Donald Trump in series en films

De kersverse Amerikaanse president Donald Trump is nooit vies geweest van wat zelfpromotie. Sinds de jaren 80 verscheen de flamboyante zakenman meer dan tweehonderd keer in tv-series en Hollywoodfilms en schoof hij geregeld aan bij talkshows. Series als The fresh prince of Bel Air, Suddenly Susan, The nanny, Sex and the city of Spin City en films zoals bijvoorbeeld Home alone 2, Zoolander en Two weeks notice : The Donald was ongeveer overal te zien. Trump speelde veelal zichzelf: een charmante en machtige biljonair in maatpak die vaak niet meer dan een paar regels tekst heeft. Een overzicht van zijn meest beroemde cameo's.

Donald Trump in series en films


De kersverse Amerikaanse president Donald Trump is nooit vies geweest van wat zelfpromotie. Sinds de jaren 80 verscheen de flamboyante zakenman meer dan tweehonderd keer in tv-series en Hollywoodfilms en schoof hij geregeld aan bij talkshows. Series als The fresh prince of Bel Air, Suddenly Susan, The nanny, Sex and the city of Spin City en films zoals bijvoorbeeld Home alone 2, Zoolander en Two weeks notice : The Donald was ongeveer overal te zien. Trump speelde veelal zichzelf: een charmante en machtige biljonair in maatpak die vaak niet meer dan een paar regels tekst heeft. Een overzich van zijn meest beroemde cameo's.

Home Alone 2 (1992)

Home Alone 2 (1992)


De jonge McCauley Culkin liep Donald Trump tegen het lijf in de vervolgfilm van Home Alone. In deze kerstklassieker trekt de blonde jongen alleen naar New York, waar het personage de bekende zakenman tegen het lijf loopt in de hal van een poepchique hotel.

The Fresh Prince of Bel Air (1994)

The Fresh Prince of Bel Air (1994)


Will Smith raakte bekend dankzij de tv-serie The Fresh Prince of Bel Air. De reeks gaat over een 'arme' jongen die bij zijn rijke oom en tante gaat wonen. Wanneer het koppel hun villa wil verkopen, is Donald Trump een van de gegadigden. Toen had hij wel nog een flinke bos haar. Opvallend : hij verscheen er aan de zijde van echtgenote nr 2 Marla Maples.

The Little Rascals (1994)

The Little Rascals (1994)


In de Amerikaanse jeugdfilm The Little Rascals (Nederlandse titel: De Boefjes) uit 1994, geregisseerd door Penelope Spheeris, speelde Donald Trump niet zichzelf, maar veel acteertalent had hij voor zijn rol niet echt nodig. Hij speelde namelijk de vader van een verwend rijkeluiskind dat denkt met geld alles te kunnen kopen. Dat heeft de zoon duidelijk van geen vreemde, want op een gegeven moment laat de cynische vader zich ontvallen: "you are the best son money can buy" (jij bent de beste zoon die er te koop is).

The Nanny (1996)

The Nanny (1996)


In 1996 verscheen Trump als drukbezette zakenman even aan de deur van huize Sheffield in de populaire sitcom The Nanny. Nadat hij het script had gelezen stuurde zijn woordvoerder een bericht aan producer Peter Jacobson. In het originele script noemde hoofdrolspeelster Fran Fine (Fran Drescher) hem een miljonair. Dat moest veranderd, aangezien Trump een biljonair is. "Hij wil deze zin graag dienovereenkomstig aanpassen," viel te lezen op het briefje. Het woord in de serie werd uiteindelijk vervangen door 'ziljonair'.  "Bizar en narcistisch," zo noemde producer Jacobson achteraf Trumps gedrag bij de opnames van de serie.

Spin City (1997)

Spin City (1997)


De passage van Donald Trump in de sitcom Spin City bijna twintig jaar geleden heeft tegenwoordig een heel bijzondere weerklank gekregen. De serie speelt zich af in de coulissen van het stadhuis van New York. Donald Trump, die ook hier weer opdraaft als zichzelf, schudt er de hand van de burgemeester en zijn rechterhand Mike Flaherty, gespeeld door Michael J. Fox. Nog een bijzonderheid : er was ook een rolletje weggelegd voor Trumps toenmalige echtgenote en actrice Marla Maples.

De realiteit heeft intussen de fictie overtroffen. In zijn race naar het Witte Huis kon Trump namelijk rekenen op de steun van Rudolph Giuliani, de voormalige Republikeinse burgemeester van New York.

Sex and the City (1999)

Sex and the City (1999)


In aflevering 8 van het tweede seizoen van Sex and the City laat Donald Trump mannenverslindster Samantha niet echt onverschillig. De jonge vrouw valt als een blok voor de charme van de rijke zakenman.

The Simpsons (2000)

The Simpsons (2000)


Op 19 maart 2000 voorspelde The Simpsons al dat Donald Trump ooit president van de Verenigde Staten zou worden. Trump zou er opgevolgd worden door Lisa Simpson, die als eerste vrouwelijke presidente geconfronteerd werd met de budgettaire puinhoop na de regeerperiode van Trump. Een gedurfde  voorspelling toen, die zestien jaar later ook nog blijkt uit te komen.

Zoolander (2001)

Zoolander (2001)


In de film Zoolander van en met  Ben Stiller, een komedie die de modewereld op de korrel neemt, draaft Donald Trump op in het gezelschap van zijn echtgenote Melania. Grappig is dat Melanija Knavs, zoals haar echte naam luidt, ooit als topmodel werkte voor verschillende agentschappen, waaronder dat van Donald Trump.

Two Weeks Notice (2002)

Two Weeks Notice (2002)


Ook in Two Weeks Notice met Hugh Grant komt Donald Trump voorbij. In deze romantische komedie geeft Donald Trump advies op amoureus vlak aan Hugh Grant, die eveneens een blitse zakenman speelt.

The Apprentice (2004)

The Apprentice (2004)


Donalt Trump was elf jaar lang het gezicht van The Apprentice. In deze realityserie werd telkens uit een reeks kandidaten iemand geselecteerd om een van de bedrijven van Donald Trump te gaan leiden. De kandidaten woonden tijdens de reeks samen in de Trump Tower op Manhatten. Op het einde van elke episode werd iemand naar huis gestuurd met de woorden "You're fired" ("je bent ontslagen"), een zinnetje dat Donald Trump telkens met een zichtbaar genoegen in de mond nam. De uiteindelijke winnaar mocht beginnen met een jaarsalaris van 225.000 euro.

Trouwens, ook in dit programma kwam Donald Trump al over als een notoir seksist. Dat is althans het beeld dat meer dan twintig oud-deelnemers en medewerkers van de realityshow The Apprentice van hem ophingen.

En wat leverden al deze cameo's uiteindelijk op? Naast eeuwige roem kreeg Trump voor zijn acteerwerk vijf nominaties, waaronder voor The Teen Choice Awards en de Primetime Emmy Awards. In 1991 won hij de Razzie Awards voor 'Worst Supporting Actor' en in 2007 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

De meest krasse uitspraken van Donald Trump

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook