Nu in de zalen (16 november)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them


Fantastic Beasts and Where to Find Them is een geheel nieuw avontuur dat ons terugbrengt naar de magische wereld van bedenker J.K. Rowling. Oscarwinnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything) speelt de rol van Newt Scamander, de magizoöloog van de magische wereld, onder regie van David Yates, die de laatste vier Harry Potter-blockbusters heeft geregisseerd.

Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een Niemagie (Amerikaans voor Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Niemagies wereld

Regisseur : David Yates
Met : Eddie Redmayne, Colin Farrell, Jon Voight, Katherine Waterston
Genre : Fantasy, Avontuur

Laat je prikkelen door de beste fantasyfilms!

The History of Love

The History of Love


Er was eens een jongen, Léo, die van een meisje hield. Hij beloofde haar gedurende haar hele leven aan het lachen te maken. Ze werden gescheiden door de Wereldoorlog, maar Léo overleefde alles om haar terug te vinden en zijn belofte waar te kunnen maken. Vandaag de dag woont de tiener Alma in Brooklyn. Ze ontdekt voor de eerste keer de liefde. Niets lijkt Léo aan Alma te linken. En toch...
Van het Polen in de jaren '30 tot Central Park vandaag reist het manuscript van het boek "The History of Love" door de tijd en over de continenten heen om hun beide lotsbestemmingen te verenigen.

Regisseur : Radu Mihaileanu
Met : Derek Jacobi, Sophie Nélisse, Gemma Arterton
Genre : Liefde / romantiek, Drama, Fantasy

Deze film heeft een score van 6.4 op IMDb.

Le Ciel Flamand

Le Ciel Flamand


Monique baat samen met haar dochter Sylvie een baanbordeel uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Een dramatische gebeurtenis zet de zekerheden in hun leven op een helling en brengt de familiale banden onder druk.

Regisseur : Peter Monsaert
Met : Sara Vertongen, Esra Vandenbussche, Wim Willaert, Ingrid De Vos, Mathias Sercu, Isabelle Van Hecke
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.7 op IMDb.

Keeping up with the Joneses

Keeping up with the Joneses


Een doodnormaal stel (Zach Galifianakis en Isla Fisher) uit een doorsnee voorstad kijkt op naar hun nieuwe buren, de prachtige en verfijnde familie Jones (Jon Hamm en Gal Gadot). Maar als ze ontdekken dat Mr. en Mrs. Jones geheime agenten zijn, hebben ze liever een verre vriend dan een goede buur.

Regisseur : Greg Mottola
Met : Gal Gadot, Isla Fisher, Zach Galifianakis, Jon Hamm
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 5.8 op IMDb.

Top 5 : 1. Hacksaw Ridge

Top 5 : 1. Hacksaw Ridge


Hacksaw Ridge vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren. Hij geloofde erin dat de oorlog rechtvaardig was, maar dat moorden desondanks verkeerd was en was dan ook de enige Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog die in de frontlinie vocht zonder wapen. Als legerarts evacueerde Doss eigenhandig meerdere gewonden uit de vuurlinie terwijl hij alles en iedereen trotseerde en zelfs getroffen werd door een granaat. Hij was de eerste wapenweigeraar ooit die de Congressional Medal of Honor kreeg.

Regisseur : Mel Gibson
Met : Andrew Garfield, Vince Vaughn, Teresa Palmer, Sam Worthington
Genre : Oorlog, Drama, Biografische film

Deze film heeft een score van 8.9 op IMDb.

Top 5 : 2. Jack Reacher : Never Go Back

Top 5 : 2. Jack Reacher : Never Go Back


Jack Reacher vertrekt naar zijn vroegere militaire basis in Virginia, waar hij heeft afgesproken met Major Susan Turner. De ontmoeting wordt uitgesteld wanneer blijkt dat Turner is gearresteerd. Er is wel een andere officier die Reacher beschuldigt van een misdaad waarvan hij zich niets kan herinneren. Reacher moet vervolgens op zoek naar Turner zodat hij zijn naam kan zuiveren voordat het leger, de FBI en een aantal criminelen hem weten te achterhalen.

Regisseur : Edward Zwick
Met : Tom Cruise, Cobie Smulders, Aldis Hodge, Robert Knepper
Genre : Actie, Misdaadfilm

Deze film heeft een score van 6.4 op IMDb.

Top 5 : 3. Doctor Strange

Top 5 : 3. Doctor Strange


In Marvel’s Doctor Strange volgen we het verhaal van de wereldberoemde en arrogante neurochirurg Dr. Stephen Strange. Zijn leven verandert compleet na een verschrikkelijk auto-ongeluk. Zijn handen raken hierbij dermate gewond, waardoor zijn carrière als chirurg voorbij is. Noodgedwongen gaat hij op zoek naar hoop en genezing in de mysterieuze plaats Kamar-Taj. Hij komt erachter dat dit niet alleen een plek voor genezing is, maar ook het strijdtoneel tegen onzichtbare duistere krachten die vastbesloten zijn om onze realiteit op de Aarde te vernietigen. Strange leert nieuwe magische krachten te gebruiken om de Aarde te beschermen tegen dit kwaad uit andere dimensies. Hij staat voor de keuze om terug te keren naar zijn gelukkige bestaan vol aanzien, of om alles achter te laten en de wereld te verdedigen als machtigste magiër die er bestaat.

Regisseur : Scott Derrickson
Met : Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen
Genre : Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.7 op IMDb.

Top 5 : 4. The Girl on the Train

Top 5 : 4. The Girl on the Train


De gescheiden Rachel Watson ziet tijdens de dagelijkse rit naar haar werk altijd een in haar ogen perfect stel: Megan en Scott Hipwell. Het verhaal krijgt echter een heel donker randje als Rachel iets gruwelijks ontdekt. Daarna wordt ze op een dag onverklaarbaar gewond wakker en is Megan vermist. Terwijl Rachel verstrikt raakt in de vermissingszaak, gaat ze op eigen houtje op onderzoek

Regisseur : Tate Taylor
Met : Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Luke Evans, Justin Theroux
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb.

Emily Blunt: meer dan een mooi snoetje

Top 5 : 5. Trolls

Top 5 : 5. Trolls


Ontdek het verhaal van de altijd blije trollen, die alleen maar willen zingen en de grappige maar altijd humeurige Bergens, die alleen gelukkig zijn wanneer hun buikjes zijn gevuld met trollen.

Regisseur : Mike Mitchell
Met de stemmen van o.a. Anna Kendrick, Justin Timberlake, Russell Brand, James Corden, Zooey Deschanel (O.V.)
Genre : Animatie, Familie

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook