Acteurs die onverwacht goed kunnen zingen

Er bestaan nog een échte allround performers die zowel kunnen acteren als zingen. Smaken verschillen, maar  deze 10 acteurs hebben volgens ons toch wel tonnen muzikaal talent.

Hugh Laurie

Hugh Laurie

Hugh Laurie, bij ons vooral bekend voor zijn rol als Dr. Gregory House in 'House M.D.', is een getalenteerd en veelzijdig muzikant. Hij speelt gitaar, piano, drums, harmonica en saxofoon. De serie House profiteert ook van Laurie's talenten als componist en musicus, met muzikale intermezzo's waarin hij zijn eigen stukken zingt en vertolkt. Let Them Talk' is de naam van zijn  debuutalbum met covers van bekende bluesnummers. Het kwam uit in mei 2011 en was direct een van de best verkochte albums in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Zijn tweede album 'Didn't It Rain' kwam uit op 6 mei 2013 en deed het ook heel goed.

Wist je dit al over Hugh Laurie ?

Ryan Gosling

Ryan Gosling

Ryan Gosling, die we vooral kennen van de romantische film 'The Notebook', begon zijn carrière ooit als kindsterretje bij de Mickey Mouse Club. Intussen is hij uitgegroeid tot een gerespecteerd acteur én getalenteerd muzikant. Met zijn vriend Zach Shields stichtte hij in 2007 de groep Dead Man's Bones en in 2009 brachten ze hun debuutalbum uit. Om er nog een schepje bovenop te doen nam de blonde aceur en kindervriend de plaat op met het Silverlake Conservatory kinderkoor. Ook in de film 'Blue Valentine' (2010) toont hij zijn muzikaal talent wanneer hij, met de ukelele als begeleiding, 'You Always Hurt the One You Love' zingt en ironisch genoeg verkondigt dat hij helemaal niet kan zingen.

Meryl Streep

Meryl Streep

Voor Streep haar filmdebuut maakte was ze druk bezig met theater in New York en was ze onder andere te zien in de Broadway musicals 'Happy End', '27 Wagons Full of Cotton' en 'The Cherry Orchard'. Van Streeps zangtalent kunnen we bovendien ook genieten in films als 'Mamma Mia', 'Into The Woods' en 'Ricki and the Flash'. Hoe het dan weer niet moet toont ze met verve in 'Florence Foster Jenkins', een film over de slechtste operazangeres ooit.

Zooey Deschanel

Zooey Deschanel

Actrice Zooey Deschanel laat geen kans onbenut om het op een zingen te zetten in de films en tv-series waarin ze speelt. Maar ook daarnaast laat ze ons graag meegenieten van haar zangtalent.. In 2006 besloten M. Ward en de New Girl-ster de handen in elkaar te slaan en richtten ze het duo She & Him op. Er volgden twee albums die, zeer origineel, Volume 1 en Volume 2 werden gedoopt. Het duo bracht ook een kerstplaat uit, 'A Very She & Him Christmas', waarop ze enkele kerstklassiekers van een nieuw jasje voorzagen.

Zooey Deschanel heeft een speciaal stemgeluid en begeleidt zichzelf vaak op de piano, de ukulele, de banjo of een of ander percussie-instrument. De actrice stuurt ook geregeld zelf opgenomen Youtube filmpjes de wereld in waarin ze - alleen of met een special guest - haar fans verblijdt met covers van haar lievelingsliedjes.

Jackie Chan

Jackie Chan

Jackie Chan kent iedereen als de wervelende en soms stuntelige actieheld van Chinese komaf. Maar de succesvolle acteur, stuntman, schrijver en regisseur, die onlangs in Los Angeles een ere-Oscar gekregen heeft, houdt er ook een carrière op na als zanger. Hij bracht al meerdere platen in het Chinees uit en zorgt in zijn thuisland en de rest van Azië geregeld voor uitverkochte zalen en stadions.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

In 2011 speelde Daniel Radcliffe al de hoofdrol in de Broadway-musical 'How to Succeed in Business Without Really Trying' en dat bleek een gigantisch succes. Dat de Harry Potter-acteur over verschillende talenten beschikt wisten we dus, maar van deze vertoning stonden we toch wel even te kijken. In The Tonight Show van Jimmy Fallon vertelt de acteur over zijn liefde voor rapmuziek én verklapt hij dat hij iets heeft met het onthouden van rap-teksten. Als Jimmy hem vervolgens vraagt Blackalicious' Alphabet Aerobics te vertolken, blaast Daniel de zaal omver.

Robert Pattinson

Robert Pattinson

'Twilight'-sekssymbool Robert Pattinson heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij muzikale ambities heeft, maar hij vreest dat zijn bekendheid als vampier Edward Cullen zijn succes als zanger in de weg zou kunnen staan. Voor 'Twilight' zong hij de nummers 'Never Think' en 'Let Me Sign'. Ook op de soundtrack van 'How to Be' zijn enkele nummers van hem te horen. Een tweetal jaar geleden was hij druk bezig met de productie van zijn eerste album, maar dat laat nog steeds op zich wachten.

Jared Leto

Jared Leto

Jared Leto richtte in 1998 samen met zijn broer Shannon de band 30 seconds to Mars op. De muziek sluit goed aan bij Leto's filmrollen: alternatief en een beetje creepy. De acteur uit Suicide Squad en Mr. Nobody is niet alleen de schrijver en zanger van de 30 seconds to Mars-nummers, maar ook de regisseur en hoofdrolspeler van de bijhorende muziekvideo's die de band uitbrengt. In september 2012 bracht hij de documentaire Artifact uit over de making of van het album 'This is War' en de strijd van de band met hun platenmaatschappij. Acteren, regisseren, musiceren, zingen en verschillende instrumenten bespelen, Leto kan het allemaal.

Anna Kendrick

Anna Kendrick

Ze begon met een bijrol in de Twilight Saga, en later een rol in de film 'Up In The Air' met George Clooney, maar ze werd pas echt bekend door haar rol als Beca Mitchell in 'Pitch Perfect,' waarin ze haar zangkunsten vertoont. Daarna was ze, al zingend, nog te zien in 'Into The Woods', 'The Last Five Years' en 'Pitch Perfect 2'.

Joseph Gordon-Levitt

Joseph Gordon-Levitt

Hij liet zijn zangkunsten al horen in films als '500 Days of Summer', 'Don Jon' en 'The Night Before', maar dat was pas het topje van de ijsberg. Joseph Gordon-Levitt is pas echt op z’n best als hij live optreedt. Hij heeft verschillende covers getackeld, zong een paar nummers samen met actrice Zoeey Deschanel (met wie hij samenwerkte in '500 Days Of Summer') en verzorgde samen met Lady Gaga een gender-swapped versie van het nummer 'Baby It’s Cold Outside'.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook