay te haten.

3. Skyler White - Breaking Bad

3. Skyler White - Breaking Bad


De Amerikaanse serie Breaking Bad gaat over een scheikundeleraar, Walter White, die longkanker heeft en drugs gaat maken en verkopen om zijn gezin financieel goed verzorgd achter te laten. Als zijn vrouw Skyler erachter komt waar hij mee bezig is, wordt ze ongelooflijk kwaad. Ze veroordeelt hem omdat drugs de gebruikers in gevaar brengen en omdat Walter zijn gezin in gevaar brengt door deel uit te maken van het criminele milieu.

Begrijpelijk zou je denken. Maar toch wordt Skyler White, en zelfs actrice Anna Gunn grondig gehaat. Ze krijgt zelfs doodsbedreigingen. Volgens Gunn zijn de kijkers zo boos omdat Skyler geen volgzame vrouw is. Ze veroordeelt haar echtgenoot en wil niets te maken hebben met het geld dat hij binnenbrengt. Walter kan op de sympathie van kijkers rekenen. Een vrouw met een eigen mening is in de Verenigde Staten blijkbaar een groter taboe dan een criminele man.

4. The Sixth Doctor - Doctor Who

4. The Sixth Doctor - Doctor Who


De zesde Doctor was (lichtjes uitgedrukt) een explosie van kleur. En niet alleen zijn outfit, ook zijn karakter was uitermate explosief. Je kon hem dan ook best niet als vijand hebben. Zijn kleding, samen met het nogal explosieve gedrag, zorgt ervoor dat fans tot op de dag vandaag zeer uiteenlopende meningen hebben over de Zesde Doctor. Uiteindelijk werd acteur Colin Baker in 1986 gedwongen de serie te verlaten door o.a. tegenvallende kijkcijfers.

5. Joffrey Baratheon - Game Of Thrones

5. Joffrey Baratheon - Game Of Thrones


In Game of Thrones ontbreekt het niet aan slechteriken. Maar de machtsgeile en sadistische Joffrey Baratheon spande toch wel de kroon. Letterlijk. Want toen hij de troon besteeg, nam zijn wreedheid nog toe en kon niets hem stoppen. Koning Joffrey was een vervelend etterbakje dat duivels plezier schiep in het misbruiken van zijn koninklijke macht. Hij zou gaan trouwen met Sansa Stark maar zette haar opzij om zich te verloven met Margaery Tyrell. Dik tegen de zin van Margaery’s oma, die hem vergiftigde op zijn eigen trouwfeest.

6. Wesley Crusher - Star Trek: The Next Generation

6. Wesley Crusher - Star Trek: The Next Generation


Het personage van whizkid en ettertje van dienst Wesley Crusher in de SF-reeks Star Trek: The Next Generation bleek bij veel fans nogal omstreden. Dat Wil Wheaton in de serie acteerde als een houten plank bevorderde zijn populariteit ook niet echt. Volgens de acteur was het gebrek aan succes vooral te wijten aan de slechte scripts. In het derde seizoen was zijn lot bezegeld en werd hij uit de serie geschreven. Toch worden sociale media nog steeds overspoeld door haat- en scheldproza aan zijn adres.

7. Dana Brody - Homeland

7. Dana Brody - Homeland


In het begin kon Dana, de rebelse tienerdochter van Nicholas Brody, nog op enige sympathie rekenen, maar naarmate de serie vorderde kreeg het personage steeds meer tegenkanting. Door haar leek de reeks bijna een tienerdrama te worden, waar weinig tot niks interessants gebeurde. Hoewel de fans keer op keer riepen dat Dana het meest irritante personage uit de hele serie was, besloten de schrijvers om haar zelfs een (nog) grotere rol te geven in het vijfde seizoen. En ze deden niet eens hun best om een leuker personage van haar te maken. In tegendeel, ze was nog vervelender en irritanter dan ooit.  

8. Lori Grimes - The Walking Dead

8. Lori Grimes - The Walking Dead


In seizoen drie overleed Lori, de vrouw van Rick Grimes, bij de geboorte van haar dochtertje Judith. En daar waren de fans niet rouwig om, als we zien hoe ze hun gal spuwden op sociale media en internetfora. De reden : haar buitenechtelijke relatie met de beste vriend van haar - toen doodgewaande - echtgenoot. En daar gaan ze in het preutse Amerika niet zo licht over. De egoïstische en manipulatieve echtgenote van Rick was in het eerste seizoen de knapste vrouw in de serie en dat was dan ook de enige reden waarom ze nog mocht meedoen in de volgende twee seizoenen. Maar de kijkers vonden haar zo irritant dat de schrijvers niet anders konden dan haar het loodje te laten leggen.

9. Janice Soprano - The Sopranos

9. Janice Soprano - The Sopranos


Janice is een manipulatief, egoistisch, hypocriet en wispelturig kreng en is in wezen nog een stuk erger dan haar jongere broer, maffiabaas Tony Soprano. Ze heeft niks goeds in zich en kan dan ook op geen greintje sympathie rekenen bij de fans.

Andrea - The Walking Dead

Andrea - The Walking Dead


Nog zo'n uiterst hatelijk personage uit The Walking Dead is Andrea. Ze wil zich constant bewijzen als stoere vrouw terwijl ze daarbij anderen in moeilijkheden brengt en ze luistert naar niemand omdat ze alleen maar bezig is met zichzelf. Fans spuien dan ook volop hun gal over haar. Het scheldproza laat niet veel aan de verbeelding over en is niet voor herhaling vatbaar.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook