Nu in de zalen (30 november)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Sully

Sully

Op 15 januari 2009 was de wereld getuige van een wonder toen piloot Chesley 'Sully' Sullenberger zijn defecte vliegtuig met een noodlanding op het ijskoude water van de Hudson rivier in New York wist te landen. Hij redde met dat spectaculaire manoeuvre de levens van alle 155 passagiers aan boord. Maar terwijl Sully geroemd wordt door het publiek en de media om zijn buitengewone reddingsactie en vliegprestatie, is er achter de schermen een onderzoek gaande dat zijn reputatie en carrière dreigt te vernietigen.

Regisseur : Clint Eastwood
Met : Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney, Anna Gunn
Genre : Drama, Biografische film

Deze film heeft een score van 7.9 op IMDb.

De meest memorabele rollen van Tom Hanks

Shut In

Shut In

Een kinderpsycholoog leidt een geïsoleerd bestaan op het platteland van New England. Ze probeert haar leven weer op orde te krijgen na het verlies van haar echtgenoot. Haar uithoudingsvermogen wordt op de proef gesteld wanneer zij door een sneeuwstorm van de bewoonde wereld wordt afgesneden en gevangen komt te zitten in haar eigen huis.

Regisseur : Farren Blackburn
Met : Naomi Watts, Jacob Tremblay, Oliver Platt
Genre : Thriller, Drama

Vaiana

Vaiana

De avontuurlijke en dappere Vaiana heeft één grote missie: de oceaan overzeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod Maui die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit.

Regisseurs : John Musker & Ron Clements
Met de stemmen van : Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Nicole Scherzinger, Jemaine Clement, Temuera Morrison (OV) Laura Tesoro, Sean Dhondt (Vlaamse versie)
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 8.4 op IMDb.

King of the Belgians

King of the Belgians

Nicolas III is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij een verkeerd leven leidt. Hij vertrekt op staatsbezoek naar Istanbul waar een Britse cineast, Duncan Lloyd, in opdracht van het Paleis een documentaire maakt om het imago van de Koning op te poetsen. Tijdens het bezoek komt plots het bericht dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft verklaard. De Koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden. Nog voor de Koning klaar is om te vertrekken verstoort een krachtige zonnestorm alle telecommunicatie en vliegverkeer. De Koning en zijn entourage zitten vast in Istanbul. Erger nog, de Turkse veiligheidsdiensten moeten niets weten van hun voorstel om dan maar ter land terug te keren. Maar de Koning wil niet bij de pakken blijven zitten. Duncan Lloyd ruikt de kans van zijn leven en komt met een twijfelachtig plan op de proppen waarin bloemenjurkjes en Bulgaarse zangeressen figureren. En zo begint hun undercover odyssee doorheen de Balkan, een tocht vol onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma’s en onverhoopte momenten van vreugde.

Regisseurs : Peter Brosens & Jessica Woodworth
Met : Peter Van den Begin, Titus De Voogdt, Lucie Debay, Bruno Georis
Genre : Komedie

Top 5 : 1. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Top 5 : 1. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een geheel nieuw avontuur dat ons terugbrengt naar de magische wereld van bedenker J.K. Rowling. Oscarwinnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything) speelt de rol van Newt Scamander, de magizoöloog van de magische wereld, onder regie van David Yates, die de laatste vier Harry Potter-blockbusters heeft geregisseerd.

Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een Niemagie (Amerikaans voor Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Niemagies wereld

Regisseur : David Yates
Met : Eddie Redmayne, Colin Farrell, Jon Voight, Katherine Waterston
Genre : Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.0 op IMDb.

Laat je prikkelen door de beste fantasyfilms

Top 5 : 2. Allied

Top 5 : 2. Allied

Geheim agent Max Vatan ontmoet in 1942 de Franse verzetsstrijdster Marianne Beausejour tijdens een levensbedreigende missie achter de vijandige linies in Noord-Afrika. Wanneer ze herenigd zijn in Londen, komt hun relatie onder extreme druk te staan door de oorlog.

Regisseur : Robert Zemeckis
Met : Brad Pitt, Marion Cotillard, Lizzy Caplan, Matthew Goode
Genre : Oorlog, Drama

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb.

Top 5 : 3. Ouija: Origin of Evil

Top 5 : 3. Ouija: Origin of Evil

1965, Los Angeles. Een weduwe met twee dochters probeert als spiritualist iets nieuws om mensen op te lichten, maar nodigt daarbij onbewust een authentiek kwaad uit in huis. Wanneer de jongste dochter bezeten is door de genadeloze geest, moet het gezin hun angsten overwinnen om hun dochter te redden en het kwaad terug de andere kant op te sturen.

Regisseur : Mike Flanagan
Met : Elizabeth Reaser, Lulu Wilson, Annalise Basso, Henry Thomas
Genre : Horror

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb.

Top 5 : 4. The Girl on the Train

Top 5 : 4. The Girl on the Train

De gescheiden Rachel Watson ziet tijdens de dagelijkse rit naar haar werk altijd een in haar ogen perfect stel: Megan en Scott Hipwell. Het verhaal krijgt echter een heel donker randje als Rachel iets gruwelijks ontdekt. Daarna wordt ze op een dag onverklaarbaar gewond wakker en is Megan vermist. Terwijl Rachel verstrikt raakt in de vermissingszaak, gaat ze op eigen houtje op onderzoek

Regisseur : Tate Taylor
Met : Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Luke Evans, Justin Theroux
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb.

Emily Blunt: meer dan een mooi snoetje

Top 5 : 5. De Premier

Top 5 : 5. De Premier

De Belgische eerste minister wordt op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan... de president van De Verenigde Staten. De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen. Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.

Regisseur : Erik Van Looy
Met : Koen De Bouw, Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch, Dirk Roofthooft, Wim Willaert
Genre : Thriller

'De Premier': een leuk gesprek met Koen De Bouw

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook