Star Trek Beyond: de beste uit de reeks?

Star Trek Beyond: de beste uit de reeks?

Star Trek Beyond is vanaf 7/12 beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening. Wij leggen je uit waarom je deze sciencefictionhit niet mag missen!

Twee jaar van een vijf jaar durende missie zijn voorbij voor Captain Kirk, Spock, Scotty, Uhura en de rest van de bemanning van de Enterprise. Ze besluiten te stoppen op een buitenpost van de Federatie om even tot rust te komen. Daar worden ze echter aangevallen door Krall, een vijandige kracht.

Lees ook: Star Trek, de saga herleeft

Uitgekiende mix van actie en humor

Uitgekiende mix van actie en humor


Star Trek Beyond zit vol snoeiharde actie. Vooral aan het begin en aan het einde van de film gaat het er stevig aan toe: de ruimtegevechten zorgen er ongetwijfeld voor dat je op het puntje van je stoel zit. De sterkten van deze prent zijn de mix van die actie met een vleugje humor en de karakterontwikkeling die de personages doormaken.

Licht en luchtig

Licht en luchtig


Terwijl de twee vorige films tamelijk duister waren, is ‘Stark Trek Beyond’ een stuk luchtiger van opzet. Dat uit zich in fellere kleuren en heeft te maken met de planeet waarop deze film zich afspeelt: geen grauwe, desolate vlakten maar groene bossen. Regisseur Justin Lin, die je ongetwijfeld kent van de Fast and Furious-franchise, had dus een ander beeld voor ogen dan zijn voorganger. Een beetje wennen voor Star Trek-fans van het eerste uur, maar voor de meeste kijkers is het een welkome afwisseling.

Indrukwekkende speciale effecten

Indrukwekkende speciale effecten


Ook met de speciale effecten zit het meer dan snor, wat zich manifesteert in prachtige beelden die erg realistisch ogen. Vooral de ruimtestad Yorktown ziet er geweldig uit in 3D. Er werd gefilmd in Canada, Zuid Korea en Dubai.

Acteerwerk

Acteerwerk


Een minpuntje qua cast is de afwezigheid van Alice Eve, die in ‘Into Darkness’ op onnavolgbare wijze gestalte gaf aan Dr. Carol Marcus. Maar dat kan de pret niet drukken, want ook nu weer spat de chemie tussen de acteurs van het scherm. Vooral het acteerwerk van Karl Urban, die Leonard ‘Bones’ McCoy speelt, is indrukwekkend. Sofia Boutella vertolkt de eigenwijze Jaylah met verve en Zachary Quinto zet een geloofwaardige Spock neer.

Alle ingrediënten zijn aanwezig

Alle ingrediënten zijn aanwezig


Michael Giacchino nam de soundtrack voor z’n rekening en hij kan de nodige adelbrieven voorleggen: eerder deed hij namelijk hetzelfde voor Star Trek: Into Darkness, The Incredibles en Mission Impossible III. De geslaagde soundtrack zorgt er samen met de combinatie van een sterke plot, de speciale effecten, actie en de acteurs voor dat we Star Trek Beyond gerust mogen beschouwen als de sterkste film uit de reboot-franchise.

Star Trek Beyond is vanaf 7/12 beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook