De Gilmore Girls zijn terug op Netflix

De Gilmore Girls zijn terug op Netflix


Negen lange jaren moesten de trouwe kijkers van Gilmore Girls smachten naar een vervolg op hun geliefkoosde serie, en nu is het eindelijk zover! We volgen opnieuw het wel en wee van Lorelai en haar dochter Rory. Beide dames zijn een beetje ouder, maar verder lijkt het alsof de reeks nooit gestopt is: flitsende dialogen, humor, een hele resem beslommeringen en kleurrijke figuren bij de vleet dus. Nagenoeg alle personages keren terug en lijken geen haar veranderd. Een serie om in één ruk uit te kijken onder een warm fleecedeken en met een kopje warme koffie in de aanslag.

Gilmore Girls: A Year in the Life is nu beschikbaar op Netflix

Vroeger

Vroeger


Zestien jaar geleden werd de eerste aflevering van ‘Gilmore Girls’ op de televisiekijkende goegemeente losgelaten. Het leven van Lorelai, die in de villa van haar steenrijke ouders opgroeit, komt op z’n kop te staan als blijkt dat ze zwanger is. Het rijkeluisbestaan bevalt haar niet meer en ze loopt met haar dochter Rory weg naar het dorpje Stars Hollow. Zestien jaar later wil Rory naar een peperdure privéschool, waardoor Lorelai weer bij haar ouders moet gaan aankloppen. Dat is het moment waarop de eerste serie begon.

Nu

Nu


Aanvankelijk was ‘Gilmore Girls’ niet bepaald een kijkcijfertopper in de States, maar de serie kreeg al gauw een trouwe fanbase. Het vervolg volgt Rory, Lorelai en haar moeder Emily doorheen vier seizoenen. De afleveringen heten dan ook toepasselijk genoeg ‘Summer’, ‘Fall’, ‘Winter’ en ‘Spring’. Emily's echtgenoot is overleden , Lorelai heeft het daar moeilijk mee en sukkelt ook nog eens met een midlifecrisis en Rory is op zoek naar stabiliteit.

Nog steeds even sterk

Nog steeds even sterk


Voor de liefhebbers van de eerste uur is het genieten, want Lorelai en Rory zijn nog niets veranderd. Dat betekent levendige conversaties die van hot naar her hollen en vele liters koffie op een dag. IJzersterke bijrollen zijn er voor de humeurige Fransman Michel, die goed bevriend is met Lorelai, en Paris, een beenharde zakenvrouw.

Voorkennis niet vereist

Voorkennis niet vereist


De fans zullen blij zijn dat bijna alle personages terugkeren: Lorelai, Rory, Luke, Jess, Logan en de anderen zijn er weer bij. Enkel grootvader Richard is niet meer te zien in de serie omdat acteur Edward Hermann ondertussen helaas is overleden. De eerdere afleveringen bekijken is tof, maar geen must: je kan zonder problemen inpikken zonder ooit ook maar één episode van Gilmore Girls te hebben gezien.

Enthousiaste reacties

Enthousiaste reacties


De reacties op de comeback zijn overwegend positief en soms ronduit enthousiast. Recensenten loven het feit dat de geest van de originele serie bewaard is gebleven en spreken van ‘een nostalgische terugkeer in de tijd’. Anderen vinden de serie een tikkeltje gedateerd, maar dat kan de pret voor de fans niet drukken.

Gilmore Girls: A Year in the Life is nu beschikbaar op Netflix
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook