Hollywoodacteurs die onderbetaald werden voor een rol

Hollywoodacteurs die onderbetaald werden voor een rol © Isopix


Jonah Hill is een bekende naam in Hollywood en z’n acteerprestatie in ‘The Wolf of Wall Street’ werd alom geroemd. Toch moest hij voor zijn rol in die prent flink inleveren: Jonah moest tevreden zijn met 60 000 dollar (56 573 euro). Ter vergelijking: Leonardo DiCaprio kreeg voor zijn rol in dezelfde film naar verluidt meer dan 9 miljoen euro. Hill is niet de enige: ook de volgende acteurs werden ‘onderbetaald’ voor een filmrol.

Chris Evans - Fantastic Four

Chris Evans - Fantastic Four © Photonews


Chris Evans leek een tijdlang de ‘golden boy’ van de Amerikaanse filmindustrie te gaan worden. Hij dook op in een hele resem grote producties. ‘Fantastic Four’ katapulteerde hem definitief naar het sterrendom. Hij kreeg er ‘slechts’ 282 000 euro voor, maar in het contract stond duidelijk te lezen dat z’n salaris met elke nieuwe Marvel-verfilming zou toenemen.

Jamie Dornan - Fifty Shades of Grey

Jamie Dornan - Fifty Shades of Grey © Photonews


Veel filmliefhebbers zien Fifty Shades of Grey als de schabouwelijke verfilming van een slecht boek, maar toch werd de prent net als de boeken een kassucces. Hij bracht meer dan 80 miljoen euro op. Charlie Hunnan, die 235 000 euro zou vangen, zegde af als hoofdrolspeler en Jamie Dornan verving hem. Toen bekend raakte dat hij voor de rol van de mysterieuze zakenman Mr. Grey ‘slechts’ een slordige 70 000 dollar verdiende zorgde dat bij zijn collega’s voor openvallende monden.

Barkhad Abdi - Captain Philips

Barkhad Abdi - Captain Philips © Gregory Pace/Bei/Shutterstock/Isopix


In april 2009 werd het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama voor de kust van Somalië gekaapt door Somalische piraten. Kapitein Philips en z’n bemanningsleden werden gevangengenomen. Da’s de korte inhoud van de thriller ‘Captain Philips’, die is gebaseerd op feiten. Tom Hanks speelde de hoofdrol en velen geloofden dat hij in de running zou zijn voor een Oscar, maar het was co-acteur Barkhad Abdi die de nominatie kreeg, terwijl hij qua loon tevreden moest zijn met iets meer dan 60 000 euro, de kruimels van het bedrag dat Hanks opstreek

Sean Astin - The Lord of The Rings

Sean Astin - The Lord of The Rings © Photonews


Sean Astin vertolkte de rol van de sympathieke Hobbit Samwise in de Lord of The Rings-films. Hij verdiende ongeveer 235 000 euro voor de hele trilogie. Misschien smaakte dat achteraf gezien zuur, omdat Elijah Wood voor ‘The Hobbit’ bijna een miljoen euro kreeg terwijl hij maar twee minuten te zien was in de film.
 

Matthew McConaughey - The Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey - The Dallas Buyers Club © Photonews


Op het hoogtepunt van z’n romantische komedieperiode verdiende Matthew McConaughey harde duiten, maar toen besloot hij van koers te veranderen en de betere films en series te gaan bevolken: denk maar aan ‘The Wolf of Wall Street’ en ‘True Detective’. Soms had dat financiële consequenties, want voor zijn acteerwerk in ‘The Dallas Buyers Club’ kreeg hij nog geen 200 000 euro. Weinig voor een acteur van zijn kaliber, zeker als je weet dat hij voor die film een Oscar voor beste acteur kreeg.

Arnold Schwarzenegger - Maggie

Arnold Schwarzenegger - Maggie


Maar Arnold Schwarzenegger slaat alles: hij ging ermee akkoord om te acteren in de zombiefilm Maggie. Tijdens de financiële onderhandelingen vertelde hij met een uitgestreken gezicht dat hij geen loon wilde. Dat vonden de makers prima: Arnie kreeg geen rooie duit.
 

Ryan Gosling - Half Nelson

Ryan Gosling - Half Nelson © Photonews


'The Notebook' duwde de carrière van Ryan Gosling definitief de goeie richting uit. Af en toe opteerde de heer Gosling ook voor minder evidente rollen: in Half Nelson zie je hem als drugverslaafde leraar. Hij kreeg er een Oscarnominatie en duizend dollar (plusminus 940 euro) per week voor.

Jeff Daniels - Dumb and Dumber

Jeff Daniels - Dumb and Dumber © Photonews


‘Het is een domme film, dus we geven hem een dom salaris’, moeten de makers van ‘Dumb and Dumber’ gedacht hebben toen ze Jeff Daniels moesten uitbetalen. Hij kreeg 47 000 euro terwijl de film bijna 235 miljoen euro opbracht.

Bill Murray - Rushmore

Bill Murray - Rushmore © Photonews


We kunnen gerust stellen dat Bill Murray een legende is. Het is nochtans altijd koffiedik kijken of hij dat kan verzilveren als hij een filmrol krijgt, want soms verdient hij geld met hopen, op andere momenten is het heel wat minder: voor Rushmore kreeg hij een bescheiden 7500 euro. 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook